Rabarbarowy 7-mio składnikowy kompocik
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Rabarbarowy 7-mio składnikowy kompocik
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i Siwula wydobrzeje - trzymamy kciuki za pomyślne wieści! 

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Trzymamy kciuki za Siwą! Będzie dobrze!
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
- sr-ola
Prawda Delilah? Jakiś wysyp czy to po prostu my zwracamy większą uwagę, gdy i nas to dotyka?
unipaks, denewa, dziękujemy za kciuki.
Siwulka dostała dziś rano antybiotyk i coś przeciwbólowego w zastrzyku. Śpi ciągle, ale też się nie dziwię, gdy ma się taki rozharatany bok..
Dziś zajrzałam do książeczki- w przyszłym miesiącu razem z Rabarbarem kończą 2 lata.
Panta rhei..
unipaks, denewa, dziękujemy za kciuki.
Siwulka dostała dziś rano antybiotyk i coś przeciwbólowego w zastrzyku. Śpi ciągle, ale też się nie dziwię, gdy ma się taki rozharatany bok..
Dziś zajrzałam do książeczki- w przyszłym miesiącu razem z Rabarbarem kończą 2 lata.
Panta rhei..
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]
Trzymam kciuki za Siwulkę!
Jak się dziś czuje Siwa ? Boczek się goi dobrze ? Te największe bóle już chyba za nią ...
Głaski dla małej
Głaski dla małej

- sr-ola
Kryzys minął, mam nadzieję. Widzę, że jest dyskomfort. Siwula chodzi tak ostrożnie, pomału. Teraz, gdy opuchlizna zeszła widać, że szew jest bardzo długi, przeżyłam lekki szok, gdy to zobaczyłam. Guz musiał być naprawdę rozległy. Musi ją to ciągnąć i swędzieć, podrapuje się troszkę.
Pierwszy raz dziś wypuściłam ją na wybieg, do dziewuch, żeby troszkę odżyła, pospacerowała. Zaszyła się w którejś norce w kanapie i śpi.
No i schudła troszkę, no ale tak już zawsze u ogonków.. Trzeba ją porozpieszczać za te wszystkie cierpienia.
Głaski jak najbardziej, teraz nie ma szans przed nimi uciec, moja piszczałka
A tak serio- przymyka oczka i podsuwa łepek, być może teraz, gdy nie może uciec, odkrywa, że to całkiem przyjemne 
Pierwszy raz dziś wypuściłam ją na wybieg, do dziewuch, żeby troszkę odżyła, pospacerowała. Zaszyła się w którejś norce w kanapie i śpi.
No i schudła troszkę, no ale tak już zawsze u ogonków.. Trzeba ją porozpieszczać za te wszystkie cierpienia.
Głaski jak najbardziej, teraz nie ma szans przed nimi uciec, moja piszczałka

Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]
Spotkanie z przyjaciółmi na pewno dobrze jej zrobi, tak samo jak głaski pańci. I niech to przyzwolenie na pieszczory, które się w niej budzi przetrwa obecny dyskomfort, ranę i szwy, tak żebyście się nim mogły cieszyć przez multum dni, które przyjdą 

- sr-ola
Oj tak, przyklaskujemy tym życzeniom 

- Paul_Julian
- Kontakt:
Na pewno niedlugo przytyje na dobrych rzeczach
A głaski sa miłe, i każdy szczur o tym wie 

Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Biedna Siwulka, niech jej się to goi jak najlepiej i nie przysparza zbyt wiele bólu;
trzymamy kciuki za dobrą rekonwalescencję, tymczasem ślemy buziaczki i jeszcze troszkę głasków
trzymamy kciuki za dobrą rekonwalescencję, tymczasem ślemy buziaczki i jeszcze troszkę głasków

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Biedna Siwulka! Mocno kciukamy, żeby szybciutko się goiła!
Na pewno przytyje na pysznościach, które jej Pańcia zaserwuje w nagrodę!
Na pewno przytyje na pysznościach, które jej Pańcia zaserwuje w nagrodę!

Mam nadzieję, że Siwula już utuczona i wesoło hasa z resztą brygady 

+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
- sr-ola
Cóż, z bólem serca nie mogę napisać, że hasa. Wczoraj na wybiegu zaszyła się pod łóżkiem, nie umiała się za bardzo wspiąć do środka. Wcina za trzy ale widać, że jej ten boczek przeszkadza. Trafiła z powrotem do chorobówki, może jutro spróbujemy poruszania się po normalnej klatce. Nie lubię oddzielać szczurków na tak długo, z całą stanowczością wpływa to na ich dochodzenie do siebie.
6 razy pytałam męża, co mówił wet, jak był z nią w środę na zastrzyku (w dzień, gdy odbierałam ją po operacji lekarz nie miał czasu porozmawiać). Dopiero dziś sobie przypomniał, że guz nie został wycięty w całości. Był tak duży. Musimy obserwować szczególnie okolicę pachy i przy kręgosłupie, bo tam jeszcze coś zostało.
Mam wyrzuty sumienia, to moja wina. Kilka dni wcześniej umówiłam ją na operację ale w umówiony dzień zmarła babcia, zupełnie nie miałam głowy, by o tym pamiętać.. byłam przy jej śmierci w domu i kilka dni dochodziłam po tym do siebie, jeszcze to załatwianie spraw.. podczas gdy guz Siwej rósł jak szalony. Dzień po pogrzebie odszedł Gryzek..
Zaniedbałam. Te kilka dni mogło zadecydować o lepszym samopoczuciu Siwej..
6 razy pytałam męża, co mówił wet, jak był z nią w środę na zastrzyku (w dzień, gdy odbierałam ją po operacji lekarz nie miał czasu porozmawiać). Dopiero dziś sobie przypomniał, że guz nie został wycięty w całości. Był tak duży. Musimy obserwować szczególnie okolicę pachy i przy kręgosłupie, bo tam jeszcze coś zostało.
Mam wyrzuty sumienia, to moja wina. Kilka dni wcześniej umówiłam ją na operację ale w umówiony dzień zmarła babcia, zupełnie nie miałam głowy, by o tym pamiętać.. byłam przy jej śmierci w domu i kilka dni dochodziłam po tym do siebie, jeszcze to załatwianie spraw.. podczas gdy guz Siwej rósł jak szalony. Dzień po pogrzebie odszedł Gryzek..
Zaniedbałam. Te kilka dni mogło zadecydować o lepszym samopoczuciu Siwej..
W takiej sytuacji, jaka zaistniała naprawdę nie powinnaś się obwiniać...
Myślę, że przez te parę dni nie mógł zwiększyć swojej masy aż tak bardzo, żeby mogło to zaważyć na wyniku tej operacji...
Siwa na pewno prędzej czy później dojdzie do siebie, nic się samo nie dzieje i musi upłynąć trochę czasu, aż taka rana się zagoi.
Skoro ma apetyt i wcina, to nie może być aż tak źle, naturalne że chwilowo jest trochę "upupiona" tym boczkiem, ale na pewno wszystko wróci do normy.
Co do towarzystwa, to faktycznie szczurasy zdecydowanie szybciej się regenerują w stadzie. Widzę po Kroovie, jaka była przygaszona, kiedy siedziała sama a teraz lata i bawi i się z resztą matołków.
Tylko trzeba uważać, żeby się nie dobierały do ranki.
Trzymamy kciuki za szybciutkie polepszenie Waszych nastrojów i powrót Siwulki do zdrowia.
(i niech ten guzioł nie waży się nawet coś kombinować! )
Myślę, że przez te parę dni nie mógł zwiększyć swojej masy aż tak bardzo, żeby mogło to zaważyć na wyniku tej operacji...
Siwa na pewno prędzej czy później dojdzie do siebie, nic się samo nie dzieje i musi upłynąć trochę czasu, aż taka rana się zagoi.
Skoro ma apetyt i wcina, to nie może być aż tak źle, naturalne że chwilowo jest trochę "upupiona" tym boczkiem, ale na pewno wszystko wróci do normy.
Co do towarzystwa, to faktycznie szczurasy zdecydowanie szybciej się regenerują w stadzie. Widzę po Kroovie, jaka była przygaszona, kiedy siedziała sama a teraz lata i bawi i się z resztą matołków.
Tylko trzeba uważać, żeby się nie dobierały do ranki.
Trzymamy kciuki za szybciutkie polepszenie Waszych nastrojów i powrót Siwulki do zdrowia.
(i niech ten guzioł nie waży się nawet coś kombinować! )
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
-
- Kontakt:
Siwulka,weź no szybciej się regeneruj i nie strasz już nikogo...Bo ja tam wpadam niedługo i osobiście wszelkie spadki formy ci z głowy wybiję... 

TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38