Mictlanowe Samcole

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Mictlan

Re: Mictlanowe Samcole

Post autor: Mictlan »

Więc teraz przyszedł czas na nowe zdjęcia :) . W stadku trochę zmian, ale wszystko zaczyna się normować .. Całe szczęście ::)

Loki 470g
Obrazek Obrazek Obrazek

Nowy, świetny, zrównoważony alfa stada . Poszedł w ślady Buby, stara się wszystkich uspokoić, nie chce zbytnio się bić, lecz czasami trzeba pokazać, że teraz ja rządzę i kogoś pobić :)

Frodo 340g
Obrazek Obrazek Obrazek

Naczelny biegacz stada, wszędzie chce wejść, powąchać, pozwiedzać . Nie ma czasu na jakieś głupie buziaki, co najwyżej może ugryźć w wargę czy powiekę i uciec, to jest jego hobby :D

Kermit 300g
Obrazek Obrazek Obrazek

Piękny maluch, grubasek :) . Niecałe 3 m-ce, a teraz na pewno waży już ponad 300g, ponieważ wagi nie są z dzisiaj :) . Mam nadzieję, że będzie dużym szczurkiem do spółki z Gofrem :)

Gacek 420g
Obrazek Obrazek Obrazek

Gacuś lizawka, po prostu.

Bandzior 360g
Obrazek Obrazek Obrazek

Mój kochany haszczak, mam nadzieję, że będzie prawie calutki biały, ponieważ ostatnio ostro haszczeje 8) .

Killer 400g
Obrazek Obrazek Obrazek

Można go tarmosić, przewracać na plecy, całować po brzuszku, a on nic . Będzie po prostu leżał i czekał aż się przestanie ;D

Gofer 290g
Obrazek Obrazek Obrazek

Moja wymarzona, beżowa kuleczka <3 . Co z tego, że krzyczy jak się go podnosi, co z tego, że drapie ... Pracujemy nad tym i jest coraz lepiej :)

Odyn 370g
Obrazek Obrazek Obrazek

Wyluzowany, kochany Odyn, zawsze, kiedy coś dzieje się Hadesowi on już tam jest, broni go jak oka w głowie, a oprócz tego jest strasznie ciekawskim, rozbieganym ogonem ;D .

Florek 315g
Obrazek Obrazek Obrazek

Wieczny tymczasowicz. Prawdę mówiąc od początku wiedziałem, że z nami zostanie, zbyt ciężko byłoby mi oddać szczura, który tak bardzo przypomina mi Labika [*] .. Po prostu w tak wielu sytuacjach zachowuje się identycznie, że czasami mam wrażenie, że to naprawdę Labik w innym futerku...

Skarpeta 180g
Obrazek Obrazek Obrazek

Więc przyszedł czas na niego :) . Z zoologicznego, w którym czasami gościmy odchodzi jedyna kompetentna kobieta, w związku z tym oddaje 'swoje' zwierzęta, które tam przechowywała . Oddała nam dwie myszki, które mieszkają u Beaty oraz Skarpetę, który jest rexem selfem . Jeszcze mało go znam, ale z moich obserwacji jest szczurem, który chce leżeć i być mizianym :)

Buba 370g
Obrazek Obrazek Obrazek

Były alfa, od kiedy Loki zaczął alfować Buba całkiem się rozleniwił, leży i je, to są jego aktualne zajęcia :) . Martwi mnie jego waga.. Je dużo, ale nie chce tyć, w najbliższym czasie zabieramy go na kontrolę do Dr. Ani.. Oby wszystko było w porządku .

Hades 380g
Obrazek Obrazek Obrazek

Wiecznie wystraszona piszczałka.

No i teraz coś ze specjalną dedykacją dla Karoliny :) . Niestety udało się zrobić tylko takie, ale mam nadzieję, że Ci się będą podobały :-*

Obrazek Obrazek

Proszę :) .
Dopiero po skończeniu zdjęć zauważyliśmy, że nie ma zdjęć Haszczaka, przepraszamy... ::)

Na koniec jeszcze pokażę wam resztę zwierzyńca :)

Najpierw myszki : Babcia i Kicajka

Babcia - Chocolate Tan Astrex (2 latka, a zachowuje się jak miesięczne dziecko :D)
Obrazek

Kicajka - Himalayan (Miesięczny dzikusek..)
Obrazek

Teraz koty..

Diego - Maine Coon, wredny rudzielec :P
Obrazek

Ted - kochany dachowiec :)
Obrazek

No i jeszcze psiaki .. :D

Shrek - buldożek francuski :)
Obrazek

Benia - kochany kundelek :D
Obrazek

No i przysięgam, że teraz to już ostatni lokator.. A mianowicie gołąbek, który do nas przylatuje codziennie na jedzenie :D

Obrazek

To by było na tyle ... ::)
Awatar użytkownika
szczurzyca.
Kontakt:

Post autor: szczurzyca. »

coś czuję, że teraz będę błagać o zdj Shreka ;D
['] Diuna Barnaba Misiek 2Kremówki Charlotte Chanel Foczka Beza Molly Coco Malina Bianka Ronia Rasta Delilah-Rattie'sLove Tequila Dżuma Duffy Ernest Cholera Apollo Coffee Missisipi Agusia Rosa ['] Beżyczka 1Kremówka <:3 )~~
Awatar użytkownika
Mictlan

Forresta też nie wrzuciłem.. Nie wiem dlaczego, skoro mam jego zdj, whatever...
Benia
Kontakt:

Post autor: Benia »

No chociaż Dominik zapomniał dodać Forresta i obfocić Haszczaka, mamy nadzieję, że się Wam podoba bo siedzieliśmy nad tym ponad 2 godziny. ::)
Obrazek
Moje ogonki: Bandzior, Haszczak, Hades, Odyn, Gofer, Kermit, Florek, Pudzian, Skarpeta, Doofek, Zgredek.
Awatar użytkownika
maua_czarna

Post autor: maua_czarna »

ech i gdzie Arkadia, ja się pytam :) ?

A zdjęcia są tak super, że nie wiem nawet, które mi się najbardziej podobają :) :)
ech...pięknoty :D Kermit to przecież urodzony model, Killer tak samo :)
Gofer do schrupania, Florek chrupie... o Frodzie już w ogóle nie wspominam, bo można się rozpłynąć :)

Warto było poświęcić te 2 godziny :D
Obrazek Chrupka i Banieczka :)
Obrazek: Myszka,Bohun, Glorka, Ciri, Loluś, Bryndza, Blixa, Żorżeta, Groszek, Zagłoba, Soldat, Brusi, Anarchia, Rebelia,Rusalka, Ebola, Kofola, Obalka, Dżuma, Sepsa
Awatar użytkownika
Mictlan

Pewnie, że było warto :). A Arkadia już w temacie adopcyjnym... :(
Awatar użytkownika
maua_czarna

Ech... dobrego domku dla malutkiej :-*
Obrazek: Myszka,Bohun, Glorka, Ciri, Loluś, Bryndza, Blixa, Żorżeta, Groszek, Zagłoba, Soldat, Brusi, Anarchia, Rebelia,Rusalka, Ebola, Kofola, Obalka, Dżuma, Sepsa
Awatar użytkownika
Mictlan

Forrest wrócił do stadka, wszyscy go dobrze przyjęli oczywiście prócz Hadesa, jakże inaczej. Tłuką się, ale bez jakichkolwiek pisków, krwi czy latającego futra, więc jak na Hadesa jest super ..
Awatar użytkownika
furburger

Post autor: furburger »

Co z tego, że krzyczy jak się go podnosi, co z tego, że drapie
To jest chyba u nich rodzinne :D co prawda Kayomi nie krzyczy ale drapie i ucieka przy podnoszeniu, jak wejdzie sama na ramie to może siedzieć tak długi czas :D taka Zosia samosia z niej :P

Stadko masz cudowne :)
Buba wygląda na ciekawskiego stworka :D
Manfred :'( [*] Alfred :'( [*] Bolesław :'( [*] Kayomi :'( [*]
Awatar użytkownika
Mictlan

Dziękuję fur :) . Ja się tylko zastanawiam o co tutaj chodzi.. Bo Kermit normalnie daje się złapać.. Za to Gofer nie ma mowy.. No nic, nie rozumiem i już :D
Awatar użytkownika
Mictlan

Forrest pomimo bójek został dzisiaj na noc w klatce z chłopakami, noc przebiegła całkiem dobrze, tylko raz się budziłem, a ogólnie to spokój. Forrest jeszcze nie śpi z resztą szczurów na górze, a sam na dole, w kuwecie, ale ważne jest to, że przestają się już tłuc :)
Awatar użytkownika
Mictlan

I jeszcze trochę zdjęć, na koniec widać mój komitet powitalny :D

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
macik001

Post autor: macik001 »

Jaki superwidok :d Ja się cieszę gdy mnie dwa szczury witają, a tutaj taka gromadka :)

Widok 4 huskych obok siebie jest nieziemski <3
Awatar użytkownika
maua_czarna

Powitanie super ;D uwielbiam taki widok :D
A Frodo jaki plotkarz mały! Coś tam podszeptuje ;)
Awatar użytkownika
Mictlan

O tak, takie komitety są świetne :) . A oni tam zawsze, śmiejemy się, że paplają jak te przekupy na rynku :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”