[PRZEZIEBIENIE] kichanie, prychanie, katar
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

To srebro to sprawa indywidualna, ale nigdy nie widziałam faktycznego opisu, jak działa na szczury...tak to prawda, że ma wspaniałe wyniki u ludzi, ale prosze o wyniki u ogonków...

Od wczoraj Myszka nie bardzo kaszlała. Mam wrażenie, że jej sie nieco polepszyło. Dzisiaj nie będę mogła z nia pojechać, bo jeszcze nie dostałam wypłaty i nie kupiłam transporterka (najwyzsza pora tak w sumie), no i nie będe mogła nawet kupić lekarstw, więc to nie ma sensu.
Babcia powieziała, ż emoże ona tak prychała, bo jest za blisko grzejnika i ma wysuszone powietrze. Odsunełam ją od grzejnika i teraz jest troszkę lepiej... :roll:
Babcia powieziała, ż emoże ona tak prychała, bo jest za blisko grzejnika i ma wysuszone powietrze. Odsunełam ją od grzejnika i teraz jest troszkę lepiej... :roll:
Esti, wyniki są. U moich małych. Stąd polecam. Gdy byłam przeziębiona, przeziębiły sie też moje promyki. Jak jest kichanko, to u wszystkich - niestety. Wieczorem kichanko było "dziwne" - jakby z kaszlem (brzmi jak czkawka). Podałam srebro. I tak 4 razy dziennie. Po jednym dniu była wyraźna poprawa, po trzech nie usłyszałam żadnego a-psik.
Jak ktoś nie chce próbować - trudno. Nie będę jakąś nawiedzoną kobitką. Ale wiem, że jest to lek, który bardzo silnie działa wybijając wirusy i bakterie i który pomaga.
Zyrtec też jest dla ludzi, a na szczurcie działa. Vibowit też. Teaumeel też. I witaminki. i wiele, wiele innych specyfików (jak chociażby forma inhalacji, etc...)
Buziaki.
Jak ktoś nie chce próbować - trudno. Nie będę jakąś nawiedzoną kobitką. Ale wiem, że jest to lek, który bardzo silnie działa wybijając wirusy i bakterie i który pomaga.
Zyrtec też jest dla ludzi, a na szczurcie działa. Vibowit też. Teaumeel też. I witaminki. i wiele, wiele innych specyfików (jak chociażby forma inhalacji, etc...)
Buziaki.
Z tym suchym powietrzem to moze byc prawda...Mi tez mama male poradzila odsunac od grzejniczka i dziewczyny przestaly tak pokichiwac....
milena-wojtys@acn.waw.pl
zwierzegzot@vetserwis.pl
A jak bys potzrebowala to sa oba maile do Wojtys....Wpisz w temacie ze pilne bo ona najpierw czyta z tego co wiem te maile co przedstawioaja powazniejsze sprawy....
milena-wojtys@acn.waw.pl
zwierzegzot@vetserwis.pl
A jak bys potzrebowala to sa oba maile do Wojtys....Wpisz w temacie ze pilne bo ona najpierw czyta z tego co wiem te maile co przedstawioaja powazniejsze sprawy....
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
Dzięki limba! :*
Nie ma problemu...Zawsze sluże pomoca
Z tego co wiem to mozna sie rozniwz z nia umowic poza tymi dniami w ktorych ona przyjmuje...Tylko ze to kosztuje dodatkowe bodajze 30 zl... :evil: Niestety....Ale to tak na wszelki wypadek .....(oby nie bylo potzrebne)
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
Już jest coraz lepiej.
Wczoraj byłam przerażona jego stanem, ale dlatego że go cały czas obserwowałam, a on chyba tak się zawsze zachowuje. Tzn. leżał z otwartymi oczami i na nic nie reagował, a on tak spał. :shock: Wczoraj wieczorem nie chciał wyjść z klatki, chociaz zawsze chętnie wychodził. Dzisiaj rano, jak tylko zobaczył że wstałam to zaraz przyleciał do drzwiczek klatki zeby go wypóścić
już nie skrzypi
, może tylko troszeczkę.
co do weta, to pani wet do której chodzę jest naprawdę dobra. Trafiłam do niej ze świnką morską, bo w innych lecznicach nie umieli jej pomóc.
Dopiero tutaj potrafili się nią odpowiednio zająć, a ja widząc jak obchodzą się ze świnką wiedziałam, że z innymi zwierzakami też tam będe chodzić.

co do weta, to pani wet do której chodzę jest naprawdę dobra. Trafiłam do niej ze świnką morską, bo w innych lecznicach nie umieli jej pomóc.

Pozdrawiamy
Kasia i wszystkie moje zwierzaki.
Kasia i wszystkie moje zwierzaki.
Tak, ale ona ma dobre serducho i jak z nią porozmawiasz to przyjmie Cie poza kolejnością jak to coś poważnego, bez dodatkowych opłat.

czy byłaś już ze szzurkiem u weta???? kichanie nie musi być objawem przeziębienia...może to być poprostu uczulenie np. na ściółkę...poczytaj w artukółkach , tam jest tabelka jak zachowuje się chory szczur........
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli

Witam.Moja szczurzyca też kicha i prycha.Byłem z nią 2 dni temu u weta i powiedział,że jak na jego oko to jest ona zdrowa.Nakazał zmianę ściółki na ligninę i obserwację szczurzycy przez 2 dni.Jeśli kichanie ustąpiłoby to miałem nie przychodzić.Niestety stan szczurka się pogorszył,kicha jeszcze bardziej i straciła humorek.Czy wasze szczurki jak są chore też nie dają się np.wyciągać z klatki i siedzą w gnieździe?Moja szczurzyca jeszcze wczoraj ochoczo biegała po domku a dzisiaj jak chcę ją wyjąć to odpycha mnie łapkami i lekko gryzie.Ma takie smutne oczka 

Prawdopodobnie to właśnie od choroby zmarkotniała i stała się... apatyczna
idź z nią jeszcze raz do weta , tylko nie wiem czy do tego samego... jesteś pewna/ny że on jest dobrym lekarzem??
Ale trzymam kciuki, i myślę, że to nic bardzo poważnego, i szczurcia z tego wyjdzie

Ale trzymam kciuki, i myślę, że to nic bardzo poważnego, i szczurcia z tego wyjdzie

W sumie to nie wiem czy to dobry lekarz.Myślę, że miał dobre zamiary bo u szczurzycy 2 dni temu nie było widać innych objawów niż kichanie.Zalecił abym poobserwował go przez te dwa dni bo podejrzewał uczulenie na ściółkę.Zastrzegł jednak abym zgłosił się do niego jeśli kichanie by nie ustało.Mam nadzieję,że jutro lekarz postawi lepszą diagnozę i szczurcia szybko wróci do zdrowia.Pozdrawiam i dzięki za wsparcie 

Myślę że tak jak mówiła myszka: to ze strachu, Mam go dopiero od tygodnia. Ale mam jeszcze 2 problemy: ten sam szczurek często kicha, czy to może być katar? I często zgrzyta zębami, próbowałem dawać mu wapno ale nie chce go jeść. :?:
POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH! 

-
To żę zgrzyta zębami to normalka. Poprostu ściera sobie zęby.
Buddyzm w powszechnym uważaniu jest religią opierającą się na...... A kogo to obchodzi,co?
eee :lol: no nie dokońca ściera 
Szczur w ten sposób wyraża przyjemnośc, mówi że jest mu dobrze, ale jeśli ma nastroszoną sierśc i zgrzyta, to znaczy, że trzeba uciekać

Szczur w ten sposób wyraża przyjemnośc, mówi że jest mu dobrze, ale jeśli ma nastroszoną sierśc i zgrzyta, to znaczy, że trzeba uciekać