Nasze Śliczne Paskudy :*

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
alken

Re: Nasze Śliczne Paskudy :*

Post autor: alken »

no bo moje to nieraz tak niby iskają, ale patrzą jakby tu wyrwać i zabrać do swojego schowka, albo łapią u nasady pasma włosów i gryzą ::)
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
mini

Post autor: mini »

Łoooo.. :o To Paskudy, aż tak to nie. Wiadomo, czasem mocniej szarpną ale zdecydowanie nie wyrywają celowo.. Chociaż co do Bajki i Doti mam pewne wątpliwości :P

Chce im dzisiaj dać orzechy włoskie w skorupkach co by się troszkę pobawiły. Nie jestem tylko pewna jak to z tymi orzechami jest. Wiem, że tłuste ale może są też za ciężkie..? Dostałyby pierwszy raz w sumie i też nie za dużo.
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

Salon fryzjerski w wykonaniu szczurulusnych ;D
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
Awatar użytkownika
alken

nie no orzechy bardzo zdrowe tylko zajrzyj przed podaniem czy pleśni nie ma :)

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

Awatar użytkownika
mini

Tak zrobiłam. Bo powiem szczerze, że nawet o tym nie pomyślałam.. ::) To forum to dobro :D
Odłupałam z każdego kawałek, zajrzałam do środka, powąchałam i dała dopiero kiedy zatwierdziłam jakość ja i dziadek :P
Na początku nie wiedziały jak sobie poradzić z łupinką ale po czasie każda znalazła sposób :) Fajnie było to obserwować.

Zastanawiam się nad wolnym wybiegiem dla Kizi. Teraz, kiedy jestem w domu to Paskudy jak mam cały dzień wolny i nie muszę iść nic załatwić biegają. Nawet w dzień, kiedy polatają kontrolnie po pokoju sprawdzając czy wszystko jest na miejscu zaczynają spać tu i ówdzie. Jednak, Kizia zawsze śpi gdzieś blisko mnie i jak tylko wstanę z miejsca aby coś zrobić już jest pod moimi stopami i wspina się po nogawce :) Pilnuje mojej spódnicy niesamowicie, ostatnio nawet razem sobie ucięłyśmy drzemkę :D
Strasznie mi jej szkoda kiedy już lądują wszystkie w klatce, bo po jej spojrzeniu i zachowaniu widać, że wolałaby być ze mną. Reszta oczywiście też potrzebuje czasu aby przeboleć fakt, że wolność się skończyła i trzeba poczekać do rana. Ale ona potrafi godzinami siedzieć przy drzwiach od klatki i mi się przyglądać..
Dlatego bardzo poważnie o tym myślę i już zastanawiam się nad organizacją jej miejsca na jedzenie i picie oraz kilku miejsc w których często przebywam, a gdzie będzie mogła się wygodnie położyć, a nie tak jak ostatnio zasnęła przy moich stopach na dywanie. ::)
->Mini pociechy<-
Awatar użytkownika
aneczkaa

Post autor: aneczkaa »

mini pisze:Strasznie mi jej szkoda kiedy już lądują wszystkie w klatce, bo po jej spojrzeniu i zachowaniu widać, że wolałaby być ze mną. (...) potrafi godzinami siedzieć przy drzwiach od klatki i mi się przyglądać..
Haha, mała szczurza szantażystka emocjonalna :D
Awatar użytkownika
alken

u nas Kaszanka tak robi...po zamknięciu dziewczyny na początku wszystkie się awanturują ale szybko dają spokój i idą jeść lub spać a ta siedzi przy drzwiczkach i się modli ::)
często też jak wstaję rano to szczury już śpią a Kaszanka wbija we mnie wzrok...a to ulubienica TŻa, więc on zawsze mówi "wypuśćmy ją, ona mysli, że jest człowiekiem i chce być z nami" :P więc ją wypuszczamy i wtedy po jakimś czasie reszta się dowiaduje że Kaszanka wyszła i się dobijają do drzwiczek i trzeba albo wypuścić resztę albo zamknąć Kaszankę...która znowu robi sztuczkę z oczami kota ze shreka i tak na okrągło 8)

Awatar użytkownika
mini

Tego się też obawiam, że reszta dziewczyn będzie się buntować i na dłuższą metę to straci sens i będzie zbyt męczące. Do tego w nocy sama sobie będzie musiała biegać, bez towarzystwa..
->Mini pociechy<-
Awatar użytkownika
mini

Poważyłam Paskudy. Nie powiem, przytyło się, przytyło 8)

Bajka - 250gr (+50)
Bójka - 300gr (+50)
Brawurka - 275gr (+30)
Kizia - 255gr (+30)
Mizia - 240gr (+40)
Doti - 200gr (+50)
Hajduczek - 165gr (+55) !!

Cieszy mnie t, że Bajka się ruszyła, wreszcie ::) Jednak Hajduczek przebiła wszystkie w przyroście. Z wrażenia i niedowierzania, ważyłam ją 5 razy i faktycznie, tyle jej przybyło 8)
->Mini pociechy<-
Awatar użytkownika
dolby_surround

Post autor: dolby_surround »

Nie że wytykam czy się czepiam, ale przez to 'gr' z przyzwyczajenia czytam "groszy" :D I to bardzo fajnie można interpretować np. Bajka waży tyle samo, co 250 jednogroszówek ;)
Obrazek
Dolby-surrounded by rats - przygody moich dziewcząt
Awatar użytkownika
mini

Ojj niezwykle rozbrykanie z nich groszówki :D
Foty:
Obrazek Kiedy Doti jeszcze spała..
Obrazek Brawurka uskuteczniała kolejne sposoby obejścia barier mojego wykonania :P
Obrazek Jak Hajduczek się ruszyła..
Obrazek ..to Doti wreszcie też :D
Obrazek W tym czasie Kizia zdobyła krzesło z moją bluzą (skoro nie mogła chodzić po mnie to czymś musiała się zadowolić przecież hehe)
Obrazek Bójka także nie próżnowała :)
Obrazek Mizia zajmowała się tym samym problemem co Brawurka, jednak z bardziej bezpiecznej i wygodnej strony :D
Obrazek Bajka obadała teren po Kizi :)
Obrazek Hajduczek i Doti obadały parapet i wyruszyły w teren :>
Obrazek Kizia i Brawurka zdążyły już opanować stolik :P
->Mini pociechy<-
valhalla

Post autor: valhalla »

Że też ogarniasz takie stado :o Nie dość, że liczne, to jeszcze nieźle rozbrykane. Urzekła mnie wspinająca się Brawurka :)
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
mini

Ogarniania nauczyłam się wraz z powiększaniem się stada. Ale faktycznie - oczy dookoła głowy :) W mieszkaniu poznańskim nie ma tego problemu bo zabezpieczenia są stałe i sprawdzone więc nie trzeba tak bardzo pilnować. Jednak, tu w rodzinnym z uwagi na to, że nie będziemy długo większość to prowizorka. Dość trwała, ale jednak nie na stałe, więc łatwiej im pewne zabezpieczenia obejść.
Jest co robić kiedy zaczyna się wybieg :P

I pomyśleć, że mnie niedługo czeka doszczurzanie :D
->Mini pociechy<-
valhalla

Post autor: valhalla »

Rany... jeszcze się doszczurzasz? :o Coś mi chyba umknęło... No, to niezłe stado będzie :D
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
mini

O Jimi I Santanę od xxx :)
Obrazek

:D
->Mini pociechy<-
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”