Maluchy Pchełki :)

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
macik001

Re: Maluchy Pchełki :)

Post autor: macik001 »

No i miło :D
Edi pozdrawia swoją rodzinkę :D
Obrazek
Awatar użytkownika
ania2832

Post autor: ania2832 »

Moje Mordy mówią: nawzajem ;D
, Cyna, Soda Nafta [*]
Awatar użytkownika
L'urine-Boruta

Post autor: L'urine-Boruta »

Co tak ucichło? :)
Powiem wam, że moja młoda jest zbójnicą...:P Przegryzła mi słuchawki, głośnik [tu się obejdzie] i poza tym pogryzła chyba wszystkie kable znajdujące się pod biórkiem [do komputera].... Zmusiła mnie tym samym do kupienia rur na kable... na razie wiszą i czekają na chwilę czasu, ale poza tym mam nadzieję, że ochronią kable przed małym żarłaczem kapturkowym ;) Co dalej? Mmm.. mała przychodzi na imię, nie zawsze, a czasami ucieka wręcz, ale zależy od nastroju i od tego, czy coś zbroiła ;D
Lubi siedzieć pod kołdrą i udawać, że jej nie ma... Wspinać się po wszystkim co możliwe i naśladować Lurkę ;) Ogólnie pozytywnie.

Postanawiam trochę rozruszać atmosferę zdjęciami :)
Obrazek
Obrazek - Gandzia modelka ;)
Obrazek - Lurka czyścioszka :P
Obrazek - Gandzia śpioszka ;)
Obrazek
- Lurka artystka bo na tle mojej teczki i na pudełku od farb :P
Obrazek
- Chciałoby się rzec "oczytana Lurka", ale to nie na miejscu ;DD

Odzywajcie się coś! :)
Obrazek
Sheepiee 23.12.2011
L'urine ur. 5.10.2010r. - 1.02.2013r.
Gandzia: ur. 14.01.2011r. - 4.04.2013r.
Awatar użytkownika
lovekrove

Post autor: lovekrove »

Śliczności :D Pierwsze zdjęcie Lurki jest świetne :P

P.S. Miniaturki wrzucamy! ;)
Sześciu szczurzych rozbójników: Muffin[*], Oskar[*], Ryjek[*], Szymon[*], Alvin[*], Melman, Zdzichu, Edek[/color]
vAnetav

Post autor: vAnetav »

śliczne zdjęcia:)
Moje szczurkonie jakoś sobie żyją:) Sanczo jeszcze jest w małej klatce i nie może się jeszcze ze swoją rodzinką bawić bo jeszcze nie został wykastrowany ;] pytałam weta ile by to kosztowało to powiedział że 80zł :O:O:O to sporo...myślałam, że u takiego małego zwierzaka nie będzie tyle to kosztowało;/
no cóż pójdę jeszcze zapytać u innego weta:)
a Pchełka z Larą i Plamką brykają i bawią się. Chociaż Pchełka raczej ucieka bo chce mieć w końcu odpoczynek od swoich pociech;]
Natomiast Plamka i Larka ciągle się zaczepiają i rywalizują ze sobą ;] ale krew się nie leje więc nie jest tak źle heh:)
macik001

No katracja do tanich nie należy.. :)

Ja dostaje gorączki jak widze jak młody pchnie sie pod kołdrę. Boję sie, że się zaplącze i nie wyjdzie. A ten jeszcze pokazał Tago jaka "to fajna" zabawa i spędzam czas na pilnowaniu ich i wyciąganiu spod kołdry..

Co dwa dni piorę wszytskie hamaczki bo Edi je okupuje i robi pod siebie. Dzisiaj jak go wzięłam na ręce a ten leżał na górce(dosłownie :D ) kup. I robi sobie zapasy zimowe(idzie wiosna przecie) I co chwilę znajduje jakąś kiełbaskę, banana, ziarenka, orzeszki w różnych dziwnych miejscach. Orzeszki i ziarenka to mały problem, ale jak taki banan troche poleżakuje to...ojć. ::)

I jestem cała obdrapana. Wyglądam jak mały chłopczych wspinający się po drzewach i płotach O0
Obrazek
Awatar użytkownika
L'urine-Boruta

lovekrove: sory, to było nieumyślnie spowodowane, następnym razem spróbuję dać miniaturki...

tymczasem lurka schodzi z siatki na okno <lol2> komicznie ;DD Dziś dziewuchy oplukałam wodą, Lurka mam wrażenie, że coraz bardziej tą wodę lubi, natomiast GAndzia dziś zrobiła cztery kupy w wodzie ;DD no cóż... ;)
Obrazek
Sheepiee 23.12.2011
Awatar użytkownika
ania2832

Noo, moje mendy też sobie zrobiły z hamaczków WC ;) A jedzenie to zawsze jest w domku szczelnie przymknięte szczurzymi ciałkami, jak to dzisiaj wysypałam to cała górka jakiś ogryzków itp. rzeczy ;P
, Cyna, Soda Nafta [*]
vAnetav

Witam!
Co słychać u waszych maluchów? :)
Moje szczurki teraz mają siestę :D śpią;] Chociaż widzę że Plamka się myje :) W tym momencie robi sobie tzw pedicure hehe:D
macik001

Oprócz dzisiejszego dziaba po którym został duży strup to nic takiego :D Edi się tym nie zraził i zaczyna coraz częściej schodzić na dół do Tago i patrzeć co u niego a jak Tago się ruszy młody w ciągu sekundy jest w hamaku :P Chłopaki już nawet na wybiegach się tłuką. Ale nie groźnie. Tylko raz młody spadł do śmietnika w którym całe szczęście był pełen papierków i szmatek.
Wczoraj widziałąm jak mył sobie ogon oO Myślałam, ze tak tylko samiczki robią..
Chociaż. Samiczka lurineboruty(Lurka) zaniedbała go.
Byłam ostatnio u niej i Gandzia tak słodko się roznaleśnicza do głaskania <3 i jest zaczepialska :)

Obrazek
Awatar użytkownika
L'urine-Boruta

mmm jakbyś wykastrowała panów Macik to bym Cię zaprosiła z nimi! xDD A tak to wolę nie.. :P
Dzięki za reklamę ogona Lurki !! :P kurka no! Musżę jakoś jej go wyczyścić bo odkąd mała jest to bardziej zainteresowana jest przytulaniem niż myciem swojego ogona. Przykra sprawa :P Ale też widzę, że jej się łuszczy ogonek, więc moża warstwa schodzi i później znów będzie go myła. zobaczymy...:P

Nie dam fotek bo nie mam ostatnio czasu na ich robienie... Ale jak już dam to kilka naraz ;D Aktualnie ja się szykuję do jutrzejszego sprawdzianu z fizyki, a one biegają i robią BORUTĘ w pokoju ;pp Młoda na łóżku naśladuje mamę Pchełkę i skacze po łóżku albo chodzi pod kocem, a Lurcia upodobała sobie rużnego rodzaju reklamówi i właśnie taką jedną zaciągnęła pod szafę i się z nią szamocze... :P
Obrazek
Sheepiee 23.12.2011
Awatar użytkownika
ania2832

A moje to hym.. spią :P 75% ich życia to spanie, pozostałe 25% zajmuje jedzenie xP Po za tym łotry wydłubały mi dziurę w materacu i teraz bez problemu tak wchodzą ;/ A to raczej nie jest bezpieczne, zwłaszcza że jest tam pełno sprężyn i się jeszcze nie daj Boże zaklinują, bo jak ja je wyciągnę ? ; O Po za tym u nas wszystko dobrze ;) Zdjęcie mam w podpisie, co prawda jendo. Ale lepszy Rydz niż nic ;p
, Cyna, Soda Nafta [*]
Awatar użytkownika
L'urine-Boruta

ania2832 jak ty je rozróżniasz? ;DD

moje w tej chwili śpią, a ja się uczę... przypomniało m i się, że robi się coraz cieplej i planuję wyjść ze szczurasami na dwór... dlatego weszłam na forum, żeby zapytać, jaka pogoda jest dobra ;]] hehe no i oczywiście tu zaglądnęłam.... teraz z tego co tam zerkam to dziewuchy śpią razem pod stertą papieru ;]]]
Obrazek
Sheepiee 23.12.2011
Awatar użytkownika
L'urine-Boruta

ile wasze szczurzynki ważą?? :) domyślam się, że chłopcy więcej, ale moje są pulpecikami ^^

Lurka : 300 g
Gandzia: 250 g ^^

jak u was?;>
Obrazek
Sheepiee 23.12.2011
vAnetav

Hehe, ja ich nie ważyłam :) Ale samczyki zapewne więcej:)
Rosną jak na drożdżach te ciulki kochane...a były takie malutkie jeszcze nie dawno :)
Nie dawno odszedł ciulek mojego kolegi. Bardzo był przyjazny, nazywał się Therion :) Ale no już starość :( Także zapalam dla Niego świeczułke [*]
A jak tam u Was??
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”