Nasze Śliczne Paskudy :*
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Nasze Śliczne Paskudy :*
Jeju, jakie one są przepiękne!
A w tej doniczce - cuda!

A w tej doniczce - cuda!
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin
Do zobaczenia Skarby moje...
Do zobaczenia Skarby moje...
http://imageshack.us/photo/my-images/708/dsc0286se.jpg/ - jakie cudne mordki !
no i koszyczek pełen dobra wszelakiego
natomiast ważeniem jestem po prostu zszokowana, jesteś pewna że waga prawidłowo chodzi ? - Bójka dobija 500 gram
nie ma jeszcze 3 miesięcy
aż wróciłam do wyników szczupaków z końca czerwca: Asche - 300 gram, Grenadyna (która jest całkiem całkiem) - 370
ale i Brawurka i drobniutka Kizia poszły że ho ho ! tak więc
aż teraz żałuję, że nie udało mi się do Was wstąpić
no i koszyczek pełen dobra wszelakiego

natomiast ważeniem jestem po prostu zszokowana, jesteś pewna że waga prawidłowo chodzi ? - Bójka dobija 500 gram

aż wróciłam do wyników szczupaków z końca czerwca: Asche - 300 gram, Grenadyna (która jest całkiem całkiem) - 370
ale i Brawurka i drobniutka Kizia poszły że ho ho ! tak więc

aż teraz żałuję, że nie udało mi się do Was wstąpić

Zdjęcia super, cieszę się, że w końcu są

A ten nochal - http://imageshack.us/photo/my-images/88/dsc0272ln.jpg/

Kurcze, kupiłam wagę specjalnie.. ;/ Jak mi przekłamuje to się wścieknę.. Sprawdzę na tym kilogramie 
Chociaż wydaje mi się, że co do Hajduczka i Doti jest ok..

Chociaż wydaje mi się, że co do Hajduczka i Doti jest ok..
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
->Mini pociechy<-
Faktycznie, waga kłamała. Postawiłam na niej kg cukru i wyszło, że to 2,5kg
Michał ją jakoś ustawił i już jest si.
Wagi prawidłowe:
Bajka 200g
Bójka 250gr
Brawurka 245gr
Kizia 225gr
Mizia 200gr
Doti 150gr
Hajduczek 110gr
Od kiedy do stada dołączyły maluszki, wybiegi wyglądają zupełnie inaczej. Do tej pory Paskudy, które potrafią wejść i zejść z kanapy były rozbiegane po całym pokoju. A teraz? wszystko dzieje się na kanapie, a wszystkie stały się wyjątkowo proludzkie
Jak tylko Doti gramoli mi się pod dłoń, to za chwile są też 2-3 inne
Zazdrośniki jedne.
A tak wyglądają nowinki w porównaniu z większymi siostrami

Michał ją jakoś ustawił i już jest si.
Wagi prawidłowe:
Bajka 200g
Bójka 250gr
Brawurka 245gr
Kizia 225gr
Mizia 200gr
Doti 150gr
Hajduczek 110gr
Od kiedy do stada dołączyły maluszki, wybiegi wyglądają zupełnie inaczej. Do tej pory Paskudy, które potrafią wejść i zejść z kanapy były rozbiegane po całym pokoju. A teraz? wszystko dzieje się na kanapie, a wszystkie stały się wyjątkowo proludzkie

Jak tylko Doti gramoli mi się pod dłoń, to za chwile są też 2-3 inne

A tak wyglądają nowinki w porównaniu z większymi siostrami

->Mini pociechy<-
->Mini pociechy<-
No to Bójka się między siostrami ulokowała z wagą
http://imageshack.us/photo/my-images/26/dsc0276mi.jpg/ - tu Kiźka jak potwór wieelka, przy tych młodziakach!

http://imageshack.us/photo/my-images/26/dsc0276mi.jpg/ - tu Kiźka jak potwór wieelka, przy tych młodziakach!
Bo ona generalnie bardzo szybko przybrała na wadzę i urosła. Nawet się zastanawialiśmy czy nie będzie mieć młodych, przez tego samca jednego wśród bab.. Jednak, nic się nie urodziło, a jej szybki wzrost doprowadził nas do wniosku, że gdy do nas trafiła była zdecydowanie za mała jak na swój wiek. Mam nawet podejrzenia, że jest w wieku Bajki i Brawurki. Ale tego nie dowiemy się już nigdy.
->Mini pociechy<-
->Mini pociechy<-
Jednym słowem Kanapolandia
na jakiś czas ... 
Waga Doti też mnie lekko zdziwiła
choć ost. przypakowała to jednak trudno mi było uwierzyć, że aż tak optymistycznie
Mizia coś mała różnica z Doti
, ale ja jestem zwolenniczką małych ciurów, u słoni jak dochodzi na starość problem z sercem to jest masakra, a i łapki/kręgosłup częściej siadają, narkoza też maluje się gorzej etc ;/ Doti chyba duża będzie, nie wiem jak u Was, ale u mnie wiecznie coś pałaszowała
Imię idealnie pasuje do hajduczkowego usposobienia
no taki Hajduczek z niej !:)
Bójka zapowiada się gabarytowo na konana barbarzyńce
ost. tak masywny kościec widziałam u labów z pewnej uczelni ,ważących docelowo 700 g
albo u moich dorosłych samców

Waga Doti też mnie lekko zdziwiła

Imię idealnie pasuje do hajduczkowego usposobienia

Bójka zapowiada się gabarytowo na konana barbarzyńce

http://imageshack.us/photo/my-images/842/dsc0274mm.jpg/ słodkie iskanko...
Przybyłe panieneczki śliczne, wygłaszcz je ode mnie!

Przybyłe panieneczki śliczne, wygłaszcz je ode mnie!

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
xxx, jak daje im świeżej karmy to potrafi i 5min nad nią wisieć i wcinać
Mam wrażenie, że będzie obok Bójki i Kizi, jedną z większych w stadzie
Pokazuje też charakterek, nie dość, że nie da sobie czegoś zabrać, to jeszcze innym zabiera jak mają "lepszy" kąsek
Wczoraj toczyła wojnę o ogórka z Bajką, aż wreszcie dałam jej na tyle duży kawałek aby ją zadowolił 
Hajduczek..taaaa... Jest z niej nicpoń
Już zaczyna obsikiwać Bójkę na wybiegu, sama Bója niespecjalnie się tym przejmuje ale jak za bardzo jej gó*** fika to potrafi dać popalić
Całe szczęście Hajduczek już jej tak nie działa na nerwy i nie ma ataków "bo tak".

Hajduczek..taaaa... Jest z niej nicpoń

->Mini pociechy<-
->Mini pociechy<-
Jak się okazało Bajka nie ma problemów zdrowotnych, już taka mała bździągwa jest i tyle
Przy okazji zapytałam o jej oczy, Szczególnie lewe, bo coś ostatnio często miała zabrudzone. Doradził krople z świetlika i tu jest moje pytanie: Co lepiej? O świetliku widziałam wcześniej, ale szukając porady jak dobrze to zrobić natknęłam się na wzmiankę o czarnej herbacie, że nawet lepsza niż te kropelki. Mimo wszystko, zawsze byłam zwolenniczką naturalnych metod, jednak tak jak mogę pozwolić sobie na eksperymenty ze sobą, tak o szczurach już nie ma mowy.

->Mini pociechy<-
->Mini pociechy<-
ja niestety nie pomogę, ale co z tym oczkiem konkretnie, porfiryna ? Urczyk miewa tak ostatio kiedy się zestresuje, albo zauważyłam w szczególnie ciepłe dni, ale sama się z tego ładnie doczyszcza (tj. przenosi czerwień na uszy
) więc ja nie ingeruję na razie
świetlik brzmi ziołowo i bezpiecznie, o herbacie przyznaję nie słyszałam jeszcze, ale może niech się inni wypowiedzą;
fajnie takie różnorodne charaktery obserwować, relacje między nimi w ciągłej przemianie, Hajduczek i Doti takie małe a już swoje trzy grosze gdzie się da wpychają
(po nowych wynikach ważenia, przyznaję - odetchnęłam
)

świetlik brzmi ziołowo i bezpiecznie, o herbacie przyznaję nie słyszałam jeszcze, ale może niech się inni wypowiedzą;
fajnie takie różnorodne charaktery obserwować, relacje między nimi w ciągłej przemianie, Hajduczek i Doti takie małe a już swoje trzy grosze gdzie się da wpychają

(po nowych wynikach ważenia, przyznaję - odetchnęłam

Tak porfiryna. Wiem, że fuzzy mają z tym problem generalnie przez rzęsy. Do tej pory sama sobie z tym radziła ale ostatnio ciągle ja jej musiałam w tym pomagać, więc wolałam zapytać weta. I faktycznie, nie tyle, że ona się nie daje rady domyć, co tego się strasznie dużo zbiera. Więc świetlik. Możliwe, że zmiany w stadzie ją tak dobiły.. Bo bardzo się wycofała ostatnio i jedyna Paskuda z którą ma bliski kontakt to Brawurka, czasem Doti..ol. pisze:ja niestety nie pomogę, ale co z tym oczkiem konkretnie, porfiryna ? Urczyk miewa tak ostatio kiedy się zestresuje, albo zauważyłam w szczególnie ciepłe dni, ale sama się z tego ładnie doczyszcza (tj. przenosi czerwień na uszy) więc ja nie ingeruję na razie
Przyznam, że pierwsze wagi też mi dziwnie nie pasowały, zastanawiałam się nawet co to będzie jak całkiem urosną

Mam problem z wyłonieniem Alfy! Tyle się ostatnio między nimi dzieje, że to serio jest trudne

->Mini pociechy<-
->Mini pociechy<-
ja też nie wiem kto alfuje w obecnym zbiorowisku
zmiany są świeże, każdy ma prawo być jeszcze trochę w emocjach, ale taka bystra dziewczyna jak Bajka na pewno się wkrótce odnajdzie

zmiany są świeże, każdy ma prawo być jeszcze trochę w emocjach, ale taka bystra dziewczyna jak Bajka na pewno się wkrótce odnajdzie