Emi zaczeła rodzić !

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

monyshia

Emi zaczeła rodzić !

Post autor: monyshia »

Tak więc Emi zaczęła rodzić jakieś 15 min temu, jedna kluska jest bo widziałam, teraz nie bardzo cos widze bo przykryłam klatke kocem bo widzialam ze sie stresuje.. co chwile słyszę jak maluch podpiskuje. :o :D
Awatar użytkownika
KITEgirl
Numer GG: 491855
Kontakt:

Re: Emi zaczeła rodzić !

Post autor: KITEgirl »

jak tam?
monyshia

KITEgirl pisze:jak tam?

chyba wszystko wporzadku :) spi nie wiem czy z małym czy z małymi bo jak na razie widzialam jednego :) pozniej moze zaglądne :) to dam znac :)
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

Super! :)
Juz wstepnie gratuluje mamusi :-*
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
Awatar użytkownika
raug

Post autor: raug »

Super :) Trzymam kciuki, żeby wszystkie były zdrowe :)
Nihil fit sine causa.
monyshia

raug pisze:Super :) Trzymam kciuki, żeby wszystkie były zdrowe :)

wiecie może kiedy moge zaglądnąc do klatki zobaczyc czy wszystko gra? bo nie chce zbyt wczesnie zeby Emi nie denerwować...
monyshia

Chyba jest 5 małych klusek ale dokladnie nie wiem :) Opiekuje sie nimi, ciągle przy nich siedzi, okrywa je swoim ciałem :) więc na razie jest dobrze :)

i jeszcze jedno pytanie? jak bedzie z jej postura? wróci do swojej formy po ciąży? jakaś dieta specjalna dla szczurki ?:)
monyshia

monyshia pisze:Chyba jest 5 małych klusek ale dokladnie nie wiem :) Opiekuje sie nimi, ciągle przy nich siedzi, okrywa je swoim ciałem :) więc na razie jest dobrze :)

i jeszcze jedno pytanie? jak bedzie z jej postura? wróci do swojej formy po ciąży? jakaś dieta specjalna dla szczurki ?:)

jednak jest 7 ;- ) Emi karmi, brzuszki mają pełne mleka :)
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

Jeju, cudownie! Co do wczesniejszych pytan - na razie zostaw mamusie z maluszkami w spokoju, od czasu do czasu zagladaj do klatki, gwiazdeczka musi teraz dojsc do siebie i porzadnie karmic kluseczki kochane :) Co do postury to nie wiem, powinna wrocic do normy, tak jak u innych zwierzat ;) A dieta ma byc teraz porzadna, zeby miala duzo sily i przede wszystkim wytrwalosci :) Poczytaj dzial Karmienie, tam znajdziesz liste produktow, ktore dodadza mamusi energii :)
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
monyshia

Kluska123 pisze:Jeju, cudownie! Co do wczesniejszych pytan - na razie zostaw mamusie z maluszkami w spokoju, od czasu do czasu zagladaj do klatki, gwiazdeczka musi teraz dojsc do siebie i porzadnie karmic kluseczki kochane :) Co do postury to nie wiem, powinna wrocic do normy, tak jak u innych zwierzat ;) A dieta ma byc teraz porzadna, zeby miala duzo sily i przede wszystkim wytrwalosci :) Poczytaj dzial Karmienie, tam znajdziesz liste produktow, ktore dodadza mamusi energii :)

okej, dzieki :*:)
monyshia

Mam do was pytanie :) Po ile dniach moge małe z mamuśka przenieść do większej o wiele klatki? ;- ) Jeszcze jej nie mam ale jutro bede kupować i chciałabym wiedzieć :)
Awatar użytkownika
Vikaaa

Post autor: Vikaaa »

Naraazie ich nie przenoś bo twoja Emi ma tam gniazdko i to by było z byt stresujące ale myśle że jak małe zaczną biegać . ; p
Około 20 dnia od narodzin . :P
Obrazek
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Vikaa, odgrzebałaś starsznie stary temat ;) Z sierpnia.
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”