Enciakowy zwierzyniec
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Enciakowy zwierzyniec
Cynamon Imbir Karmel Wanilia
Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
Filmy są lepsze niż zdjęcia 
Widzę, że masz wodne szczury, Mikrob dla muszelki chyba zrobi wszystko
Przeuroczo wygląda. Moje pierdy nawet nie chcą zamoczyć łapki, szczególnie Anouk. Drobnoustroje powinny go nauczyć, że woda jest fajna 
Speedy nie miał ochoty na kąpiel?

Widzę, że masz wodne szczury, Mikrob dla muszelki chyba zrobi wszystko

Speedy nie miał ochoty na kąpiel?
W pamięci Cookie, Biscuit, Manu, Muffin, Anouk, Kavi, Tytus i Festus.
http://www.szkicz.blogspot.com <- rysuję sobie.
http://www.szkicz.blogspot.com <- rysuję sobie.
Speedy spał wtedy jak suseł
i ani myślał wyleźć, nie będę chłopaka zmuszać. No i on boidupa jest
potem się obudził, jak reszta już dawno spała, to zrobiłam mu indywidualny wybieg, niech się cieszy. Łaził za mną jak psiak, zwłaszcza, jak wychodziłam z pokoju to za mną leciał... Potem postanowił zamoczyć jedną łapkę - na razie jest na tym etapie
ale on też najdłużej przekonywał się do podłogi. No i jeszcze on ucieka przed aparatem - dwie fotki i koniec, szczur za szafą.
Właśnie wyciąga muszelki z miednicy i próbuje je zanieść gdzieś i przerobić na mączkę w ustronnym miejscu, z nadzieją, że tego nie zauważę...
Jutro postaram się wrzucić jakieś zdjęcia
.

Właśnie wyciąga muszelki z miednicy i próbuje je zanieść gdzieś i przerobić na mączkę w ustronnym miejscu, z nadzieją, że tego nie zauważę...
Jutro postaram się wrzucić jakieś zdjęcia

- tahtimittari
- Kontakt:
Niedługo W&W będą pływać, jak foczki, a Mikrob zrobi sobie napęd podwodny z uszu 

- tahtimittari
- Kontakt:
A Speedy pozostanie stacją naziemną stanowiącą łączność ze specjalnymi służbami morskimi.
nadrobiłam zaległości
Drobnoustroje rzeczywiście drobni jak na chłopców, ale jacy wdzięczni - tu http://imageshack.us/photo/my-images/808/precz.gif/ wygladają jak na starej fotografii
no cóż, widać równie skąpo co moje aguty im wzrostu dzielono ... niech zgadnę - "chodowla" jakaś ?
ech, gdyby tylko do małych rozmiarów ich wyjątkowość się ograniczała, patrząc na swoje raz po raz mi przez myśl przemknie, gdzie jeszcze jest knyf
niech się bawią, kopią, łowią - póki starczy lata
Speedy jedno kąpanie, jak widzieliśmy, przeszedł - na jakiś czas starczy mu wody
Drobnoustroje rzeczywiście drobni jak na chłopców, ale jacy wdzięczni - tu http://imageshack.us/photo/my-images/808/precz.gif/ wygladają jak na starej fotografii
no cóż, widać równie skąpo co moje aguty im wzrostu dzielono ... niech zgadnę - "chodowla" jakaś ?
ech, gdyby tylko do małych rozmiarów ich wyjątkowość się ograniczała, patrząc na swoje raz po raz mi przez myśl przemknie, gdzie jeszcze jest knyf

niech się bawią, kopią, łowią - póki starczy lata

Speedy jedno kąpanie, jak widzieliśmy, przeszedł - na jakiś czas starczy mu wody

Drobnoustroje są z tematu z tego forum - mamuśka z zoologa, stara historia. Mama też jest nieduża i ponoć wszystkie są takie malutkie. Wirus jest też chorowity - brzydko bardzo chrumkał, drugi raz jest chory u mnie, Wąglik z kolei jest okazem zdrowia. Ma też przez to dużo ładniejsze futerko - Wirus ma ze trzy małe łyse placki po martwicach
.
Zdjęcia!
Najpierw wodne szaleństwo:

Wirus

I Wąglik

Mikrob - amator muszelek. Zdecydowanie, woda była mu obojętna. O ile Drobnoustroje bardzo chętnie nurzały łapki i pyszczki, a po ośmieleniu się - właziły do wody, o tyle Mikrob ją ignorował... tak długo, jak długo nie było tam muszelek
. Muszelki to było to! Właził cały i próbował skonsumować. A Speedy, jak już wspominałam, łowił je z brzegu i chował się z nimi za szafki
.

A teraz seria zdjęć Mikrobianych (ja zmieniam jego imię w taki sposób, że raz nazwałam go Mikroskopem
I nie wiem czemu, zawsze "mikrobianych" kojarzy mi się... z wątróbką.)

"R u toking tu mi?"

Skok Mikroba. Nazwijmy to "skok", z braku lepszego określenia, bo najbliższe sformułowanie jak dla mnie to "Rzućmy Się Z Tego Wysokiego Czegoś Na Łeb Na Szyję Może To Przeżyjemy"
. Ileż to razy Mikrob się staczał, spadał, sturliwał... nie zliczę
.

Mikrob zmęczony moim paparazzi
. Cóż ja mogę, kiedy on taki wdzięczny obiekt zdjęć... 
A tu bardzo istotne odkrycie Drobnoustrojów:

ŚMIETNIK!!! Namiętne wycieczki, przerywane moim "Hej! Mały! Nie wolno!". A oni doskonale rozumieją. Kicają gdzieś dalej, by wrócić za kilka minut. Speedy również rozumie, chociaż trzeba mu powtórzyć ze trzy razy, żeby uznał, że mówię serio. Tym czasem Mikrob rżnie głupa, unosi mordkę, patrzy na mnie, wpatrując tymi koralikami, po czym wraca do plądrowania. I nic nie pomaga, poza cierpliwą ręką Enciaka, która co rusz wyjmuje szary zadek ze śmietnika...

A tu głód wiedzy w wykonaniu Wirusa. Później wlazł na półkę wyżej i położył się spać na czterotomowej "Historii Polski". Ma nawet całkiem urocze zdjęcie, ale wciąż niezgrane
. Taki edukowany szczur!
A co u Speedy'ego, zapytacie? Ano tyle go zwykle widuję:

Podczas wodnego szaleństwa:

(jak on śpi, daję mu spać. I tak rusza go tylko dźwięk ziarenek wsypywanych do miski bądź stukanie łyżeczki mieszającej gerberek z lekarstwem. Bo co tam lekarstwo - GERBEREK!!!)
No i na koniec jedno, jedyne zdjęcie Speedy'ego, jak nie śpi, które udało mi się zrobić od miesiąca
:

Zdjęcia!
Najpierw wodne szaleństwo:

Wirus

I Wąglik

Mikrob - amator muszelek. Zdecydowanie, woda była mu obojętna. O ile Drobnoustroje bardzo chętnie nurzały łapki i pyszczki, a po ośmieleniu się - właziły do wody, o tyle Mikrob ją ignorował... tak długo, jak długo nie było tam muszelek

A teraz seria zdjęć Mikrobianych (ja zmieniam jego imię w taki sposób, że raz nazwałam go Mikroskopem

"R u toking tu mi?"

Skok Mikroba. Nazwijmy to "skok", z braku lepszego określenia, bo najbliższe sformułowanie jak dla mnie to "Rzućmy Się Z Tego Wysokiego Czegoś Na Łeb Na Szyję Może To Przeżyjemy"

Mikrob zmęczony moim paparazzi

A tu bardzo istotne odkrycie Drobnoustrojów:

ŚMIETNIK!!! Namiętne wycieczki, przerywane moim "Hej! Mały! Nie wolno!". A oni doskonale rozumieją. Kicają gdzieś dalej, by wrócić za kilka minut. Speedy również rozumie, chociaż trzeba mu powtórzyć ze trzy razy, żeby uznał, że mówię serio. Tym czasem Mikrob rżnie głupa, unosi mordkę, patrzy na mnie, wpatrując tymi koralikami, po czym wraca do plądrowania. I nic nie pomaga, poza cierpliwą ręką Enciaka, która co rusz wyjmuje szary zadek ze śmietnika...

A tu głód wiedzy w wykonaniu Wirusa. Później wlazł na półkę wyżej i położył się spać na czterotomowej "Historii Polski". Ma nawet całkiem urocze zdjęcie, ale wciąż niezgrane

A co u Speedy'ego, zapytacie? Ano tyle go zwykle widuję:

Podczas wodnego szaleństwa:

(jak on śpi, daję mu spać. I tak rusza go tylko dźwięk ziarenek wsypywanych do miski bądź stukanie łyżeczki mieszającej gerberek z lekarstwem. Bo co tam lekarstwo - GERBEREK!!!)
No i na koniec jedno, jedyne zdjęcie Speedy'ego, jak nie śpi, które udało mi się zrobić od miesiąca

Nie wiem już, co z nim robić. Jest agresywny, ale tylko wobec mnie. Rękawica nie pomaga, może za mało energicznie go przewracam? Ale rękawica nie jest zbyt gruba i łapy mam pocięte całe dosyć głęboko, a my oddalamy się coraz bardziej. On mnie obserwuje coraz częściej, nie chce podchodzić, uważa, że oznaczam zagrożenie
.

Kurcze! Ale fajna sesja wodna
Rzeczywiście co zaglądam do kogoś to zdjęcia ze szczurami brykającymi w wodzie! A moje zanurzą łapki, umyją się i to by było na tyle
A widać, że szczurasy szczęśliwe, mogą plądrować nawet śmietnik od czasu do czasu jak nikt nie patrzy http://imageshack.us/photo/my-images/80 ... rojow.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/84 ... uszla.jpg/ czy to próba zjedzenia muszelki????
Biedny Speedy chyba nie jest w najlepszym nastroju

A widać, że szczurasy szczęśliwe, mogą plądrować nawet śmietnik od czasu do czasu jak nikt nie patrzy http://imageshack.us/photo/my-images/80 ... rojow.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/84 ... uszla.jpg/ czy to próba zjedzenia muszelki????
Biedny Speedy chyba nie jest w najlepszym nastroju

za TM: Zuzia, Muniek, Ziuta, Pasztet, Bestian, Szefowa, Strzałka, Piskałka, Indiana, Cykałka, Gremlin, Krecik, Księżniczka, Cytryny, Chmurka, Panika, Watka (Maluszynka)
tak, z nieznanych mi przyczyn muszelki bardzo im smakują 
Wirus, któremu da się smakołyk to jest cyrk na kółkach. I wprawdzie zdjęcie zrobione na chybcika telefonem, więc jakość taka, jak widać, podobnież rozmiar, ale:

Uwielbiam, uwielbiam
To, na czym leży, to moja ręka. Futruję go smakołykami tylko po to, by móc to zrobić...
Niestety i Wirus, i Speedy chrumczą. Oksy im nie pomogła. Jak będę jechać do Wrocławia (dopiero za półtorej tygodnia :/) to będę próbowała ich wziąć (będzie to trudne - będę miała jeszcze psa ze sobą :/), żeby osłuchał ich ktoś bardziej kompetentny, bo moi weterynarze, mimo wielu zalet, szczurów ani nie znają, ani nie lubią.

Wirus, któremu da się smakołyk to jest cyrk na kółkach. I wprawdzie zdjęcie zrobione na chybcika telefonem, więc jakość taka, jak widać, podobnież rozmiar, ale:

Uwielbiam, uwielbiam

Niestety i Wirus, i Speedy chrumczą. Oksy im nie pomogła. Jak będę jechać do Wrocławia (dopiero za półtorej tygodnia :/) to będę próbowała ich wziąć (będzie to trudne - będę miała jeszcze psa ze sobą :/), żeby osłuchał ich ktoś bardziej kompetentny, bo moi weterynarze, mimo wielu zalet, szczurów ani nie znają, ani nie lubią.
Mega fotka!
Widać, że mu tak smakuje, iż pozycja w której je ma najmniejsze znaczenie
Super.
Ojj.. Kciukam za chłopaków!

Ojj.. Kciukam za chłopaków!
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
- tahtimittari
- Kontakt:
http://img109.imageshack.us/img109/4919/zdjcie0003.gif Foka, delfin, nie wiem co, ale wygląda jakby w basenie pożerające rybkę
Zazdroszczę też tych z wody, muszę to zobaczyć.
http://img809.imageshack.us/img809/913/ ... jow.th.jpg śmieciożercy
Speedy powinien się wziąć za siebie, bo jak tak dalej pójdzie to ja całe Twoje stado odjajczę..

Zazdroszczę też tych z wody, muszę to zobaczyć.
http://img809.imageshack.us/img809/913/ ... jow.th.jpg śmieciożercy

Speedy powinien się wziąć za siebie, bo jak tak dalej pójdzie to ja całe Twoje stado odjajczę..
Fotka jest przecudna, a raczej Wirus na niej
Trzymam kciuki za chłopaków.

Trzymam kciuki za chłopaków.
- dolby_surround
Aha, ok. Już widzę, cofam wniosekdolby_surround pisze:Haha, chciałabym to zobaczyć!Entreen pisze: konsumują położeni na grzbiecie w kołysce z dłoni, z nogami wystrzelonymi w niebo