Dałam tylko pomysł, tak jak pisałam widziałam to już u kogoś, więc napisałam o tym

Nic na siłę, jak nie lubią to nie, ale są takie, które lubią

Moderator: Junior Moderator

A widok szczura, na którego głowe kapnęła woda jest piękny
 A widok szczura, na którego głowe kapnęła woda jest piękny  Taki...zmokły, ulizany szczur
 Taki...zmokły, ulizany szczur Stawiasz miskę z wodą i jak szczur zacznie w niej się bawić pływać, to samoistnie, jak nie zacznie to nie i tyle. Nie można to nazwać uczeniem szczura czegokolwiek. Ja osobiście jestem przeciwna kąpielom szczura, typu szampon i mydło, szorujemy futerko, bo nam cuchnie. Ale jeśli nasz ogon odnajduje radość w tym, że może popływać sobie w wodzie - to przecież nie grzech, ani katowanie, ani zmuszanie. A radości szczurowi żaden kochający go właściciel przecież nie odbierze.
 Stawiasz miskę z wodą i jak szczur zacznie w niej się bawić pływać, to samoistnie, jak nie zacznie to nie i tyle. Nie można to nazwać uczeniem szczura czegokolwiek. Ja osobiście jestem przeciwna kąpielom szczura, typu szampon i mydło, szorujemy futerko, bo nam cuchnie. Ale jeśli nasz ogon odnajduje radość w tym, że może popływać sobie w wodzie - to przecież nie grzech, ani katowanie, ani zmuszanie. A radości szczurowi żaden kochający go właściciel przecież nie odbierze. Ale nie mówmy tu o zabijaniu instynktu szczura ale wkraczaniu w ich naturę, z takimi zarzutami się nie zgadzam.
  Ale nie mówmy tu o zabijaniu instynktu szczura ale wkraczaniu w ich naturę, z takimi zarzutami się nie zgadzam.  
 (by the way, powinna być funkcja edytowania postów, bo niepotrzebnie człowiek zaśmieca wątki, dopisując bądź poprawiając posty)
 (by the way, powinna być funkcja edytowania postów, bo niepotrzebnie człowiek zaśmieca wątki, dopisując bądź poprawiając posty)
przepraszam bardzo, ale szczury dzikie pływają jak mają taką potrzebę. nie widzę przeszkód ku temu, aby szczur nie pływał, jeżeli sam tego chce..Blanny pisze:Szczury lubią usiąść obok wody, kąpać się, myć łapki i główkę. Zamoczyć przód ciałka. Ale nie pływać.. Nie uważam, że po prostu uczenie ich czegoś, co jest wbrew ich instynktowi przetrwania, tylko ku naszej uciesze, jest fajne..
w kanałach to krokodyle pływają rozumiem i przed nimi uciekają pływając?Blanny pisze:Szczury dzikie pływają tylko wtedy, kiedy nie mają innego wyboru, typu: goni ich drapieżnik. Nie robią tego dla samej radości pływania.

.
.