Nagła dziwna śmierć ukochanego zwierzątka ??? :(

Miejsce dla tych, których już z nami nie ma...

Moderator: Junior Moderator

osd85

Nagła dziwna śmierć ukochanego zwierzątka ??? :(

Post autor: osd85 »

Witam, spotkało mnie wczoraj coś strasznie dziwnego .... moja maleńka szczurzyczka fuzz była karmiona odpowiednio ( nic niedozwolonego nie jadła, z resztą dostawała to co inne szczury w domu,a one mają się dobrze), nie biegała po mieszkaniu bez nadzoru, jeśli była brana na ręce to poruszała się tylko w zasięgu wzroku, z natury była niesamowicie energicznym zwierzątkiem, nic nie wskazywało na to,że mogłaby być chora,wczoraj rano jeszcze jak zwykle biegała, chciała jeść, nie prychała, nie oddychała ciężko.Wieczorem już ze zwierzaczka uchodziło życie, myślałam,że śpi,ale zawsze wieczorem biegała więc wydało mi się to dziwne. Była zimna i oczka miała przymknięte, przelewała się na rękach.... umierała.... próbowałam zadzwonić na pogotowie weterynaryjne ale nikt nie odbierał... Więc w kocyku włożyłam ją do klatki, myślałam że może jakoś do rana przetrwa...Jednak niestety, rano już była sztywna. Miała dopiero 3 miesiące... kupiłam ją przez allegro 2 miesiące temu. Miałam w życiu sporo szczurów, jednak nic tak dziwnego mi się nigdy nie przytrafiło, wszystkie żyły długo. Co najdziwniejsze, ma na pyszczku jakieś ślady czerwone koło oczu, symetrycznie jakby po obu stronach po dwie plamki. Nie mam pojęcia co to.Czy ktoś może wie co mogło być przyczyną śmierci ?? :( Chciałam wrzucić zdjęcie zwierzaczka po śmierci,ale nie wiem dlaczego nie mogę ani tutaj ani na imageshack .....
7kinga7

Re: Nagła dziwna śmierć ukochanego zwierzątka ??? :(

Post autor: 7kinga7 »

może był to wylew , mój pierwszy szczurek też miał takie jakby przekrwienie koło oczu zanim umarł , tylko On miał dwa lata a nie 3 miesiące :(
trzymaj się :'(
I będę przy Tobie na zawsze i jeden dzień dłużej...
[*]Gonzuś[*] 01.06.2007* - 10.03.2009+
Obrazek
[*] Titusia [*] 10.03.2009* - 23.03.2011+
[*] Luckusia [*] 10.03.2009* - 12.04.2011+
Awatar użytkownika
Niamey

Post autor: Niamey »

możesz zawsze iść do weterynarza i poprosić o sekcję szczurzynki.
Na przyszłość, allegro to bardzo złe miejsce do kupowania szczurów - osoby które sprzedają tam szczury, rzadko dbają o ich zdrowie.
Awatar użytkownika
Shirley

Post autor: Shirley »

Przykro mi, że tak krótko żyła :(. A co do tych czerwonych plam przy oczach, to może to była po prostu porfiryna?
Tu: Groszek, Kubek. Tam: Niebieski, Cudak, Łaciaty, Jeżyk, Gruby (znany kiedyś jako Pinky), Artur, Buba
Awatar użytkownika
Szeliza

Post autor: Szeliza »

[*][*] Trzymaj się :'( :'(
Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Post autor: Nakasha »

Tylko sekcja pozwoli poznać przyczynę śmierci... możliwości jest wiele... wylew, zatrucie, upadek i obrażenia wewnętrzne, guz wewnątrz ciała, tętniak, połknięcie czegoś, zawał, itp....

Bardzo mi przykro, taka była młoda. :( [*]
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Odeszły...”