kolczykowanie(się)
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

-
- Kontakt:
Re: kolczykowanie(się)
a ja uważam, że do 16go roku życia powinnaś zaczekać 

bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
-
- Kontakt:
przeraża mnie widok 13to, 14to latki z kolczykami. chociaż w tych czasach to i 10cio latka z powiększonymi piersiami nie powinna szokować
jednak powinno się trochę poczekać z takimi ingerencjami we własne ciało, żeby później nie żałować. szybko się znudzi i zostanie blizna
w studiach bardzo podoba mi się to, że przekłuwają osoby powyżej 16go roku życia i uważam, że rodzice nie powinni dawać zgody na przekłucie swojego dziecka poniżej tego wieku.
no, a jeśli idzie się do koleżanki, czy kolegi, żeby przekłuła niesterylnym sprzętem i kolczykiem z wystawy, to już mogę tylko powiedzieć 'powodzenia' w gojeniu
ja sama zawsze bardzo chciałam mieć kolczyki, jednak wiedziałam, że warto poczekać, i zaraz po skończeniu 16tych urodzin, jak byłam pewna, że chcę i nie będę żałować - poszłam do studia i zrobiłam wymarzony pierwszy kolczyk

no, a jeśli idzie się do koleżanki, czy kolegi, żeby przekłuła niesterylnym sprzętem i kolczykiem z wystawy, to już mogę tylko powiedzieć 'powodzenia' w gojeniu

ja sama zawsze bardzo chciałam mieć kolczyki, jednak wiedziałam, że warto poczekać, i zaraz po skończeniu 16tych urodzin, jak byłam pewna, że chcę i nie będę żałować - poszłam do studia i zrobiłam wymarzony pierwszy kolczyk

bez szczurków...
Nie no, nie jestem głupia żeby iść do koleżanki na przebicie czegokolwiek
Idę do normalnego studia piercingu, z mamą lub ze zgodą
Nie mam zamiaru się kolczykować, chcę tylko kółeczko w wardze, które i tak będę wyjmować na lekcje, bo mamy surowe zasady
A znudzić może mi się bez względu na to w jakim wieku bym go sobie zrobiła i mam świadomość, że zostanie blizna. Wiem, że teraz się mówi jakie te 14sto, 15sto i 16sto latki są, ale są też te normalne 

-
- Kontakt:
miej na uwadze to, że częste wyciąganie kolczyka może prowadzić do infekcji, bo jednak naruszasz kanał.
bez szczurków...
Spoko, spoko
Dużo o tym czytam i się dokształcam, więc myślę, że nie będzie tak źle.

-
- Kontakt:
jeśli już chcesz tak robic, to może kup sobie kolczyk z gwintem wewnętrznym, wtedy nie będzie tak podrażniał jak ta 'śrubka' na końcu zwykłego kolczyka 

bez szczurków...
Właśnie myślę, że chyba tak zrobię 

- Paul_Julian
- Kontakt:
Lip ring jest fatalny do gojenia i do wyciągania (nawet wygojenowy) . Im bardziej się spieszysz, tym nie chce sie otworzyć 
Najlepiej kup taki labret http://allegro.pl/piercing-kolczyk-do-b ... 18920.html
Kup sobie od razu 2 sztuki, bo dysk po dluzszym czasie łatwo przegryżć , a kulkę z pręcikiem zgubić. Łatwo go wyciągnąc , a na lekcji jak nie będziesz szaleć to sam labret nie wypadnie.
Karolajn porządny kolczyk nie jest z niklu, tylko ze stali chirurgicznej. Piercer dobierze Ci prawidlową długość kolczyka, bo to bardzo ważne.

Najlepiej kup taki labret http://allegro.pl/piercing-kolczyk-do-b ... 18920.html
Kup sobie od razu 2 sztuki, bo dysk po dluzszym czasie łatwo przegryżć , a kulkę z pręcikiem zgubić. Łatwo go wyciągnąc , a na lekcji jak nie będziesz szaleć to sam labret nie wypadnie.
Karolajn porządny kolczyk nie jest z niklu, tylko ze stali chirurgicznej. Piercer dobierze Ci prawidlową długość kolczyka, bo to bardzo ważne.
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Tylko że podoba mi się kółeczko więc nie wiem czy dałoby się coś z nim zrobić, czy musiałabym nosić labret ?

- Paul_Julian
- Kontakt:
Na czas gojenia lepszy jest labret. Jak sie wygoi , to mozesz zmienić. Mozesz popytac o takie http://allegro.pl/kolko-zamykane-pretem ... 49398.html , bo kółko zamykane kuleczką to masakra 

Szczursieny :
W szczurzym raju:
W szczurzym raju:
Oo, właśnie szukałam takiego które nie jest zamykane na kółko
O tym labrecie na czas gojenia czytałam
W takim razie dziękuję za rady 

Ja przekłuwałam język 3 miesiące przed 18 urodzinami i musiałam przynieść zgodę rodzica razem z jego dowodem osobistymklimejszyn pisze:w studiach bardzo podoba mi się to, że przekłuwają osoby powyżej 16go roku życia (...)

A że piercing uzależnia to po jakimś czasie zrobiłam sobie kolejnego kolczyka koło ust

No właśnie zamówili dla mnie kolczyk z tytanu,bo on jest dla alergików podobno,ale i tak się obawiam. Mam trzy dziurki w uszach i przez 15 lat nie było problemu,a teraz nagle wszystko mi puchnie i leci ropa jak wkładam kolczyk ,masakra.Paul_Julian pisze:Karolajn porządny kolczyk nie jest z niklu, tylko ze stali chirurgicznej. Piercer dobierze Ci prawidlową długość kolczyka, bo to bardzo ważne.
Cofne sie troche w czasie.
Oczywistym jest, że choroba to same bakterie a przekłucie to otwarta rana - wspaniałe połączenie do większej infekcji i niegojenia sie przekłucia. Nie wspominając o dodatkowym obciążeniu organizmu.
Luby w czwartek zrobił sobie industriala i kolca pod lip ringa (na radzie ma labret), już w niedziele miał dużo mniej opuchniętą warge, ucho też dużo lepsze. Szybko sie goi
Skoro to taki polecany piercer, to dlaczego zrobił Ci kolczyka w języku podczas choroby? Trzeba być totalnym idiotą, żeby zrobić coś takiegoklimejszyn pisze:ale jestem chora, w nocy tak mi się porządnie kaszlnęło, że się krew z jęzora puściła

Luby w czwartek zrobił sobie industriala i kolca pod lip ringa (na radzie ma labret), już w niedziele miał dużo mniej opuchniętą warge, ucho też dużo lepsze. Szybko sie goi

Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp