Czy ten sposób zadziała?

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

xXFernIXx

Czy ten sposób zadziała?

Post autor: xXFernIXx »

Witam!!!
We wtorek będe miał ogonki (2 samce Dumbo) od poprzedniego właściciela który sie przeprowadza i nie będzie miał czasu dla szczurowatych...
Szczurki mają po ok 4-5 miesięcy i tu pytanie czy aby je oswoić (ze mną) to znaczy czy gdy bym ponosił przez dzień koszulke żeby nabrała mojego zapachu a potem dał do klatki aby szczurki się osowiły z moim zapachem to czy to by zadziałało?
Mam zamaiar zasosowac metodę oswajania "na spokojnie" jeśli o to chodzi.. czyli powolutku, pomalutku...
Przepraszam za nie wskakujące literki ale klawiatura w lapku sie wyrobiła....
P.S. To nie przez jedzenie:D
Awatar użytkownika
greenfreak

Re: Czy ten sposób zadziała?

Post autor: greenfreak »

Możesz im dać swoją koszulkę do klatki, ale licz się z tym, że to będzie ostatni raz, jak ją widzisz. Jeśli już, to najlepiej taką, którą i tak chcesz wyrzucić.
Dobrze będzie po prostu je wsadzić pod bluzę, którą będziesz miał na sobie. Tak zwane 3xC - cicho, ciepło, ciemno ;) W takich warunkach powinny się dosyć spokojnie oswoić z nowym zapachem. I pamiętaj, będziesz dla nich po prostu nowym człowiekiem, a nie pierwszym człowiekiem w życiu, nie powinno być tak trudno ;)
xXFernIXx

Post autor: xXFernIXx »

Czyli że mam je wsadzić pod bluzę? nie wystraszą się wtedy?
Przepraszam za nie wskakujące literki ale klawiatura w lapku sie wyrobiła....
P.S. To nie przez jedzenie:D
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Post autor: smeg »

Większość szczurków nie potrzebuje specjalnego oswajania z nową osobą, moje dziewczyny lubią każdego :) Mogą Cię trochę osikać, żebyś pachniał jak one :P
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Awatar użytkownika
greenfreak

Post autor: greenfreak »

xXFernIXx, nie powinny. Szczurom generalnie w bluzach jest dobrze - wygodnie, bezpiecznie ;) Jak skojarzą Ciebie z tymi wrażeniami, to masz już z górki.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Główne”