Sysiątka

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Nietoperrr...
Kontakt:

Re: Sysiątka

Post autor: Nietoperrr... »

Przykro mi z powodu Bezusi...[*]Tyle zmartwień o nią miałaś... :-[
Sysiątka śliczne i cieszące wzrok! :D Dla Laury wiązanka życzeń urodzinowych!
A mina wyiskanego szczura...BEZCENNA!!! ;D
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
valhalla

Post autor: valhalla »

Wszystkie szczury masz wspaniałe, kochane i śliczne.
Moje serce skradł Bąbel, może dlatego, że można go miętolić bezkarnie, a on nic :) Taki ugodowy, kochany szczur.
Essie była pierwszym łysolem, jakiego dotykałam i muszę przyznać, że przekonałam się do tych paróweczek :)
Choć mówiłam, że lubię moje spokojne i miziaste samce, to trochę Ci wczoraj pozazdrościłam, jak widziałam, jak dziewczyny się wspinają po kratach, jak fajnie Fibi zawisła, niesamowicie zręczne i zwinne są te szczury (o ile im się chce)... u mnie rzadki widok, a u Ciebie taki normalny :)
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
яσкѕια

Post autor: яσкѕια »

valhalla pisze:trochę Ci wczoraj pozazdrościłam, jak widziałam, jak dziewczyny się wspinają po kratach, jak fajnie Fibi zawisła, niesamowicie zręczne i zwinne są te szczury (o ile im się chce)... u mnie rzadki widok, a u Ciebie taki normalny :)
haha ; ** Ja też zazdroszczę ;* Ale valhalla , bd miała Glusia od Sysy, a ja Muffi i Yuki (Samiczki 1 i 3. ) :D
Nie mogę się doczekać nowych zdjęć Sysiaków :* :-* :-* A dla Laury tysiąc latek <33 :-*
Awatar użytkownika
Sysa

Post autor: Sysa »

Szczurasy dziękują za tyle miłych słów :-*
A ja dziękuję za pamięć o Bezie. Dzięki temu wciąż jest wśród sysiątek :-*

Dzisiaj tak wpadłam mniej szczurzo do tematu, no ale nie moge się powstrzymać. :P
Proszę Państwa oto Yarpen z tatą Lexusem! ;D
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sr-ola

Post autor: sr-ola »

Ach ten rozwiany włos i królewska grzywa :D
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]
Awatar użytkownika
Sysa

Teraz wracam do szczurzenia. ;)

W stadku wszystko dobrze, choć Fibi strasznie rozrabia i musi wszystkie szczury podgryzac. :evil:
Mam trochę zdjęć z dziś.

Essie, zasikana i podrapana oraz jako typowa babuleńka:
Obrazek Obrazek

Fibi jako szpieg wciąż gdzieś biegnący:
Obrazek

Laura jako młoda dama, nie zważająca na swoj wiek (a zatem dzielnie nie stojąca w miejscu do zdjęć):
Obrazek

Ofca, mój cukierek piekny:
Obrazek Obrazek

Bąbel Wszechczysty i Wszechwielki:
Obrazek Obrazek

Jak smakuje szczur? Pysznie:
Obrazek

Oraz nasze dwa chłopaki DT, Flip i Flap:
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

zasikane gołe fałdki :D
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
ol.

Post autor: ol. »

aż się świecą :D

Głaski dla pięknej panny Laury :-*

(i nie ma sesji, na którą Yarpen by się nie załapał - w roli pierwszoplanowej - ach ta wybujała rozwiana pierś ! - czy w tle :D )
Awatar użytkownika
dolby_surround

Post autor: dolby_surround »

Nigdy nie miałam styczności z fuzzami, ale wg mnie one wyglądają staro bez względu na wiek :D
Obrazek
Dolby-surrounded by rats - przygody moich dziewcząt
Awatar użytkownika
manianera

Post autor: manianera »

Sysa pisze: Jak smakuje szczur? Pysznie:
Obrazek
Jeśli tak jak na zdjęciu próbował od ogona, to hmm tego no...wątpię ;) :P
Choć muszę przyznać, że ogonek na fotce czysty - w moim stadku rzecz nieosiągalna (umyty przeze mnie jest w ciągu nanosekundy maczany w czymś obleśnym, a szczury tylko z resztek przyzwoitości przy tym nie zgrzytają ;) ).
Całe stadko prześliczne! Wymiziaj od nas!
Widzę Twoją gwiazdę, ale podążam za swoją. [B. Hellinger]
Słodziaki
valhalla

Ten ogon, na widok którego Yarpen się oblizywał, to Bąbla? :D jeśli tak, to nie dziwię się wcale, ja bym Bąbla całego schrupała, od razu się w nim zakochałam :)

Wszyscy śliczni, chłopcy z DT też :)
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Ja bym Bąbla chętnie ukradła :D
Mizianko dla wszystkich sysiątek, są piękne :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
Afera

Post autor: Afera »

Ofca bardzo mi się podoba. :) Przesyłam mizianko dla stadka!
9 duszyczek za TM [*]
Awatar użytkownika
Sysa

Ogon lizany to ogon bąblowy ;)

Trochę odkopuję temat, bo wygląda jakbym zaniedbała szczurzyny, a ja tylko czasu nie mam złapać za aparat. Chciałam zrobić ładną sesję z mini pucharkiem, marzyły mi się zdjęcia jak w innych tematach, ale cóż... Koniec końców zostałam przy swoich fotograficznych antyzdolnościach :P

Wszystkie dzieciaki czują się dobrze. Nie mamy żadnych problemów. :)

Laura porusza się już ostrożniej, jak szczurza babinka, ma siwy pyszczek, chwilę jej zajmuje dotarcie do rąk, ale wciąż jest przekochana :serducho:
Obrazek Obrazek Obrazek

Essie większość czasu spędza na spaniu bądź jedzeniu. Jest regularnie obsikiwana przez resztę stada, co by fałdki nie były za czyste ::) Jest wspaniałą łysą lizawką, a jejfałdki to uczta dla oka :P :-*
Obrazek Obrazek Obrazek

Fibi wciąz i wciąz jest awanturnikiem i łobuzem. Twardą dziewczyną, co to nie usiedzi w jednym miejscu 5 sekund. ;)
Obrazek

Ofca znowuż zmienia kolorek, tym razem jej główka mieni się przeplatanką brązu z rudością. Jest piękna i słodka, spoważniała nieco. Taki mały cukiereczek :-*
Obrazek Obrazek Obrazek

Bąbel jak to Bąbel. Wielki kochany klusek. Z Essie świetnie się dogadują w kwestii spędzania czasu. :D
Obrazek Obrazek

Mamy też oficjalnego newsa. :)
Chłopcy Flip i Flap, których wzięliśmy na DT zostają u nas. Ich poprzedni właściciel, który miał je odebrać po powrocie z Anglii olał chłopaków, nie odpowiedział na moje pytanie, co z nimi (dopuszczałam opcję, że je zabiera zgodnie z umową lub zostawia u nas, ale nawet drugiej opcji nie raczył potwierdzić :roll: ), więc uznałam, ze są nasze. ;) Oddawać ich nie zamierzamy, bo się za bardzo z imi zżyłam. Są przefantastyczi i wieeeeelcy. No i śmierdzą gorzej od samiczek (przepraszam, Bąblu), ale co tam :P
Przedstawiam nowych członków rodziny. Oto Flap:
Obrazek Obrazek
I Flip:
Obrazek Obrazek Obrazek
A tu bracia razem:
Obrazek
valhalla

Ha! Doszczurzenie! Niby nieoficjalnie od dawna, ale dobrze, że Flip i Flap zostają u Ciebie :)
Samce wcale nie śmierdzą tak bardzo ;) No, idzie się przyzwyczaić.

Wszystkie panny cudowne, ale Ty wiesz, kto jest w Twoim stadku moją ukochaną kluchą... Bąbel oczywiście :) Wymiziaj wszystkie szczury, a zwłaszcza jego :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”