Albo droższe trociny (Chipsi), albo żwirek drewniany albo bentonitowy dla kotów

Moderator: Junior Moderator
lolzrolek pisze:jeśli masz 2 klatki to dobrze mieć 2 samiczki gdyż bardzo szybko się oswoją (jeśli mają mniej niż pół roku) ale jeśli masz jedną i nic przeciwko brudzeniu wszędzie gdzie popadnie to możesz też samców tyle że nie będą się tolerować
najlepiej chyba by było 1 samiczkę tak jak ja teraz nie brudzi gdzie popadnie i jest bardziej posłuszna wcześniej miałem samca i to była katastrofa mimo że szczur gdy wiedział że jest pies albo kot w pobliżu to wskakiwał mi po nogawce na ramiona .
niestety miało to kilka wad szczur robił pod siebie gdzie popadnie ciężko było go wyciągać z klatki bo był pewny siebie i gryzł na dodatek po tętnicach więc też był problem z zmienianiem ściółki
Samica wydaję się w tym wypadku najlepszym rozwiązaniem np. Moja Boni jak jej zmieniam trociny kładę ją na fotel i nie na brudzi schowa się pod ubrania i poleży se tam aż do końca wysprzątania klatki nawet jak to trwa 2 godziny
Jednak jak kupisz samicę to musi sama pobyć z 2 tygodnie by się zapoznać z terenem nie popełniaj tego samego błędu co ja pierwszego dnia poszedłem z nią na spacer i tak się przyzwyczaiła do dworu że tylko tam się załatwiała i na zimę był problem
tak więc Samiczka jest moim zdaniem najlepszym wyborem
Wilczocha, zabrzmiało tak, jakby dumbo śmierdziały a reszta nieWilczocha pisze: Jeżeli chodzi o zapach to jak miałam kiedyś albinosy samiczki to nic nie śmierdziały. Teraz jak miałam te dwie moje dzikusie to tez nic nie woniły. A jak przyszły do mnie dwie dumbo to o Boże![]()
No bo tak miało zabrzmieć.Wilczocha, zabrzmiało tak, jakby dumbo śmierdziały a reszta nie
U mnie nie ma znaczenia czy sprzątam codziennie czy co parę dni i tak śmierdzi cała klatka straszliwie.a babeczki zaczynają śmierdzieć tylko wtedy jeśli zaniedbam się w sprzątaniu
To co, z uszu im śmierdzi?Wilczocha pisze:No bo tak miało zabrzmieć.Wilczocha, zabrzmiało tak, jakby dumbo śmierdziały a reszta nie![]()
Takie po prostu odniosłam wrażenie, że gdy dumbo do mnie przyszły to zaczęło śmierdzieć jak nie wiadomo co. Wydaje mi się, że mają bardziej intensywny zapach.