ODMIANY, KOLORY
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: ODMIANY, KOLORY
Musze jej zrobić zdjęcie w świetle dziennym 

Przy mnie: Kropeczka, Leonek, Ącek WWW
Odeszły: Niuniuś, Lukrecjusz, Diana, Iskierka
Temacik moich dzieci
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=37695&start=15
Odeszły: Niuniuś, Lukrecjusz, Diana, Iskierka
Temacik moich dzieci

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=37695&start=15
Witam. Tydzień temu sprawiłem sobie szczurka(kapturek). Właśnie dzisiaj sprawiłem mu towarzysza, jest to bardzo mały szczurek i szczerze mówiąc nie mam pojęcia jakiej jest on odmiany. Szukałem na internecie ale nie ma osobnika, który dokładnie przypominałby go. Są co prawda podobne szczurki ale nie takie jak on... Może mi ktoś pomoże? Tu jest zdjęcie http://imageshack.us/photo/my-images/71 ... 05844.jpg/
z góry dzięki wszystkim za pomoc
z góry dzięki wszystkim za pomoc

Przy mnie : Killer i Arni 

PS> Trociny muszę wyrzucić i kupić żwirek, jutro rano się tym zajmę

Przy mnie : Killer i Arni 

-
- Numer GG: 4379189
- Kontakt:
Jest to standardowy, czarny husky.
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

-
Re: Dumbo a zwykły szczur?
Witam, ja od piątku mam prześliczną, maleńką dumbo i zauważyłam że jedno oko ma czarne a drugie czerwone! Czy to jest normalne? Taki jej urok czy coś ma nie tak z tym oczkiem?
Moje drugie pytanie dotyczy sierści. Misia (dumbo) ma falowaną sierść. Czy takie coś nazywa się jakoś fachowo?
Przeniosłam do odpowiedniego tematu. noovaa
Moje drugie pytanie dotyczy sierści. Misia (dumbo) ma falowaną sierść. Czy takie coś nazywa się jakoś fachowo?
Przeniosłam do odpowiedniego tematu. noovaa
Jeśli szczur ma różne oczka, mówimy na niego - odd-eye ( jak ja Ci zazdroszczę, to moje największe marzenie
)
Falowana sierść do rex lub velveten ( jak pooglądasz odmiany na zdjęciach to zobaczysz różnicę ).

Falowana sierść do rex lub velveten ( jak pooglądasz odmiany na zdjęciach to zobaczysz różnicę ).

Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
-
Dziękuję za odpowiedz. Nie wiedziałam że dumbo z różnokolorowymi oczami jest tak pożądany! Misia jest rozkoszna i te oczka dodają jej uroku.
Em .. nie wiem czy jest pożądany
... ja mam hopla na punkcie wszelkich odd-eye. Husky z różnymi oczkami są urocze, a koty sphinxy z taką mutacją wyglądają jak zaczarowane
. U ludzi też to czasem występuje ;P.

Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
-
Misia to jednak dumbo rex bo velveteen mają chyba proste wąsiki a mała ma takie zakręcone. Moja Balbina to husky ale oczka ma oba czarne. Ona jest taka jasnoszara. Jak się nazywa takie umaszczenie? Bo znajoma twierdzi że husky blue ale jak dla mnie to ona ma bliżej do srebrnego niż do niebieskiego.
Zapewne wyjaśniały czarny husky ( husky jaśnieją ).. ale jeśli urodziła się jaśniejsza, to najlepiej wrzuć fotkę ... ktoś odpowie 

-
Jak zamieszkała u mnie miała jakieś 4 tygodnie i już była taka jasna. Z czarnego koloru szczur może tak wyjaśnieć? Ma od głowy prawie do końca, wzdłuż kręgosłupa taką ciemnoszarą pręgę. Próbowałam zrobić zdjęcie ale ona nie może usiedzieć na tyłku w jednym miejscu! Wszędzie jej pełno, ruchliwe to takie że ostrego zdjęcia nie mogę zrobić 

Mój kolega miał samiczkę, która z czarnego wyjaśniała do białego ( miała jedną tycią, szarą plamkę, która wyglądała jak brud ). Ale ona miała 2 lata. Wydaje mi się że 4 tygodniowy szczur ma jeszcze swój kolor
.

-
- Numer GG: 4379189
- Kontakt:
To cecha husky, że tak jaśnieją.
"Idealny", wystawowy husky jaśnieje do bieli. Nawet czarne husky nie są perfekcyjnie czarne w wieku 4 tygodni, mają bardziej grafitowy odcień. 
Odd-eye to ciekawa mutacja, nie niesie ze sobą niekorzystnych zmian, więc się ją normalnie hoduje.

Odd-eye to ciekawa mutacja, nie niesie ze sobą niekorzystnych zmian, więc się ją normalnie hoduje.

Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij

Patrząc na albinosy, wydaje mi się że odd-eye gorzej widzą na jedno oko .. Dobrze mi się wydaje ?

Re: Pytanie odnosnie szczurzych odmian kolorystycznych
Ja mam osobiście biało-beżowego...ale czerwone oczy jak albinos...może ktos powiedzieć, czy zalicza sie normalnie do albinosów, czy to "pomyłka" z mojej strony, że go tak nazywam...