Ja już wiele razy pisałam, że nie kupię więcej VL

Chociaż odkąd kupiłam od Blanny trochę Uczty, to sypałam im w jedną miseczkę ucztę, a w drugą Rat&Mouse Pro (które miałam już komuś oddać, ale w końcu zostawiłam) i z tego eksperymentu wyszło tyle, że Ucztę zjadają najpierw, ale jak już z niej zostawią trochę ziaren i resztek innych, to zaczynają skubać rat&mouse pro, co mnie zaskakuje, ale i cieszy, bo opakowanie się nie zmarnuje całkiem. Jednak ogólnie na tyle im oba nie pasują, że zjadły już prawie dwie kolby Vitakraftu, które powiesiłam im ponad miesiąc temu, wyjeżdżając na trzy dni, i je całkowicie olewały od tamtego czasu

Zniechęcona opiniami o Timie postanowiłam już jej nie testować (skoro testy Uczty też nie wyszły najlepiej) i zamówiłam w zooplusie Reggie Rat. Nie było tutaj zbyt wielu opinii, ale no cóż, nie bardzo miałam pomysł

Czekam na dostawę. Co prawda zniechęcający jest siarczan sodu, który zobaczyłam w składzie dopiero teraz, ale i tak zmieszam tę karmę z resztkami innych, więc nie powinno być problemu.
Barwniki sztuczne mnie nigdy nie martwią dopóki coś nie jest żarówiaste, bo używanie sztucznych ma duże uzasadnienie technologiczne, ale już tu chyba się kiedyś "mądrzyłam".
Poza tym wzięłam Ucztę dla szczura light z krewetkami, mając nadzieję, że będzie wyglądała trochę lepiej, niż uczta dla szczura zwykła. No i "light" zadziałało reklamowo, bo mój Marcelek jest szerszy niż dłuższy, choć dużo biega.