Temat archiwalny Karm polecanych - nieaktualny!

Wszystko o jedzonku. Czym się obżerają? A może dieta? :)

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Flaumel

Re: Karmy POLECANE

Post autor: Flaumel »

A z tego co czytam, to wyjątkowo miałam szczęście do JR Farma, bo mało ziaren i szczury zjadają wyjątkowo do końca :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Sky

Post autor: Sky »

2,5 bo więcej nie potrzebuje :)
W pamięci Cookie, Biscuit, Manu, Muffin, Anouk, Kavi, Tytus i Festus.

http://www.szkicz.blogspot.com <- rysuję sobie.
Awatar użytkownika
Entreen

Post autor: Entreen »

A ja z kolei muszę - mimo wszystko - pochwalić tę karmę MEGAN, którą kupuję. Wiem, że ogółem jest niepolecana, ale ta moja nie ma dużo kolorowych chrupek ani ziaren, za to dużo rzeczy, które moje szczury wcinają z przyjemnością. To jest bodajże megan warzywny, na wagę, więc mogę na dodatek sobie sprawdzić jakość. Mieszam im to z versele i nie cierpi na tym ni mój portfel, ni sumienie :P.
Cynamon Imbir Karmel Wanilia

Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Znalazłem taki na allegro http://allegro.pl/megan-pokarm-exclusiv ... 25699.html , ale jak dla mnie to i tak jest żarówiasty .... Kiedyś wyglądał lepiej.
A szczuraki jedzą , to wiadomo. Jak dzieci i chipsy :D
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

Paul, wygląda strasznie :D
Vitapol się ostatnio poprawił, co prawda nie kupowałam ale to co było w sklepie wyglądało nieźle (premium line i dużo mają teraz jakiś warzywek i ziół, suszone owoce itp)
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Blanny

Post autor: Blanny »

Może niedługo będzie można kupować Vitapol. :P
Paul, ten Megan wygląda jak chrupki dla dzieci.. :D
Co do Timmy, to faktycznie.. Jak kupowałam paczki po 2,5kg to było tam mało ziaren. Jak przerzuciłam się na te po 5 kg, to w nich właśnie jest sama pszenica. Dziwne..
<3 Paulie <3 Jimi <3 Nero <3 Dante <3 Fabio <3 Nessie <3 Zero <3
Moje koszmary <3
Awatar użytkownika
noovaa
Numer GG: 8639358

Post autor: noovaa »

Blanny ja teraz mam paczkę 5 kg ( już się kończy ) i ziaren nie ma dużo ;P
Obrazek
Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Awatar użytkownika
Entreen

Dlatego zaznaczyłam, że piszę o tym, który ja kupuję :D. Wygląda naprawdę nieźle. Może nie jak te z górnej półki, ale naprawdę dobrze.

Awatar użytkownika
alken

Entreen, może to nie jest megan? ja "ładnego" megana nie widziałam ;) czasem VL Crispy jest sprzedawana w workach no name i że to niby megan jest. mozesz wstawić zdjęcia tej karmy?

a co do timy to chyba od partii zależy, jak z tymi krewetkami, czasem nie ma ich w ogóle a czasem jest duzo.

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

alken pisze:Paul, wygląda strasznie :D
Vitapol się ostatnio poprawił, co prawda nie kupowałam ale to co było w sklepie wyglądało nieźle (premium line i dużo mają teraz jakiś warzywek i ziół, suszone owoce itp)
A trafiłaś na jakąs paczkę "z okienkiem" ? Bo u mnie w sklepie cała paczuszka jest zadrukowana i na "okładce" wygląda ładniej od Megana.
Kiedyś jak kupowałem Megan, to najlepiej wyglądał owocowy. BYł drozszy od warzywnego, ale była masa owoców do wyżarcia :D
Entreen, rzuć fotką :)
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
Entreen

nie mam aparatu żadnego w chwili obecnej, ale obiecuję - rzucę jak tylko się dorwę :)

Awatar użytkownika
alken

Paul_Julian pisze: A trafiłaś na jakąs paczkę "z okienkiem" ? Bo u mnie w sklepie cała paczuszka jest zadrukowana i na "okładce" wygląda ładniej od Megana.)
niestety nie, może kiedyś jak mi braknie karmy to się skuszę na paczkę. oni ostatnio zaczęli produkować jakieś lepsze rzeczy,tzn chrupki są na zdjęciach w naturalnych kolorach (tak jakby od razu nie mogli używać barwników roślinnych ::) ) tylko kilka produktów ma żarówiaste chrupki, koktajl dla gryzoni i niektóre kolby.

z resztą co do Megana to szok przeżyłam jak kupowałam kiedyś karmy na wagę, był VL Crispy i koktajl owocowy i mówię że 0,5 kg z każdego i się okazało że to dziadostwo z megana kosztowało 18zł za kg (a VL 7,5)

Awatar użytkownika
Afera

Post autor: Afera »

jordan pisze:kurde to lipa troche wlasnie chcialem sie przeniesc z jr farma na timme ale chyba kupie

Supreme Science Selective Szczur

albo:

Pokarm dla szczura Bunny Rattentraum

ktos to uzywal ?
Ja używałam Supreme Science Selective Rat - kiedyś nawet pytałam o tą karmę tutaj na forum, chyba w tym wątku ale nikt mi nie odpowiedział, czy dobra czy nie (może wtedy nie była popularna?). Jak dla mnie karma dobra, tylko trochę zapach mi nie pasuje (Beaphar o wiele lepiej pachnie, tak ziołowo). :P Moje szczury wcinały chętnie tą karmę, wszystko znikało z miski.
Tylko nie wiem czy ktoś z Was przeczytał skład tej karmy - zawiera ona sól, jest napisane na opakowaniu (a przynajmniej było jak kupowałam, zanim przerzuciłam się na Beaphar).

Co do Timmy... trochę mnie zmartwiliście, bo miałam ją zamawiać (nigdy wcześniej nie zamawiałam) i teraz nie wiem co robić... kupiłam tradycyjnie Beaphar, to chyba wstrzymam się z tą Timmą. Może powrzucajcie fotki tej karmy tak dla porównania - tej z dużą ilością pszenicy i tą z normalną.
9 duszyczek za TM [*]
Awatar użytkownika
alken

w małej ilości soli nie ma nic złego, zapewne znajduje się w każdej karmie tylko niekoniecznie jest wyszczególniona. sól jest źródłem sodu, który z kolei jest niezbędny do zycia.

Blanny

Post autor: Blanny »

Zrobiłam dwie foty. Niestety to już resztki z worka, bo na samym początku wylatuje mi większość pszenicy, a te grusze zostają na potem. (Przesypuję ją z worków do kubełków po piernikach. :D ) Nie wygląda tak źle, ale w porównaniu z tym, jak wyglądała wcześniej.. Wtedy to sama miałam ochotę ją jeść. 8)
Obrazek Obrazek
<3 Paulie <3 Jimi <3 Nero <3 Dante <3 Fabio <3 Nessie <3 Zero <3
Moje koszmary <3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karmienie”