Ja uwielbiam w panierce curry, raz zrobiłam chłopowi do pracy to nawet zjadł!(mam dwie lewe ręce do gotowania).
 Ja uwielbiam w panierce curry, raz zrobiłam chłopowi do pracy to nawet zjadł!(mam dwie lewe ręce do gotowania).dobre dania wegetariańskie
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: dobre dania wegetariańskie
Kotlety sojowe - pychota!  Ja uwielbiam w panierce curry, raz zrobiłam chłopowi do pracy to nawet zjadł!(mam dwie lewe ręce do gotowania).
 Ja uwielbiam w panierce curry, raz zrobiłam chłopowi do pracy to nawet zjadł!(mam dwie lewe ręce do gotowania).

Ja uwielbiam w panierce curry, raz zrobiłam chłopowi do pracy to nawet zjadł!(mam dwie lewe ręce do gotowania).W pamięci Cookie, Biscuit, Manu, Muffin, Anouk, Kavi, Tytus i Festus.
http://www.szkicz.blogspot.com <- rysuję sobie.

http://www.szkicz.blogspot.com <- rysuję sobie.
Raz byłam u rodziny w odwiedzinach i chcieli mnie jakąś zupą poczęstować. Ciotka się zarzekała, że zupa w 100% warzywna, nie była gotowana na kościach ani nic z tych rzeczy. Skusiłam się, ale jak poczułam mięso to omal nie zwymiotowałam   A ciocia i tak nic złego nie widziała w tym co zrobiła... Więcej u niej nie jadłam w czasach kiedy byłam wegetarianką...
  A ciocia i tak nic złego nie widziała w tym co zrobiła... Więcej u niej nie jadłam w czasach kiedy byłam wegetarianką...

A ciocia i tak nic złego nie widziała w tym co zrobiła... Więcej u niej nie jadłam w czasach kiedy byłam wegetarianką...
  A ciocia i tak nic złego nie widziała w tym co zrobiła... Więcej u niej nie jadłam w czasach kiedy byłam wegetarianką...Re: dobre dania wegetariańskie
mama wie że nawet zupy na porcji rosołowej nie ruszę, że musi być bulion warzywny. się uczepili z tą fasolką! dziś siostra dzwoniła żebym przyjechała zjeść  ale jej powiedziałam że na kiełbasie i chyba dotarło. a mama zaczyna się przyzwyczajać do zup bez pływających ok tłuszczu
 ale jej powiedziałam że na kiełbasie i chyba dotarło. a mama zaczyna się przyzwyczajać do zup bez pływających ok tłuszczu

ale jej powiedziałam że na kiełbasie i chyba dotarło. a mama zaczyna się przyzwyczajać do zup bez pływających ok tłuszczu
 ale jej powiedziałam że na kiełbasie i chyba dotarło. a mama zaczyna się przyzwyczajać do zup bez pływających ok tłuszczuRe: dobre dania wegetariańskie
Alken, no to coś do wykorzystania jeszcze przed 1-wszym   ( o ile już tutaj propozycja nie padła ):
 ( o ile już tutaj propozycja nie padła ):
Skromna, lecz smaczna i szybka sałatka: pokrojone w ósemki pomidory i starty żółty ser - z majonezem i paroma listkami świeżej bazylii, przyprawione szczodrze pieprzem, czosnkiem i odrobiną soli.
Swoją drogą muszę spróbować, jakie wyszłoby z tofu

( o ile już tutaj propozycja nie padła ):
 ( o ile już tutaj propozycja nie padła ):Skromna, lecz smaczna i szybka sałatka: pokrojone w ósemki pomidory i starty żółty ser - z majonezem i paroma listkami świeżej bazylii, przyprawione szczodrze pieprzem, czosnkiem i odrobiną soli.
Swoją drogą muszę spróbować, jakie wyszłoby z tofu

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella 
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889

no z tofu to chyba nieszczególnie, prędzej z serem wegańskim  chyba ze tofu moczone długo w jakiejś marynacie.
 chyba ze tofu moczone długo w jakiejś marynacie.

chyba ze tofu moczone długo w jakiejś marynacie.
 chyba ze tofu moczone długo w jakiejś marynacie.ze mną: leszek, kendrick 
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
No myślałam o tofu czosnkowym, tylko pewnie zamiast majonezu trzeba byłoby dać oliwę czy sos sojowy, do tego zielenina - szczypiorek albo koperek... 

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella 

tofu to mi pasuje do takiej sałatki w stylu wegańskiej caprese albo greckiej 

ze mną: leszek, kendrick 

Jeśli ktoś jeszcze nie próbował to szczerze polecam gołąbki wegańskie, przepis jest tu: 
http://wegusiowe-przysmaki.blogspot.com ... -post.html, wypróbowany na nie-wege domownikach kilkakrotnie, uszy im się trzęsły
...zgłodniałam

http://wegusiowe-przysmaki.blogspot.com ... -post.html, wypróbowany na nie-wege domownikach kilkakrotnie, uszy im się trzęsły

...zgłodniałam

O. W ramach ciekawości, odpowiedników i być może chęci poeksperymentowania - jakieś wegetariańskie curry  ?
 ?
Bo niestety jako mięsożerca nie wyobrażam go sobie bez kurczaka, moja wyobraźnia tak daleko nie sięga...

?
 ?Bo niestety jako mięsożerca nie wyobrażam go sobie bez kurczaka, moja wyobraźnia tak daleko nie sięga...

dwie strony wcześniej wrzuciłam tajskie tofu curry na mleku kokosowym, ostatnio tez na kuchnia tv oglądałam program w którym Jamie Olivier robił curry z kalafiora i dyni (skład w kolejności dodawania: cebula, dynia, kalafior, pasta curry, chili, czosnek, ciecierzyca, kolendra. na końcu można dodac jeszcze marynowanej cytryny i szpinaku) podawał to z ryżem basmati, czapati i marynowana cytryną (resztą)

łaaaaaaa. To teraz poczekamy na pensję i coś przetestujemy. Obym nie przypaliła  Dzięki
 Dzięki 

Dzięki
 Dzięki 
- szczurzyca.
- Kontakt:
Alken, trzymam kciuki!alken pisze:heh, jak byłam w liceum to breja serowo makaronowa to było moje ulubione danieteraz mam nieco wrażliwsze kubki smakowe i zmysł estetyczny

chociaż myslę, że zafunduję sobie takie danie "na pożegnanie" bo od 1 lipca oficjalnie i mam nadzieję nieodwołalnie przechodzę na weganizm
 bez jajek mogę żyć, bez mleka-mleka też (no, kakao jest moją miłością, ale nie byłoby to niewykonalne), ale jogurty, ser itp.
 bez jajek mogę żyć, bez mleka-mleka też (no, kakao jest moją miłością, ale nie byłoby to niewykonalne), ale jogurty, ser itp.  naprawdę podziwiam i mam nadzieję, ze wytrzymasz
 naprawdę podziwiam i mam nadzieję, ze wytrzymasz 
['] Diuna Barnaba Misiek 2Kremówki Charlotte Chanel Foczka Beza Molly Coco Malina Bianka Ronia Rasta Delilah-Rattie'sLove Tequila Dżuma Duffy Ernest Cholera Apollo Coffee Missisipi Agusia Rosa ['] Beżyczka 1Kremówka <:3 )~~

Pesto brokułowe (przepis wklejam stąd)
Składniki:
1 usmażona cebulka
1 usmażony ząbek czosnku
garść nerkowców
duży ugotowany brokuł
łyżka oliwy z oliwek
sól, pieprz
Wszystko zmiksować.
Podawać z makaronem.

u mnie z surówką (sałata, pomidory koktajlowe, papryka, dymka)
a, że zostało mi naleśników ze śniadania, kolejna wersja podania:
naleśniki gryczane z pesto brokułowym + surówka

A tutaj śniadaniowa wersja naleśników

naleśniki gryczane (przepis tutaj), w środku serek z tofu (tofu zmiksowane z odrobina mleka ryżowego, truskawkami i syropem z daktyli) + borówki

Składniki:
1 usmażona cebulka
1 usmażony ząbek czosnku
garść nerkowców
duży ugotowany brokuł
łyżka oliwy z oliwek
sól, pieprz
Wszystko zmiksować.
Podawać z makaronem.

u mnie z surówką (sałata, pomidory koktajlowe, papryka, dymka)
a, że zostało mi naleśników ze śniadania, kolejna wersja podania:
naleśniki gryczane z pesto brokułowym + surówka

A tutaj śniadaniowa wersja naleśników

naleśniki gryczane (przepis tutaj), w środku serek z tofu (tofu zmiksowane z odrobina mleka ryżowego, truskawkami i syropem z daktyli) + borówki
omonomnom  

zocha, aż się udławiłam zupką z proszku, kiedy oglądnęłam te zdjęcia...
cudne !
Nie wiem czy mogę tutaj oficjalny link zapodać, ale cóż tam, najwyżej zostanę zbanowana i przywołana do porządku - ostatnio znalazłam fajnego bloga z wegańskimi pychotami : http://veganskisvemir.blogspot.com/
Tylko ja bym jeszcze poprosiła tego pana, żeby za mnie to wszystko przygotował

cudne !
Nie wiem czy mogę tutaj oficjalny link zapodać, ale cóż tam, najwyżej zostanę zbanowana i przywołana do porządku - ostatnio znalazłam fajnego bloga z wegańskimi pychotami : http://veganskisvemir.blogspot.com/
Tylko ja bym jeszcze poprosiła tego pana, żeby za mnie to wszystko przygotował

+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~

Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~