Adolf

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Locorooco

Adolf

Post autor: Locorooco »

Witam. Dzisiaj prosto z hodowli przybył do naszego domu Adolf. Jest 7 tygodniowym młodym szczurkiem Dumbo. Daję zdjęcia i prosiłbym was o rozpoznanie maści.

Obrazek
Obrazek
[img]http://img827.imageshack.us/img827/5901 ... nv.jpg[img]

Na brzuszku ma biały pasek.

Ps. Akwarium małe tymczasowe do jtr gdyż przybył niespodziewanie.
Locorooco

Re: Adolf

Przepraszam, zapomniałem dodać znacznik:

Obrazek
Awatar użytkownika
klauduska
Kontakt:

Post autor: klauduska »

hodowli? chyba pseudohodowli raczej..
poza tym szczury to zwierzęta stadne, także:
tutaj masz linki do tematu dlaczego szczury MUSZĄ być trzymane przynajmniej 2 tej samej płci: http://szczury.org/viewtopic.php?f=17&t ... zego+razem
tutaj link dlaczego NIE należy kupować w pseudohodowlach/zoologach: http://szczury.org/viewtopic.php?f=2&t=24678
tutaj masz link do działu "oddam/sprzedam", gdzie możesz zaadoptować szczurka: http://szczury.org/viewforum.php?f=163
zaadoptować możesz z każdego miasta w PL, potem transportu szuka się na dziale transportowym, o tutaj: http://szczury.org/viewtopic.php?f=4&t= ... ransporcie
Awatar użytkownika
Vesper

Post autor: Vesper »

Locorooco pisze:Jest 7 tygodniowym młodym szczurkiem Dumbo.
dumbo? mi raczej wygląda na standarda. ;)
Ze mną:Primental, Edgar, Cocolino
Za TM [*][/i]: Nivek, Vito, Kaspar, Sascha, Virus, Dero, Zero, Layla, Bubi, Łatka
Locorooco

Przepraszam bardzo, ja już mówiłem, Adolf dołączy do innych szczurków jutro. Proszę czytać uważnie :) Jest to hodowla ale nie zarejestrowana wszystkich przodków Adolfa znałem osobiście. Proszę tylko o podanie mi maści szczurka :)
Awatar użytkownika
klauduska
Kontakt:

to NIE jest hodowla, tylko PSEUDO, o czym już wcześniej napisałam i mam nadzieję, że to nie twoja pseudo jest..
umaszczenie:
standard, standard, black self [chyba, że ma jakąś białą plamę na brzuchu, to irish]
Locorooco

Szok, Adolf okazał się być samiczką, muszę się przejść do tej hodowli. Prosiłbym tylko o umaszczenie :)
Locorooco

Dzięki wielkie.
IHime

Post autor: IHime »

Świetna hodowla, skoro wcisnęli Ci samiczkę zamiast samca, nie załączyli do malucha żadnych dokumentów (powinno w nich być coś o stanie zdrowia, umaszczeniu, przodkach), nawet nie powiedzieli, jak się takie umaszczenie nazywa, a do tego normalnie Cię oszukali, bo to na pewno nie jest Dumbo. Może nie oddawaj im tej biednej samiczki, skoro już się stamtąd wyrwała, oddaj ją do adopcji, a sam adoptuj za darmo sympatycznego samczyka?
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

PSEUDO,PSEUDO i jeszcze raz PSEUDO, ale nie powiem, samiczka jest śliczna
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
Awatar użytkownika
klauduska
Kontakt:

[quote="Locorooco"]Przepraszam bardzo, ja już mówiłem, Adolf dołączy do innych szczurków jutro. Proszę czytać uważnie :) /quote]
nic o tym wcześniej nie napisałeś :/

popieram to, co IHime napisała.
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

dokładnie, nie oddawaj biedaczki z powrotem do pseudohodowli tylko zaadoptuj samczyka z forum a dziewczynkę do adopcji oddaj.
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
valhalla

Post autor: valhalla »

O "hodowli" napisali już przedmówcy, ja dodam, że Adolf... a właściwie Adolfina ;) jest przepiękna. Oby znalazła dobry domek!
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
Kameliowa

Post autor: Kameliowa »

fajna "hodowla". nie dość, że nie dumbo, to jeszcze nie samczyk.... Tylko nie lącz teraz szczurów czasem! będzie z tego stado małych. mała musi byc oddzielnie.
George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.

Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
Awatar użytkownika
dolby_surround

Post autor: dolby_surround »

Jeżeli ktoś prowadzi prawdziwą hodowlę, to zazwyczaj za takie szczury trzeba zapłacić nierzadko około 100 zł, bo są rodowodowe, rasowe. Takich hodowli jest mało. To, że ktoś "hoduje" szczury tak sobie i bezmyślnie je rozmnaża w domu, to nie znaczy, że jest to hodowla. Już nie wspominam o tych szopach, co się gdzieś w którymś temacie pojawiły. A i ceny w takim przypadku to nędzne grosze. Czy nie lepiej wziąć jakąś bidę za darmo? Organizacja transportu może na pierwszy rzut oka wydawać się skomplikowana, ale jest mnóstwo osób, które chętnie pomogą. To tak na przyszłość ;)
Obrazek
Dolby-surrounded by rats - przygody moich dziewcząt
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”