trudna samiczka

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

kleopati

trudna samiczka

Post autor: kleopati »

Mam śliczną samiczkę od 4 tygodni , została kupiona w zoologicznym o dobrych warunkach, choć wątpie by choć raz była brana na ręce. Teraz wiem że najlepiej brać z hodowli, no ale człowiek uczy się całe życie. Gdy ją kupiłam miała ok 2 miesiecy, poświecam jej dużo czasu, a mimo to za nic nie siądzie spokojnie w miejscu, nie da sie pogłaskać jest bardzo pobuzona zawsze, woli chodzić i zwiedzać łozko niz przyjsc do mnie. To nie jest moj pierwszy szczur ale po raz pierwszy czuje ze jakoś sobie nie radzę z jej oswajaniem. Czy macie może jakieś rady? zastanawiam sie nad kupnem drugiej samiczki do towarzystwa dla Morfiny ale nie wiem czy nie jest za poźno. Z góry dziękuje za pomoc:)
ze mną: Koka, Amina
[*] Ozzy, Mumu, Ajfos, Watka
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Re: trudna samiczka

Post autor: smeg »

Samiczki zazwyczaj są bardziej ruchliwe i wolą zwiedzać, niż siedzieć na rękach. Moje też tak robią, nie dają się głaskać, ale wspinają się i biegają po mnie i nie uważam ich za nieoswojone ;) Na drugą samiczkę nigdy nie jest za późno - jest wręcz niezbędna! Tak więc polecam adopcję koleżanki dla Morfiny, być może kiedy przygarniesz oswojoną szczurkę, ona też bardziej się do Ciebie przekona :)
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Awatar użytkownika
KITEgirl
Numer GG: 491855
Kontakt:

Post autor: KITEgirl »

adoptuj, adoptuj koniecznie. tylko nie kupuj!
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

A D O P C J A zalecana ;)
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Główne”