Kupilem szczurka - czy jest on zdrowy?

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

Awatar użytkownika
Kluska123

Re: Kupilem szczurka - czy jest on zdrowy?

Post autor: Kluska123 »

Szczury z adopcji są równie słodkie jak te z zoologicznego. Skoro już zakupiłeś ogonka w zoologu to zaadoptuj koniecznie towarzysza tej samej płci.
Co do katarku, nie wykluczysz ściółki, jeśli nie spróbujesz jej na kilka dni odstawić. Ręczniki papierowe w tym pomogą (tylko będzie trochę roboty związanej z wymienianiem ich dość często, wiadomo, ogonki siusiają i robią kupki, co jest nieuniknione).
Możesz podawać małej vibovit, zajrzyj do działu Objawy i Leczenie --> drogi oddechowe, tam będzie podana ilość, którą podasz szczurzynce.
Młode mają to do siebie, że są cholernie ciekawskie, więc siedzenie na Twojej ręce jej się w ogóle nie widzi ;)
Daj jej czasu, dotykaj ją, głaszcz i mów do niej. Po jakimś czasie się do Ciebie przyzwyczai i sama się będzie pchała na ręce :)
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
Ein

Post autor: Ein »

Co do posta na koncu poprzedniej strony :

moj szczurson kicha najwiecej w klatce, wiec moze to wina podloza (granulowane takie kawalki trocin), albo poprostu nudy. Gdy biega po moim pokoju kichanie jest znikome. Do lapania przyzwyczajam go w ten sposob ze lapie go i daje przysmak, poczatkowo nie byl skory do zlizywania jogurtu w takiej pozycji ale powoli nabiera oglady ; > szczur tak czy siak slabo mna zainteresowany, woli biegac po pokoju, ale zwracajac uwage na fakt ze mam go nieco ponad tydzien to mysle ze i tak dobre rezultaty.
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

Szczerze mówiąc nie słyszałam nigdy o tym, żeby ogony kichały z nudy, to raczej niemożliwe ::)
Więc daj ręczniki papierowe do klatki i obserwuj malca.
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
Ein

Post autor: Ein »

stan kichacza sie troche pogorszyl. tzn tak mi sie wydaje, czasami wydaje takie odglosy jak by wrecz kaslal :O isc do weterynarza? Szczurek nie zachowuje sie jakos inaczej, nadal jest bardzo aktywny i chetnie biega po pokoju, jednak czasami tak dziwnie kicha
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Idz do weta na porządne osłuchanie, a jeszcze lepiej na rtg.

Miałem 2 albinoski, u których alergia na trociny bardzo szybko przeszła w chorobę płuc.
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Xypien

Post autor: Xypien »

Dzięki wielkie ;)
Obecnie jedyne miejsce na jakie się pcha to moje ramiona :D Bardzo lubi obserwować dom z góry. Co do ściółki - wymieniłem na ręczniki papierowe. Jest tak już kilka godzin. Albo mi się zdaje, albo kichanie powoli ustępuje. Zobaczę jeszcze z 2/3 dni. Jeśli okazałoby się to prawdą, że od ściółki to jaką jej zaserwować ? Nie chciałbym ciągle jej kłaść tych ręczników gdyż mała ma z nich niezłą zabawę. Pierwsze ręczniki zostały zdewastowane na tyle, że szczuraska zanurkowała w nich :)

A właśnie, ile może kosztować takie badanie RTG dla szczurka ?
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Główne”