przygarnę samiczkę

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

arache

przygarnę samiczkę

Post autor: arache »

Poszukuje towarzyszki dla swojego szczurka. Niestety wśród tematów o adopcji nie znalazłam odpowiedniego zwierzaka dlatego chciałam zapytać czy ktoś nie wie o żadnym szczurku poszukującym nowego domu.
U mnie jest na razie jeden ogonek jest to samiczka , jest już dość duża ma około 6 miesięcy dlatego zaadoptowałabym także starszą dziewczynkę. Wszystkie przejrzane przeze mnie wątki dotyczą maluszków albo są już nieaktualne dlatego pozwoliłam sobie otworzyć nowy watek. Tyle ogonków poszukuje nowego domu, nie chce kupować nowego ze sklepu, chętnie pomogę i dam dom jakiemuś potrzebującemu :)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Re: przygarnę samiczkę

Post autor: smeg »

Dlaczego nie znalazłaś "odpowiedniego zwierzaka"? Jaki będzie dla Ciebie odpowiedni? I z jakiego jesteś miasta? ;)
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Post autor: smeg »

6-miesięczna szczurka jest jeszcze młoda, a maluszki szybko rosną ;) Miesiąc temu przygarnęłam 5-tygodniową samiczkę do moich 7-miesięcznych bab, a dziś są już prawie tej samej wielkości :) Tak więc nie skreślaj od razu maluszków.
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
arache

Jestem ze śląska z Sosnowca. Odpowiednia tzn samiczka i już troszkę większa od tych malutkich kluseczek :) To mój pierwszy szczurek, był długi czas była sama, ciągle troszkę boi, nie jest jakiś strasznym dzikuskiem ale ciągle bardziej jest przekonana do uciekania z klatki niż zaprzyjaźniania się. Boje się jak zareaguje na towarzysza. Staram się dużo czytać i słyszałam opinie że jak szczurek jest już w takim wieku to najlepiej żeby dobrać zwierzątko w podobnym wieku. Nie chce jej przysporzyć wiecej stresów tylko żeby jej się lepiej u mnie żyło.
Awatar użytkownika
furburger

Post autor: furburger »

Jak będzie miała drugiego szczurka który będzie oswojony z człowiekiem to się przekona że człowiek nie jest straszny :)
Manfred :'( [*] Alfred :'( [*] Bolesław :'( [*] Kayomi :'( [*]
arache

Właśnie mam taką nadzieję :) Myślicie że nawet większa różnica wieku nie będzie przeszkodą? Boję się troche że się nie zaakceptują.
Awatar użytkownika
furburger

Post autor: furburger »

ja łączyłam 3 letniego samca z rocznym i problemów nie miałam ale nigdy nic nie wiadomo każdy szczur jest inny
Manfred :'( [*] Alfred :'( [*] Bolesław :'( [*] Kayomi :'( [*]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”