Duecik Bez Siostrzyczek: Trochę inne uszka - RENIA :)

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
tahtimittari
Kontakt:

Re: Duecik Bez Siostrzyczek: 2- gie urodziny Fini

Post autor: tahtimittari »

Nie widziałam jeszcze w żadnym temacie zdjęć takich uroczych, jak te, które Ty robisz :)
Nie można się nie uśmiechnąć, jak się widzi taką śliczność pod kołderką.

Może Twój mąż by pedagogicznie powiedział Sekatorowi, żeby nie wspinał się po firance? :P
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

http://img839.imageshack.us/img839/294/img4755s.jpg słodkości

mężowi gratuluję opanowania sztuki szczurzej perswazji :)
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Nieszczęścia wiedzą, kiedy przyjść... :-\
Niebieściakowi nóżka uwięzła między prętami i przez chwilę się szamotał i wił tak uwięziony, z główą na dół. Nie wiem czego szukał w klatce; jak mogłam najszybciej podbiegłam, podstawiłam pod niego dłonie i nóżka się uwolniła. Przez noc leżał spokojnie, trzymając ją tak by nie urażać; pojawiła się opuchlizna nie bardzo duża, ale jednak. Po jakimś czasie dałam biedulce troszkę p/bólowego. Widzimy, że jak się porusza, to na trzech łapkach, tę nóżkę oszczędzając, ale opuchlizny już prawie nie ma; mam nadzieję, że nic złego z tego nie wyniknie...
Biedna Martini, tak krzyczała... :(
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
zyberka

Post autor: zyberka »

unipaks pisze:I szczura łapkami oraz pyszczkiem rozprostowała skopaną w złości tkaninę i jak potrafiła najpiękniej, ułożyła ją z powrotem w rogach klateczki. :o
Rozmowa podstawą porozumienia ;)
Jednak Fini nawet w momentach kiedy przepełnia ją złość gdzieś tam w głębi jest grzecznym i ułożonym szczurkiem ;)
Awatar użytkownika
zyberka

Post autor: zyberka »

ojej, teraz dopiero zauważyłam posta :( Biedna Martini :(
Mój Lucio kiedyś spadł z biurka i też zrobił sobie krzywdę w nóżkę. Dwa dni jej nie "używał" i oszczędzał, a potem już biegał jak dawniej.
Wszystko musi być dobrze, całuję biedną stópkę :-[ :-*
ol.

Post autor: ol. »

pech to :-[ pewnie szła sprawdzić co u koleżanki...
ale skoro opuchlizna schodzi to dobry znak, i że Martini nóżki nie forsuje - wróży szybki powrót do formy :)
obie mają teraz zadanie do wykonania :)
Awatar użytkownika
mini

Post autor: mini »

No proszę, spokojny męski ton głosu, działa kojąco nie tylko na przedstawicielki naszego gatunku :D

Martini mądra dziewczyna to wie, ze nogę trzeba oszczędzać :) Oby tak dalej!
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
Awatar użytkownika
unipaks

Fini jest dalej w chorobówce, wypuszczana na wersalkę i na trochę do dużej klatkisprowadzonej do parteru z półkami, może faktycznie Martini jej tam szukała, nie lubi być z nią w małej chorobówce. Teraz w ogólę nie mogę ich dać do siebie z uwagi na tę obolałą nóżkę. :(
Zawsze w taki długi weekend albo w święto muszą się dziać złe rzeczy? :-\
Niebieściaczek ma apetyt i pije, a ja od czasu do czasu bardzo ostrożnie ją podnoszę na ręce, by nóżki nie urazić, i dostaje swoją porcję ukochanych pieszczot i głasków :)
U Fini rana się pomału zmniejsza i wygląda coraz lepiej, nadal smarujemy antybiotykiem. Szczura, która nie jest taką pieszczochą jak Martini, od dwóch dni kładzie mi się na boczku, nadstawiając szyję, bródkę oraz cały brzuszek do głaskania; przymyka przy tym oczka błogo niczym kotka :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Awatar użytkownika
manianera

Post autor: manianera »

Jejku, jak nie urok, to...łapka. Jednak skoro opuchlizna schodzi, to złamania pewnie nie ma, a po pomniejeszych urazach szczurasy szybko wracają do pełni zdrówka!
Buziaki w brzuchy!
Widzę Twoją gwiazdę, ale podążam za swoją. [B. Hellinger]
Słodziaki
Awatar użytkownika
unipaks

Za wcześnie się cieszyłam, obrzęk powrócił i jest nawet większy niż przedtem; :( przypuszczam, że szczurka jakoś sobie tę łapkę nadwerężyła i to efekt... Jest na Altacecie, dałam też troszkę Ibuprofenu, bo działa także p/zapalnie. Dr Tomasza nie ma, dr Dorota będzie osiągalna najwcześniej po 14-tej... :-\
Zastanawiam się nad uwięzieniem Martini w akwarium, ale to byłby dla niej naprawdę bardzo duży stres; może chorobówka wystarczy? ??? Na razie siedzi w drewnianym domku, wejściem do ściany; trochę pogryzała okienko ale już się uspokoiła i leży spokojnie w środku.
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Post autor: Ogoniasta »

Ojj bidulka :( może lepszy transporter? taki koci, większy... :( no i z tym altacetem ostrożnie..kiedyś właśnie dr Dorota mówiła żeby samemu przy takich urazach opuchlizny nie "ściągać", bo to naturalne usztywnienie kończyny...
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
Awatar użytkownika
unipaks

Sama mi poradziła, rozmawiałam dzisiaj... Opisałam dokładnie co i jak
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Biedna Martini :( Na szczeście to tylko opuchnięta łapinka, wszystko będzie dobrze. No i wreszcie jakies dobre wiesci, ze Fini zaczyna sie goić !
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Post autor: Ogoniasta »

unipaks pisze:Sama mi poradziła, rozmawiałam dzisiaj... Opisałam dokładnie co i jak

aha...jakiś czas temu w podobnej sytuacji doradziła Białej co innego...może inaczej to u was wygląda
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
Awatar użytkownika
unipaks

Może...
Kurczę, właśnie przed chwilką niebieściak wykicał na trzech nóżkach z domku, tak więc od razu poszedł do chorobówki a Finlandia do klaty :P Zrobiłam Martince zaciemnienie, może się za jakiś czas uspokoi i będzie wypoczywać :-\ Że reż ten obrzęk musiał wrócić, a było już tak prawie dobrze :-\
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”