Słodziaki moje
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Słodziaki moje
Ach, trzymam mocno kciuki za wyleczenie dzieciaczków...
Myślę, że też bym wybrała operację na zwykłej narkozie. Wiem, ze wybierzesz najlepiej dla ogonka. KCIUKI!
Myślę, że też bym wybrała operację na zwykłej narkozie. Wiem, ze wybierzesz najlepiej dla ogonka. KCIUKI!
Jakkolwiek będzie, kciukam za pozytywny ciąg dalszy jutrzejszych ustaleń.
Neve już raz pokazała jak waleczną jest szczurką i tym razem na pewno zrobi wszystko, żeby wyzdrowieć i cieszyć się jeszcze długo towarzystwem Słodziaków i swoich opiekunów.
A więc: mocno - już teraz i aż do odwołania !
Neve już raz pokazała jak waleczną jest szczurką i tym razem na pewno zrobi wszystko, żeby wyzdrowieć i cieszyć się jeszcze długo towarzystwem Słodziaków i swoich opiekunów.
A więc: mocno - już teraz i aż do odwołania !
Nie dość, że jeden problem-guzy, to jeszcze kolejne
Trzymam mocno kciuki. Oby jutro były pomyślniejsze wieści... kciukam

Trzymam mocno kciuki. Oby jutro były pomyślniejsze wieści... kciukam

Smutki smutkami, ale w klatce życie wre i misiom stres się jakoś przesadnie nie udziela:

A tu ruchomy obrazek:
http://www.youtube.com/watch?v=fOQYjKc4iNA
Neviś choć z "plecaczkiem", to i tak najbardziej ruchliwy, najbardziej ciekawski
.

A tu ruchomy obrazek:
http://www.youtube.com/watch?v=fOQYjKc4iNA
Neviś choć z "plecaczkiem", to i tak najbardziej ruchliwy, najbardziej ciekawski

Wizyta u doktor Hanny Lisieckiej satysfakcjonująca. Lekarka konkretna, z wiedzą, jako pierwsza ze znanych mi najpierw obmacała DOSŁOWNIE całego Nevina i porządnie osłuchała zanim podjęła decyzję o operacji. To, co mówiła o operacji, guzach, ropniach itd wszystko nie dość, że było jasne, to zgadzało się z tym, co wyczytuję na forum. Sama zaproponowała badanie na histo, żeby wiedzieć co dalej. Powiedziała, że ryzyko, że się nie wybudzi oczywiście jest, bo jest zawsze, ale u Białosza nie jest ono podwyższone, ponieważ jej stan ogólny jest bardzo dobry, serduszko pracuje dobrze, a guz jest świetny do operowania choć duży.
Nie powiem jaka minę zrobiła słysząc, że poprzednio Neve wydano mi kompletnie nieprzytomną.
Jesteśmy umówione na czwartek, 13:00. Miałam iść do jeszcze jednego weta, ale ta pani doktor byłą tak przekonująca, a z drugiej strony nie mydląca oczu, że decyzja zapadła i myślę, że jest dobra. Oczywiście nigdy nie ma pewności, że coś się nie zadzieje, ale czytając forum widzę, że przy wziewkach też tak jest.
Neviśko mniej zachwycone, walnęło takiego stresowego kupala, że jeszcze w tramwaju nikt obok nas nie siadał
. I piszczało nieszczęśliwe podczas badania, za to już przemacane (a po minie sądząc przemacerowane) rozłożyło się na moim przedramieniu i się rozzgrzytało
. No jak jej nie kochać?! Oby zebrała wszystkie siły i dłuuuugo jeszcze z nami była.
Nie powiem jaka minę zrobiła słysząc, że poprzednio Neve wydano mi kompletnie nieprzytomną.
Jesteśmy umówione na czwartek, 13:00. Miałam iść do jeszcze jednego weta, ale ta pani doktor byłą tak przekonująca, a z drugiej strony nie mydląca oczu, że decyzja zapadła i myślę, że jest dobra. Oczywiście nigdy nie ma pewności, że coś się nie zadzieje, ale czytając forum widzę, że przy wziewkach też tak jest.
Neviśko mniej zachwycone, walnęło takiego stresowego kupala, że jeszcze w tramwaju nikt obok nas nie siadał

będzie dobrze
zaleciłabym miętolenie Nevisiowej ale chyba ma na dziś dość wiec może tylko zachowawczy buziak w czoło

zaleciłabym miętolenie Nevisiowej ale chyba ma na dziś dość wiec może tylko zachowawczy buziak w czoło

ze mną: leszek, kendrick
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Wyprzytulaj tam ode mnie Białosza, ile pozwoli!
Biedactwo zestresowane; moje też kupkają wtedy smrodliwie i sikaja na potęgę, więc na przejazdy mam całe stosy chusteczek na wymianę
Wyczochraj słodziaki, niech się trzymają kupą i wspierają w potrzebie!
Będziemy kciukać!

Wyczochraj słodziaki, niech się trzymają kupą i wspierają w potrzebie!

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Neviś już się rozprężył, pojadł, pobiegał, wieczorem będzie zdatna do miętolenia, może dostać i to i buziakaalken pisze: zaleciłabym miętolenie Nevisiowej ale chyba ma na dziś dość wiec może tylko zachowawczy buziak w czoło

Oczywiście miętolenie będzie wielokrotne, bo i od Was i ja się muszę nacieszyć dopóki cała sierść na miejscu

Prosimy o kciuki w czwartek!
Na filmikach wyglądają jeszcze ładniej niż na zdjęciach
ślicznotki
http://s1239.photobucket.com/albums/ff5 ... t=e014.jpg Białosz, postrach wszystkich
http://s1239.photobucket.com/albums/ff5 ... t=e015.jpg koszyczek pełen słodkości
Kciuki oczywiście mocno zaciśnięte do odwołania. Wygłaszcz i wycałuj dziewczyny ode mnie

http://s1239.photobucket.com/albums/ff5 ... t=e014.jpg Białosz, postrach wszystkich

http://s1239.photobucket.com/albums/ff5 ... t=e015.jpg koszyczek pełen słodkości

Kciuki oczywiście mocno zaciśnięte do odwołania. Wygłaszcz i wycałuj dziewczyny ode mnie

Neviś pełna sił i blasku, i wetowe wieści napawające nadzieją - będzie dobrze !
Jesteśmy z Wami jutro
Jesteśmy z Wami jutro

Dzięki, że jesteście i pamiętacie 
Kciuki niewątpliwie się przydadzą. Jestem dobrej myśli, a Neviśku w dobrym nastroju, obym jutro wieczorem mogła napisać to samo
.
Ciecie o 13:00, odbiór pacjentki jak się wybudzi - czyli zobaczymy. Wieczorem napiszę co i jak i liczę na to, że będą to dobre wieści.

Kciuki niewątpliwie się przydadzą. Jestem dobrej myśli, a Neviśku w dobrym nastroju, obym jutro wieczorem mogła napisać to samo

Ciecie o 13:00, odbiór pacjentki jak się wybudzi - czyli zobaczymy. Wieczorem napiszę co i jak i liczę na to, że będą to dobre wieści.
Nevinek w domu
!
Operacja trwała godzinę i tyle samo Białosz był pod narkozą. Odebrałam miśkę niezbyt rozgarniętą, ale mrugającą, pełzającą, reagującą i to tak szybko
!
Dostała narkozę pół na pół - zwykłą i odwracalną. Pani doktor ważyła ją tak dokładnie, że aż śmiać mi się chciało - "jeszcze proszę końcówkę ogonka włożyć na wagę!", potem obliczała dwa razy ile jej dać. Dawanie było dla mnie średnio radosne, bo trzymałam delikwentkę i dostałam takiego dziaba w mały palec, że sikałam jak fontanna
. W każdym razie pani doktor bardzo zadbała o to, by narkozy dać możliwie najmniej, tylko na czas absolutnie konieczny. Nie przewidziała tylko, że Neviś bardzo szybko zareaguje na wybudzacz i nie zdążyła założyć kołnierza. Po wspólnych rozmyślaniach Białosz pozostał bez anteny, bo ostatnio nie usunęła sobie ani kawałka szwa. Teraz ma ich więcej - aż dziewięć, a cięcie długie, ale licze na to, że będzie się goiło tak ładnie jak ostatnio.
Pani Lisiecka pokazał mi guza w słoiczku, był ogromny, aż dziwne jak się w tym małym Nevinie mieścił. Był lity, z jakijś mięsnej tkanki, może włókniak, może coś innego, poszedł na badanie histologiczne.
Jutro wieczorkiem jedziemy na antybiotyk.
Teraz Białosz kompletnie ogłupiały snuje się po chorobówce. Dostała butelkę z ciepłą wodą jako sztucznego przyjaciela, ale na razie musi opanować motor w dupce żeby z niej skorzystać
.
Na zabieg pojechałyśmy wcześniej (bo ja mam wieczne lęki, że się spóźnię
) i czekając na swoją kolej Nevinek na zmianę przysypiał po moją miziającą rękę i zgrzytał, pulsował, rozbrajał mnie totalnie.
tak bardzo się cieszę, że na póki co jest dobrze
!
Zszokowało mnie ile Neve ważyła - 474g. A to mój najchudszy szczur
! Strach się bać ile waży Stefan...

Operacja trwała godzinę i tyle samo Białosz był pod narkozą. Odebrałam miśkę niezbyt rozgarniętą, ale mrugającą, pełzającą, reagującą i to tak szybko

Dostała narkozę pół na pół - zwykłą i odwracalną. Pani doktor ważyła ją tak dokładnie, że aż śmiać mi się chciało - "jeszcze proszę końcówkę ogonka włożyć na wagę!", potem obliczała dwa razy ile jej dać. Dawanie było dla mnie średnio radosne, bo trzymałam delikwentkę i dostałam takiego dziaba w mały palec, że sikałam jak fontanna

Pani Lisiecka pokazał mi guza w słoiczku, był ogromny, aż dziwne jak się w tym małym Nevinie mieścił. Był lity, z jakijś mięsnej tkanki, może włókniak, może coś innego, poszedł na badanie histologiczne.
Jutro wieczorkiem jedziemy na antybiotyk.
Teraz Białosz kompletnie ogłupiały snuje się po chorobówce. Dostała butelkę z ciepłą wodą jako sztucznego przyjaciela, ale na razie musi opanować motor w dupce żeby z niej skorzystać

Na zabieg pojechałyśmy wcześniej (bo ja mam wieczne lęki, że się spóźnię

tak bardzo się cieszę, że na póki co jest dobrze

Zszokowało mnie ile Neve ważyła - 474g. A to mój najchudszy szczur

weszłam mając nadzieję na wcześniejsze wieści i się nie zawiodłam !
cieszę się niezmierie, że już po wszystkim, i Neviś przytomna, w drodze do wyzdrowienia
malutka (niemalutka
) jeszcze w emocjach, ale przyjdzie czas że się wyciszy i wróci do siebie
a wtedy przekaż proszę ode mnie kojące głaski na biały łepek

cieszę się niezmierie, że już po wszystkim, i Neviś przytomna, w drodze do wyzdrowienia

malutka (niemalutka

a wtedy przekaż proszę ode mnie kojące głaski na biały łepek

Ja też oczekiwałam już teraz pomyślnych wieści, brawo Neviśka!
Ślemy pozytywną energię dla szybkiego dochodzenia do siebie i udanej rekonwalescencji! 

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Cieszę się, że już po operacji i Neviś w domu.
Szybkiego powrotu do pełni sił

Szybkiego powrotu do pełni sił