szczur wygryza szwy

Wszystko inne, czego nie można zakwalifikować do żadnego z podanych działów. Na przykład: kilka objawów, dotyczących ogółu zachowań chorobowych, czy niewydolność kilku organów, obejmujących zarówno wewnętrzne, jak i zewnętrzne.
To jest dobry dział, jeśli nie wiesz gdzie możesz umieścić swój post - by najlepiej pasował.

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
intoxication

szczur wygryza szwy

Post autor: intoxication »

mój szczur miał wczoraj operacje wycięcia guza z brzucha i wszystko byłoby dobrze, gdyby nie to że w nocy wygryzł sobie wszystkie szwy. Wyglądało to okropnie, wszystko na wierzchu... teraz ma już nowe, ale muszę znaleźć sposób żeby tej rany nie dotykał, inaczej to się nigdy nie zagoi:( wszelkie opatrunki trzymają się max 10min. macie może jakieś pomysły, może ktoś miał podobny problem?
Hanka&Medyk

Re: szczur wygryza szwy

Post autor: Hanka&Medyk »

Jedyny sposób do kołnierz, na tyle duży, żeby uniemożliwiał sięgnięcie do szwów na brzuchu. Można go zrobić z kliszy rentgenowskiej - starczy wyciąć okrąg w środku i rozciąć w jednym miejscu wzdłuż promienia, żeby można było go zamocować za głową. Oczywiście przy zakładaniu trzeba się upewnić, że kołnierz ani nie uciska za mocno (złożony musi się okręcać wokół szyi zwierzaka), ani za lekko (zbyt duży luz może spowodować, że szczur go sobie zsunie).
[*]:Dziunia,Gienia,Gaja+UtahMerch'sField,OmegaEM,Amiga,Destra+DaithiRL,Aguta,Albi,Fufa,Yumi,Belzebub,Wacław,Krówka
Są:Miotła,LuxTorpeda,Teodora,Ciapka,Piszczałka,Rubi,Tesla,Gniotka
Awatar użytkownika
Afera

Post autor: Afera »

Lepiej by nie grzebał przy szwach... u mojego szczura było to przyczyną zapalenia otrzewnej i śmierci. Najważniejsze są pierwsze 3 dni, po tym czasie już można trochę przymknąć oko na szczurka...
9 duszyczek za TM [*]
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

Dobrze by bylo w miare mozliwosci dac szczura do chorobowki i obserwowac. Po operacji guza u mojego ogonka trzymalismy go w klatce przy lozku, nie moglam zmruzyc oka przez pierwsza noc :)
Mizianko dla szczurka :)
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

moja szczurka po wycięciu guza miała kołnierz, ale szybko go zaczęła zdejmować. więc chorobówkę połozyłam przy łóżku, budzik za godzinę miałam nastawiony i sprawdzałam, czy ma kołnierz.
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne / ogół objawów”