Nasze Śliczne Paskudy :*

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Pająk

Re: Nasze Śliczne Paskudy :*

Post autor: Pająk »

2,5 kg szczęścia :D

A może na te oczka okłady z herbaty będzie lepszy, na pewno łatwiejszy w 'aplikacji' niż krople. Na mnie nic tak dobrze nie działa jak własnie herbata, a ja notorycznie mam zapalenie spojówek.
Obrazek
Horda: Pestek [*], Eshin, Skyre, Szary prorok, Avalon, Merkury [*], Parszywek, Ćwirki dwa (Dunder i Piorun), Malygos HF
Awatar użytkownika
mini

Post autor: mini »

Ja już dawno temu..chyba z 9-10 lat miałam i mi strasznie oczy w nocy ropiały, nie mogłam rano ich otworzyć, to też mi mama oczy czarną herbatą przemywała. Przypomniała mi o tym wczoraj przy okazji rozmowy o Bajce. Myślę, że teraz rozprawię się z tym Świetlikiem, a jeśli znowu się taki problem pojawi (oby nie) to zobaczę z tą herbatą.
Oczko zaczyna reagować na leczenie, już nie ma tej czerwieni w okół i już nie rzuca się tak w oczy. Jednak jeszcze coś am siedzi. Tak czy inaczej nie spodziewałam się tak szybkiego efektu :)

Doti rozstawia wszystkich po kątach ^-^ Dzisiaj rano był straszny pisk, podbiegłam do klatki, a tam! Doti Bójkę na plecach trzyma.. Chyba mamy kandydatkę na alfę i to całkiem poważną 8)
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
xxx

Post autor: xxx »

Może Bójka zabrała jej jedzenie ? >:D ;D , Doti nie wybacza takich poważnych wykroczeń >:D
Awatar użytkownika
mini

Nie wiem o co poszło ale moje zaskoczenie było ogromne :D
Generalnie może, jeśli już nie ma z nią problemu. Doti potrafi "wisieć" nad miską i jeść podczas gdy np reszta już dawno się najadła i poszła spać.. Robi się z niej tłuścioszek! Staram się aby w misce było zawsze pełno, tak co by miała pewność, że nie będzie miała problemu ze znalezieniem jedzenia itp.. Ale wydaje mi się, że jest coraz gorzej.. Ona szybciej tyje niż rośnie.
->Mini pociechy<-
xxx

Nadrabia wczesne dzieciństwo ;/ a taka kruszyna z niej była...
Awatar użytkownika
mini

W stadzie się dzieje. Się okazało, że alfuje Bójka lub (UWAGA!) Bajka :D Jej zagubienia nastał koniec i zaczyna wymiatać jak dawniej 8) Jeszcze nie rozgryzłam, która alfa, a która beta.. Jednak, obie po nas sikają jak opętane :P

Doti stała się jeszcze większym miziakiem, co doprowadza do białej gorączki zazdrosną Kizię. Bo jak to ma być!? Przecież to ona, Kizia była moim cieniem, a nie jakieś coś z dziwnymi uszami! Więc zaczęła się pchać na mostek tak jak Doti i dla pokazania kto rządzi siedzieć na ramieniu kiedy tylko się da. Nawet jak coś robię i chcę ja zdjąć to zapiera się, wczoraj jak to zrobiłam to fuknęła! Poszła sobie w kąt i patrzyła tylko na mnie z obrażoną miną, ale dała się ugłaskać, dała :D

Hajduczek i Brawurka są w potajemnej komitywie. Wszędzie razem.. Razem piją, jedzą, śpią, broją i zaczepiają resztę. Zaczepia raczej Hajduczek, a Brawurka z racji, że jest zawsze blisko jakoś się w to wplątuje. Ale! Gdy tylko Bajka przyłapie je na wspólnym przebywaniu, Brawurka wraca do swej siostry, a Hajduczek zajmuje się chodzeniem z Bójką krok w krok..Jak cielaczek z mamą :)

Wczoraj odkryłam, że Mizia oślepła już chyba zupełnie. Nie wodzi za palcem, chyba, że trzymam smakołyk. Do tego troszkę więcej czasu zajmuje jej orientacja w terenie. Jednak, tak jak była niezależna tak jest nadal. Pokazuje nam, że radzi sobie doskonale i nie potrzebuje naszej pomocy. :P

Do stada, w sierpniu dołączy pewna panienka, która śniła się Michałowi po nocach, a przez to i mnie zaczęła :)
Taka, o panienka od xxx:
Obrazek
foto by xxx
->Mini pociechy<-
Awatar użytkownika
zyberka

Post autor: zyberka »

Piękna... ::) Ja się nie dziwię, że prześladuje po nocach :P z taką urodą cóż innego miała by robić?
Gratuluję kolejnego powiększania stadka! Szczęściarze! ;)
Awatar użytkownika
furburger

Post autor: furburger »

oj piękna panienka się wam wyśniła :D
Manfred :'( [*] Alfred :'( [*] Bolesław :'( [*] Kayomi :'( [*]
ol.

Post autor: ol. »

jak obłoczek na najczystrzym niebie ^-^

Hajduczek się udał, co ? i pomyśleć, że kiedy był chrzczony to taka delikatna panienka z niego była, że imię bardziej na zachętę niż opisujące charakter ... a tu proszę - szczygiełek mały zaczepny :D
xxx

w moich oczach Hajduczek od pierwszych chwil u mini miał ten zbójnicki dryg >:D mała pcheła z iskierkami w oczkach :)
ol.

Post autor: ol. »

no właśnie, a wcześniej się na taką nie zapowiadała, zaczęła się rozkręcać wraz z Zoją w ostatnim tygodniu u mnie i - się rozkręciła :D
siarczysty buziak dla niej :-*
Awatar użytkownika
mini

Ojj tak! Hajduczek to zaczepa z uroczym charakterkiem. :) Te jej psoty są po prostu urocze. Ze wszystkimi chce się bawić, nawet moje palce są dobra zabawką :D
->Mini pociechy<-
Awatar użytkownika
Entreen

Post autor: Entreen »

Kkurczę, śliczna ta istotka... Nie dziwię się absolutnie, że nawiedza w snach, bo... <3

A mogę poprosić sesję indywidualną? :) Czasem się gubię, a tu jeszcze więcej będzie!
Ślicznie tam u Was. I zazdroszczę faceta uwielbiającego szczury tak, jak Ty, mój się troszkę przekonał, jak u mnie tydzień siedział, niemniej nadal za nimi nie przepada...
Cynamon Imbir Karmel Wanilia

Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
Awatar użytkownika
mini

Wiesz, faktem jest, że Michał nieco inaczej i zwiększmy dystansem podchodzi do Paskud..a może nie? Może się przejmuje tak samo jak ja ale tego nie okazuje - jak na faceta przystało.. Jednak, dobrze jest czuć i wiedzieć, że uwielbia je tak samo jak ja :)

Do sesji indywidualnej i nie tylko, cały czas się szykuję. Jest bowiem pewien problem z miejscem.. Z krzesła zejdą, a nawet jeśli nie to wiercą się jak sto-pięćdziesiąt :P Do tego nie ma komu baterii do aparatu naładować ::)
->Mini pociechy<-
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

Czekam na sesję ;D
Mizianko dla ślicznych panienek od ciotki Kluchy :D
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”