~~Moje Rekiny Puszyste
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

- Paul_Julian
- Kontakt:
Re: ~~Moje Rekiny Puszyste
Noktuli nic nie ruszy ! To jest pomaranczowy szczur w czepku urodzony!
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Noktulino, nie wygłupiaj się prosimy!
My tu trzymamy kciuki, ma być dobrze i już!
Buziaczki dla rekinów

Buziaczki dla rekinów

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Po dzisiejszej wizycie u weta już mam całkowity mętlik w głowie.
Po sterydzie i antybiotyku, stan zakręcenia się ustabilizował.
Dr Wilkołaski stwierdził, że możliwe, że jest to zapalenie ucha środkowego, bo przechył jest po przeciwnej stronie niż wystające oko ..Dodatkowo na RTG (robionym miesiąc temu) dopatrzył się złamania kości jarzmowej ale po przeciwnej stronie niż OKO. (istnieje podejrzenie, że źle oznaczono strony zdjęcia).
Nie chce mi się wierzyć, że do oka doszło ucho... nie wiem czy amputować oko, leczyć dalej antybiotykiem i zobaczyć co będzie dalej... No nic, jutro pojawia się już moja wybawicielka -dr Banaś, więc idziemy na kolejne RTG i będziemy myśleć.
Noktula teraz do spółki z krzywą Kroovą, stanowią fantastyczną parę... Banda dziwaków. Pociesza mnie, że Noktul raczy jeść i pić.
Dodatkowo zastanawia mnie fakt, że N. wpiernicza na potęgę papier, a takie zachowanie obserwowałam zarówno u Runy, która miała zapalenie ucha, Kroovy z zapaleniem opon m. i u Kokardy z zapaleniem ucha...Reguła jakaś ??
Dziękujemy za kciuki i studzenie mojej histerii.
Po sterydzie i antybiotyku, stan zakręcenia się ustabilizował.
Dr Wilkołaski stwierdził, że możliwe, że jest to zapalenie ucha środkowego, bo przechył jest po przeciwnej stronie niż wystające oko ..Dodatkowo na RTG (robionym miesiąc temu) dopatrzył się złamania kości jarzmowej ale po przeciwnej stronie niż OKO. (istnieje podejrzenie, że źle oznaczono strony zdjęcia).
Nie chce mi się wierzyć, że do oka doszło ucho... nie wiem czy amputować oko, leczyć dalej antybiotykiem i zobaczyć co będzie dalej... No nic, jutro pojawia się już moja wybawicielka -dr Banaś, więc idziemy na kolejne RTG i będziemy myśleć.
Noktula teraz do spółki z krzywą Kroovą, stanowią fantastyczną parę... Banda dziwaków. Pociesza mnie, że Noktul raczy jeść i pić.
Dodatkowo zastanawia mnie fakt, że N. wpiernicza na potęgę papier, a takie zachowanie obserwowałam zarówno u Runy, która miała zapalenie ucha, Kroovy z zapaleniem opon m. i u Kokardy z zapaleniem ucha...Reguła jakaś ??
Dziękujemy za kciuki i studzenie mojej histerii.

+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
a coś się dzieje z kiem oprócz wytrzeszczu, jakiś dziwny kolor czy wydzielina? jak nie, to moze na razie dac spokój i antybiotykiem leczyć, tak sobie gdybam...

ze mną: leszek, kendrick
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
- Paul_Julian
- Kontakt:
Ja tez myśle, ze mozna by leczyć antybiotykiem ( tak jak zap. ucha). Ale zobaczycie jutro na RTG.
Noktul przeciez nie może zachorowac na coś normalnego....Jak juz , to z popis(k)iem!
Noktul przeciez nie może zachorowac na coś normalnego....Jak juz , to z popis(k)iem!
Szczursieny :
W szczurzym raju:
W szczurzym raju:
Jest cały czas przezroczysta wydzielina z tego oka, nie jest to ropa, raczej tak jakby jej łzawiło, płyn jest bezzapachowy i smakuje jak łzy (nie żebym go specjalnie jadła;), ale raz się zdarzyło spróbować).
Była już w początkowej fazie tej choroby (czyli jakoś w okolicach marca- kwietnia) na gentamycynie. W maju było RTG, które nic nie wykazało. Wcześniej próbowaliśmy z kroplami sterydowymi i na bazie gentamycyny...
Ja cały czas mam obawę, że za tą gałką oczną jest jakiś guz, który ją wypycha do przodu...
Ale ogólnie brak mi sił i wiedzy do rozwiązania tej zagadki.
Dokładnie jak piszecie, Noktula zawsze musi coś wymyślić idiotycznego...
Była już w początkowej fazie tej choroby (czyli jakoś w okolicach marca- kwietnia) na gentamycynie. W maju było RTG, które nic nie wykazało. Wcześniej próbowaliśmy z kroplami sterydowymi i na bazie gentamycyny...
Ja cały czas mam obawę, że za tą gałką oczną jest jakiś guz, który ją wypycha do przodu...
Ale ogólnie brak mi sił i wiedzy do rozwiązania tej zagadki.
Dokładnie jak piszecie, Noktula zawsze musi coś wymyślić idiotycznego...
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
miejmy nadzieję, że jutrzejsze konsylium dojdzie co tej Noktuli w głowie siedzi (gra słów chyba trochę niezbyt trafiona
) ale - no !

zmian na mózgu chyba na rtg nie widać? może miała wylew, który szczęsliwie przezyła, i tak sie z okiem zrobiło?
ze mną: leszek, kendrick
niestety, tomografii nie ma jak zrobić, więc może rtg coś wyjaśni, Czy to pęknięcie przy oczodole nie jest przypadkiem po przeciwnej stronie, niz oznaczono
Po wczorajszej wizycie, Noktula dostała dalsze dawki antybiotyku.
Na razie nie jest gorzej, tylko ta przekręcona główka.(no i to oko, wygląda ono trochę jak oko szalonookiego z H.Pottera-
)
Noktula w miarę normalnie chodzi, je (duuuzo) pije.. a gdziś w nocy przyszła do mnie do łóżka dać mi buzi
Ubóstwiam tego brzydala... i tak bym chciała nie być ciągle bezsilną wobec tych cholernych, niewyjaśnionch szczurzych chorób...
'
Po wczorajszej wizycie, Noktula dostała dalsze dawki antybiotyku.
Na razie nie jest gorzej, tylko ta przekręcona główka.(no i to oko, wygląda ono trochę jak oko szalonookiego z H.Pottera-

Noktula w miarę normalnie chodzi, je (duuuzo) pije.. a gdziś w nocy przyszła do mnie do łóżka dać mi buzi

Ubóstwiam tego brzydala... i tak bym chciała nie być ciągle bezsilną wobec tych cholernych, niewyjaśnionch szczurzych chorób...
'
Dawno nie zaglądałam, wpadam z wizytą i czytam, że z boską Noktulą coś się dzieje.
Proszę ucałować zwariowane futerko i życzyć zdrówka od Majaków Nocnych.

Deli zdjęć nie widzę w pracy, jeśli w ogóle takie zdjęcia zamieściłaś, bo tego też nie widzę w pracy, ale podobne objawy miała Febraczek. I dokładnie - rósł jej za okiem jakiś guz, urósł w ciągu 2-3 dni. Bardzo ją bolało. Absolutnie nie chcieliśmy jej usuwać oka i pół głowy...
Mam nadzieję, że u Noktuli to coś uleczalnego, trzymam mocno mocno kciuki, szczególnie po Febraczku rusza mnie to do głębi

Mam nadzieję, że u Noktuli to coś uleczalnego, trzymam mocno mocno kciuki, szczególnie po Febraczku rusza mnie to do głębi
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Hmm. Denewa. To mnie zdecydowanie przeraziło....Na razie nie zamieściłam zdjęć Noktuli, muszę odnaleźć ładowarkę do aparatu.
Wieści prosto od weta - :
Noktula pokrzywiona, ale wesoła, pożera wszystko oprócz antybiotyku,łazi, biega, dominuje ...
Oko po sterydzie wróciło nieco do normy ( nie jest już takie wyłupiaste),poprawa równowagi również jest widoczna.
Za to chyba udało mi się wyczaić przyczynę objawów neurologicznych, Noktula silnie trzepie łebkiem i kiedy naciskam jej ucho (po drugiej stronie niż oko) to się wyraźnie wzdraga.
Może jednak to ucho środkowe?
Co do oka, to już nie mam żadnych przemyśleń, więc pozostawiam bez komentarza...
Najgorzej z Kroovą ...szew został zdjęty i macica od razu wypadła...
Jutro Krooveczka będzie operowana...
Bardzo mocno trzymajcie kciuki...
Szczurzydło już tyle wycierpiało w życiu i jeszcze to ją czeka...
Prosimy o wsparcie duchowe jutro w okolicach 11:30 .
Wieści prosto od weta - :
Noktula pokrzywiona, ale wesoła, pożera wszystko oprócz antybiotyku,łazi, biega, dominuje ...
Oko po sterydzie wróciło nieco do normy ( nie jest już takie wyłupiaste),poprawa równowagi również jest widoczna.
Za to chyba udało mi się wyczaić przyczynę objawów neurologicznych, Noktula silnie trzepie łebkiem i kiedy naciskam jej ucho (po drugiej stronie niż oko) to się wyraźnie wzdraga.
Może jednak to ucho środkowe?
Co do oka, to już nie mam żadnych przemyśleń, więc pozostawiam bez komentarza...
Najgorzej z Kroovą ...szew został zdjęty i macica od razu wypadła...
Jutro Krooveczka będzie operowana...
Bardzo mocno trzymajcie kciuki...
Szczurzydło już tyle wycierpiało w życiu i jeszcze to ją czeka...
Prosimy o wsparcie duchowe jutro w okolicach 11:30 .
Macie zagwarantowane nasze ciepłe myśli jutro od 11.30 do odwołania. Też ostatnio wojujemy z wybałuszonym oczkiem jednej królewny. Poprawiło się po lekach przeciwzapalnych i przeciw opuchliźnie, ale małej za to poprzestawiało się w łepetynie. 

Masz rację Deli, to zabrzmiało strasznie, przepraszam
Mnie to po prostu przerosło
Dacie radę! Mocno trzymamy kciuki za Noktulę i za Kroovkę i czekamy na pomyślne wieści

Mnie to po prostu przerosło

Dacie radę! Mocno trzymamy kciuki za Noktulę i za Kroovkę i czekamy na pomyślne wieści

Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
-
- Kontakt:
kciuki są !
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..