hmm coraz bardziej mi się ta klatka podobaBlanny pisze:Ja naprawdę mocno ją odradzam.
Co do tej klatki, którą podałaś: http://allegro.pl/klatka-willa-2-pietra ... ml#gallery Ona ma odstępy 2 cm pomiędzy prętami, ale ja mam nawet większe odstępy, a dwumiesięczne malce (około 320 gram) już mi się nie przeciskały.![]()
[klatka] wybór klatki
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Re: [klatka] wybór klatki
http://img686.imageshack.us/i/dsc01499zd.jpg/
ja mialem taka a one zrobily po parunastu h kuku bo kuweta jest z waty cukrowej
ja mialem taka a one zrobily po parunastu h kuku bo kuweta jest z waty cukrowej

To już zależy, czy mamy szczury gryzące kuwety, czy nie.
Ja miałam dwie klatki od PYKO i żadna kuweta nie była nadgryziona, teraz mam Effie piętrową już spory czas i też wszystko gra. 
Witam. Mam pytanie odnośnie klatki. Czy moja http://img826.imageshack.us/i/zdjcie0005g.jpg/ o wymiarach:
- długość 70 cm
- wysokość 63 cm
- szerokość 40 cm
będzie dobra dla trzech szczurów? Czy może za mała?
- długość 70 cm
- wysokość 63 cm
- szerokość 40 cm
będzie dobra dla trzech szczurów? Czy może za mała?
Ze mną od stycznia 2011: Klakier, Azor [*]
od września 2012: Julian & Morys[/color]
Wystarczyło użyć kalkulatora.. ( http://www.fancy-rats.co.uk/information ... alculator/ )
Wynika z niego, że klatka jest dobra na trzy szczury.
Wynika z niego, że klatka jest dobra na trzy szczury.
Dziękuję
nie wiedziałam o czymś takim.
Ze mną od stycznia 2011: Klakier, Azor [*]
W tym dziale jest temat, który jest poświęcony temu kalkulatorowi. Wystarczyło spojrzeć kilka tematów niżej. 
hej hej,
no i zamówiłam u PYKO klatkę... przyszły połamane kuwety, nie do użytku.. Pan Krzysztof zaproponował, że prześle nowe, ale te kuwety były takiej jakości :/, że postanowiłam zwrócić całość... no i się zaczęło. Okazało się, że muszę zapłacić za kuriera zwrotnego i nie dostanę zwrotu za kuriera, którego już opłaciłam..
rozbój w biały dzień.. Dlaczego mam ponosić koszty przesyłki wadliwego towaru :/ żenada...
Kupiłam na szczęście klatkę w Kakadu.
Mam nadzieję, że dostanę od PYKO zwrot za klatkę, bo jak nie.... ech
no i zamówiłam u PYKO klatkę... przyszły połamane kuwety, nie do użytku.. Pan Krzysztof zaproponował, że prześle nowe, ale te kuwety były takiej jakości :/, że postanowiłam zwrócić całość... no i się zaczęło. Okazało się, że muszę zapłacić za kuriera zwrotnego i nie dostanę zwrotu za kuriera, którego już opłaciłam..
rozbój w biały dzień.. Dlaczego mam ponosić koszty przesyłki wadliwego towaru :/ żenada...
Kupiłam na szczęście klatkę w Kakadu.
Mam nadzieję, że dostanę od PYKO zwrot za klatkę, bo jak nie.... ech
O, ale dziwnie.. To się chyba jeszcze nie zdarzyło. 
szkoda, że jestem pierwszaBlanny pisze:O, ale dziwnie.. To się chyba jeszcze nie zdarzyło.
No ale dziewczyny już szaleją w nowym domku.
myshu faktycznie dziwna sprawa. Ja też zamawiałam klatę od Pyko i wszystko jest ok... wiesz może to nie być winą samej firmy Pyko tylko kuriera... wiem jak wygląda praca w tej branży. Wszystko na czas, nawet jak na opakowaniu jest napisane "uwaga szkło" to oni też tym rzucają... albo brawurowa jazda na trasie - wtedy też może klatka się poobijać po samochodzie. Niestety tak to u nas wygląda z kurierami, więc niekoniecznie Pyko zrobiło Cię w balona.
9 duszyczek za TM [*]
Myshu, sprzedawca działał niezgodnie z prawem, powinnaś reklamować towar z tytułu niezgodności z umową (bo połamana kuweta to towar niezgodny z umową), a wtedy przysługuje Ci zwrot wszystkich kosztów, łącznie z kosztami przesyłki w obie strony. I Ciebie nie powinno obchodzić, czy to wina kuriera, czy sprzedawcy, o to ma się martwić sprzedawca. Ty dostajesz połamaną klatkę, więc reklamujesz.
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~
Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Niestety nie otworzyłam przesyłki przy kurierze i nie został spisany protokół, a na to się powołuje PYKO.smeg pisze:Myshu, sprzedawca działał niezgodnie z prawem, powinnaś reklamować towar z tytułu niezgodności z umową (bo połamana kuweta to towar niezgodny z umową), a wtedy przysługuje Ci zwrot wszystkich kosztów, łącznie z kosztami przesyłki w obie strony. I Ciebie nie powinno obchodzić, czy to wina kuriera, czy sprzedawcy, o to ma się martwić sprzedawca. Ty dostajesz połamaną klatkę, więc reklamujesz.
Ale nigdzie na stronie aukcji, ani na ich stronie nie ma informacji, że reklamacje są tylko wtedy uznane. To firma sie umawia z kurierem, a nie ja.. ja płacę PYKO i Pyko dostało ode mnie kasę
Wysłałam od razu PYKO zdjęcia połamanych kuwet. Ale to nie wystarcza. Uparł się, że może mi wysłać nowe kuwety wtedy nie poniosę kosztów... a najbardziej mnie ubawił tekst "wtedy będzie miała Pani 4 kuwety i te dobre i te połamane"...
A jak wygląda sprawa z klatkami, które dno mają również wyłożone drutami, odgradzając szczury od kuwety? Na jednej z aukcji pisano, że chodzi o ochronę kuwety przed ewentualnym pogryzieniem, ale nie jestem w stanie sobie wyobrazić, żeby to miało większy sens...
Chodzi o takie rozwiązanie jak w tych klatkach:
http://allegro.pl/fretka-szynszyl-piekn ... 74131.html
Chodzi o takie rozwiązanie jak w tych klatkach:
http://allegro.pl/fretka-szynszyl-piekn ... 74131.html
Kratka ta jest niewygodna i jest ryzyko że szczurek zrobi sobie krzywdę w łapkę, bądź będzie miał odciski.

Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *