U nas jest dokładnie na odwrót. Dumbośki są prawie bezwonne (sierść velveteen, więc może dlatego), a reszta ma swoje charakterystyczne zapachy. Labinka wistar w ogóle ma intensywny zapach orzechowy, jak kiedyś nasz kastrat Wilk (swoją drogą też był laboratoryjny, ale zwykły husky).Wilczocha pisze:Takie po prostu odniosłam wrażenie, że gdy dumbo do mnie przyszły to zaczęło śmierdzieć jak nie wiadomo co. Wydaje mi się, że mają bardziej intensywny zapach.
Samca czy samiczkę ?
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

- 
				Hanka&Medyk
Re: Samca czy samiczkę ?
[*]:Dziunia,Gienia,Gaja+UtahMerch'sField,OmegaEM,Amiga,Destra+DaithiRL,Aguta,Albi,Fufa,Yumi,Belzebub,Wacław,Krówka
Są:Miotła,LuxTorpeda,Teodora,Ciapka,Piszczałka,Rubi,Tesla,Gniotka

Są:Miotła,LuxTorpeda,Teodora,Ciapka,Piszczałka,Rubi,Tesla,Gniotka
Do mnie jak przyszły dumbo też zaczęło śmierdzieć, wcześniej nic nie było czuć, a odkąd one są u mnie to śmierdzi i to dość intensywnie.

Carly
 Carly   Przylepka
 Przylepka  Chico
 Chico  Rajka, Sky , Łatka, Pulpi
 Rajka, Sky , Łatka, PulpiRe: Samca czy samiczkę ?
Dumbo smierdza   Od kiedy? Dumbo nie roznia sie az tak bardzo od zwyklych szczurakow, jedynie uszkami, ksztaltem glowki i sierscia. Zapach nie ma tu nic do rzeczy
 Od kiedy? Dumbo nie roznia sie az tak bardzo od zwyklych szczurakow, jedynie uszkami, ksztaltem glowki i sierscia. Zapach nie ma tu nic do rzeczy   Sama mam dumbolca (jeszcze trojka do mnie trafi za tydzien) i moj Filip najladniej pachnie z calej piatki.
  Sama mam dumbolca (jeszcze trojka do mnie trafi za tydzien) i moj Filip najladniej pachnie z calej piatki.

Od kiedy? Dumbo nie roznia sie az tak bardzo od zwyklych szczurakow, jedynie uszkami, ksztaltem glowki i sierscia. Zapach nie ma tu nic do rzeczy
 Od kiedy? Dumbo nie roznia sie az tak bardzo od zwyklych szczurakow, jedynie uszkami, ksztaltem glowki i sierscia. Zapach nie ma tu nic do rzeczy   Sama mam dumbolca (jeszcze trojka do mnie trafi za tydzien) i moj Filip najladniej pachnie z calej piatki.
  Sama mam dumbolca (jeszcze trojka do mnie trafi za tydzien) i moj Filip najladniej pachnie z calej piatki.Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin
Do zobaczenia Skarby moje...

Nie mam pojęcia, gdy do mnie przyszły to po prostu zaczęło śmierdzieć, ale myślałam że może taki zbieg okoliczności, a teraz przeczytałam post Wilczochy i pomyślałam, że może rzeczywiście coś w tym jest.

Carly
 Carly   Przylepka
 Przylepka  Chico
Wszystko zalezy od tego, jak szczurek dba o higiene (ze to tak nazwe)   

Jedne sa ciagle obsiurane, a drugie wypucowane, bo wiecej czasu spedzaja na myciu sie niz na jedzeniu i spaniu Ale to na pewno nie od tego, ze to dumbolce, przeciez one sa takie cudowne
 Ale to na pewno nie od tego, ze to dumbolce, przeciez one sa takie cudowne  

Jedne sa ciagle obsiurane, a drugie wypucowane, bo wiecej czasu spedzaja na myciu sie niz na jedzeniu i spaniu
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Właśnie gdy je dostałam to nie czułam żadnego smrodku, wycałowałam, wyprzytulałam i nic nie czułam, a gdy wypuściłam je na łóżko i walnęły kupę to myślałam, że zemdleję  Potem poszły do klatki i od tej pory śmierdzi. Byłam u weterynarza i nie stwierdził niczego, karmię tak samo jak Łatkę, więc nie wiem od czego to może być, tym bardziej, że były u mnie wtedy dopiero jeden dzień
 Potem poszły do klatki i od tej pory śmierdzi. Byłam u weterynarza i nie stwierdził niczego, karmię tak samo jak Łatkę, więc nie wiem od czego to może być, tym bardziej, że były u mnie wtedy dopiero jeden dzień   Wiadomo, że cudowne, nie zaprzeczam
  Wiadomo, że cudowne, nie zaprzeczam  

Potem poszły do klatki i od tej pory śmierdzi. Byłam u weterynarza i nie stwierdził niczego, karmię tak samo jak Łatkę, więc nie wiem od czego to może być, tym bardziej, że były u mnie wtedy dopiero jeden dzień
 Potem poszły do klatki i od tej pory śmierdzi. Byłam u weterynarza i nie stwierdził niczego, karmię tak samo jak Łatkę, więc nie wiem od czego to może być, tym bardziej, że były u mnie wtedy dopiero jeden dzień   Wiadomo, że cudowne, nie zaprzeczam
  Wiadomo, że cudowne, nie zaprzeczam  
  Carly
 Carly   Przylepka
 Przylepka  Chico
No mówiłam przecież już kiedyś, że musiałoby im z uszu śmierdzieć, żeby to miało jakiekolwiek znaczenie 
U mnie najbardziej śmierdzą czarnulki, ale nie wiążę tego z ilością pigmentu we włosach

U mnie najbardziej śmierdzą czarnulki, ale nie wiążę tego z ilością pigmentu we włosach

Ja mam samiczki i samców.
Dziewczynki są dumbo i standardy a chłopcy same standardy a śmierdzą dużo bardziej 

Samiczkom sierść pachnie jakbym je kąpała w wonnych olejkach to chyba skutek wycierania półek chusteczkami dla niemowląt
  to chyba skutek wycierania półek chusteczkami dla niemowląt  a sierść chłopaków ma taki intensywny ostry zapach.. sików
  a sierść chłopaków ma taki intensywny ostry zapach.. sików  ale są takimi tłuściutkimi miziakami że nic nie szkodzi
  ale są takimi tłuściutkimi miziakami że nic nie szkodzi 

Dziewczynki są dumbo i standardy a chłopcy same standardy a śmierdzą dużo bardziej

Samiczkom sierść pachnie jakbym je kąpała w wonnych olejkach
 to chyba skutek wycierania półek chusteczkami dla niemowląt
  to chyba skutek wycierania półek chusteczkami dla niemowląt  a sierść chłopaków ma taki intensywny ostry zapach.. sików
  a sierść chłopaków ma taki intensywny ostry zapach.. sików  ale są takimi tłuściutkimi miziakami że nic nie szkodzi
  ale są takimi tłuściutkimi miziakami że nic nie szkodzi 
Dziewczyny: 
Chłopaki:
Za TM: Fred Bimber Konan Zgredek Biała Ruda Haśka Czarna Didi Hak Smok Blanka Fufa Grzmot Lukrecja Wróżka Wilk Duch Delicja
"Beyond the door there's peace I'm sure,
And I know there'll be no more tears in Heaven”

Chłopaki:
Za TM: Fred Bimber Konan Zgredek Biała Ruda Haśka Czarna Didi Hak Smok Blanka Fufa Grzmot Lukrecja Wróżka Wilk Duch Delicja
"Beyond the door there's peace I'm sure,
And I know there'll be no more tears in Heaven”
jak przybywa szczurów to przybywa smrodu, to raczej jest powód, a nie że dumbo  

ze mną: leszek, kendrick 
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
Ale to ich kupy chyba tak śmierdzą :/ Nie wiem dlaczego, bo jedzą wszystkie to samo. Jak leżałam na łóżku i walnęła koło mnie bobka to zaczęło tak strasznie śmierdzieć. Właśnie odkąd mam te dwie dumbo to śmierdzi niesamowicie, aż mi oczy łzawią i nie mam pojęcia dlaczego.

Carly
 Carly   Przylepka
 Przylepka  Chico
Wydaje mi się, że układ trawienny się nie zmienia przy odmianie, rasie czy jak to się nazywa (no ciągle zapominam)  

Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Też tak myślę, ale zastanawiam się czym to może być spowodowane 

Carly
 Carly   Przylepka
 Przylepka  Chico
Powiem Ci szczerze, że jestem ciekawa dlaczego u Ciebie i niektórych osób dumbole bardziej czuć od zwykłych ogonków   

Ja mojego oglądałam, wąchałam i moim zdaniem najlepiej pachnie z całej piątki

Ja mojego oglądałam, wąchałam i moim zdaniem najlepiej pachnie z całej piątki

myślę że to indywidualne cechy szczura/szczurów (jesli sa spokrewnione) a nie wina odmiany

ze mną: leszek, kendrick 

Czyli, że nie da się nic zrobić, żeby ich kupy tak nie śmierdziały ? :/ Przyznam, że to się robi nieznośne.

Carly
 Carly   Przylepka
 Przylepka  Chico
 Rajka, Sky , Łatka, Pulpi