Co zrobić?

Wszystko inne, czego nie można zakwalifikować do żadnego z podanych działów. Na przykład: kilka objawów, dotyczących ogółu zachowań chorobowych, czy niewydolność kilku organów, obejmujących zarówno wewnętrzne, jak i zewnętrzne.
To jest dobry dział, jeśli nie wiesz gdzie możesz umieścić swój post - by najlepiej pasował.

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
kasienka90

Co zrobić?

Post autor: kasienka90 »

Witam nie było mnie tu jakiś czas ale mam problem i mam nadzieje ze uzyskam pomoc od was.

Więc mój szczurek ma około 2 lat w kwietniu tego roku miała usuwanego guza pod prawą, przednią łapką który był naprawdę duży. I przed dwoma tygodniami odkryłam że w okolicy pachwiny po lewej stronie ma guza ale wyjeżdżałam na wakacje a wet mi powiedział że można z tym poczekać ale żebym przemyślała czy ze względu na wiek szczurka jest sens. I wczoraj wróciłam a dziś widziałam moją Czarną i jak zobaczyłam wielkość guza się przeraziłam w dwa tygodnie z wielkości małego paznokcia wzrósł do wielkości piłki do ping ponga, a "macając" ją odkryłam że pod lewą przednią łapką też ma małego guza. Co mam robić? Czy męczyć ją i jej to usuwać czy dać spokój jak myślicie? Ja już nie wiem....
Prosze o szybką pomoc!
Awatar użytkownika
Kluska123

Re: Co zrobić?

Post autor: Kluska123 »

Moim zdaniem powinnas jej usunac guza,guzy. Moj Iwan tez ma 2 lata i operowalam mu guza - wszystko poszlo gladko, jedynie ma problem z wroceniem do normalnej wagi, jest chudy. Ale to jest kwestia odpowiedniej diety. Skonsultuj sie z weterynarzem, Twoja dziewuszka na pewno sie meczy, jesli osiagnelo to taka wielkosc :(
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
kasienka90

Post autor: kasienka90 »

No niestety u niej guzy bardzo szybko rosną.... ten wcześniejszy co miała usuwany w kwietniu zaniedbałam ponieważ miałam ciężką sytuacje w rodzinie i w 2 tygodnie urósł do wielkości orzecha włoskiego...
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Przede wszystkim poszukaj dobrego specjalisty chirurga. Trzebna zrobić rtg i zobaczyć jak to wszytko tam wygląda. Spokojnie 2letnim szczurkom można robić operacje, a tu nie ma co czekać, szcególnie , ze urósł tak szybko.
Tutaj masz spis polecanych wetów:
http://szczury.org/viewforum.php?f=13
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
nausicaa

Post autor: nausicaa »

jeśli to guzy sutka, to warto je usunąć, a przy okazji cięcia zrobić też sterylkę- wtedy nie powinny się pojawiać kolejne. poszukaj tylko kogoś naprawdę dobrego, bo sterylki nie każdy się podejmie i w ogóle umie ją zrobić
zeMną:CumbobLunetaMufkaMulinaPiankaOwcaWałekIncognitoKopciuchSrebritkaIvermektynaGremlinRzepicha
zaTM:AdziaDużaFruziaBudyń4KluskiAllelekWałkiNiebieskiChoryDowódcaPomidorowyPszeniczyMlekoKoalaPlamkaTrututSkinerEspriAgutKoKoDoremiSomaliaKapadocja
Awatar użytkownika
tahtimittari
Kontakt:

Post autor: tahtimittari »

W tym wieku ja ze sterylką bym się raczej wstrzymała,bo to jednak dodatkowa ingerencja, może być większy problem z dojściem do siebie, niemniej guzy koniecznie do usunięcia mimo tego, że szczurek ma 2 lata.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne / ogół objawów”