3 litry to jest trochę ponad kilogram karmy... 15 zł to średnia cena moim zdaniem, szczególnie gdy karma jest nieznanego producenta, a wiele innych karm renomowanych firm w sklepach internetowych też ma takie ceny za kg. Z drugiej strony to wcale nie jest tak, że surowiec na "lepszą karmę" jest nie wiadomo jak drogi, tak naprawdę zdaje mi się, że wyprodukowanie kilograma karmy lepszej czy gorszej to względnie niewielka różnica w kosztach... Ceny tzw. lepszych karm to też trochę marketing

Tak jak mleko, mamy droższe i tańsze, a tak naprawdę UHT to zawsze to takie samo mleko, niezależnie od producenta, a mimo tego wiele osób kupuje np. Łaciate.
Jedyne co mnie zawsze denerwuje, to to, że nie ma dokładnego składu na karmach dla zwierząt, np. brak konkretnych wytycznych jakie dodatki są użyte (informacja "barwniki dopuszczone w UE" mówi mi ogólnie, że to jest dość bezpieczne, ale zawsze jestem żądna wiedzy dokładnej). I jak widzę odblaskowe chrupki w Megan, to mnie odrzuca, bo od razu wnioskuję, że nawalili tam pół tony jakiegoś barwnika, żeby coś zatuszować, albo nie wiadomo co zrobić