Czy Szczura polnego można oswoić tak jak normalnego , domowego ?
Czy szczura polnego można oswoić?
Moderator: Junior Moderator
-
mariuszverso
Czy szczura polnego można oswoić?
Witajcie,
Re: Czy szczura polnego można oswoić?
Dziki szczur nigdy nie będzie tak samo oswojony jak udomowieni przedstawiciele tego gatunku. Nawet na wpółdzikie ogony (np: matka domowa, ociec dzikus) będą przejawiać dzikie zachowania w znacznie większym stopniu niż te udomowionego.
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
Od małego tak,ale nigdy nie będzie w pełni oswojony, jeśli chodzi o dorosłego to szczerze mówiąc wątpię. Nie powinno się dzikiemu zwierzęciu odbierać wolności.
W dziale Zwierzaki --> Oddam/Sprzedam mamy wątek dzikiego szczurka, który trafi do valhalli
W dziale Zwierzaki --> Oddam/Sprzedam mamy wątek dzikiego szczurka, który trafi do valhalli
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin
Do zobaczenia Skarby moje...
Raczej nie trafi, to tak a propos dzikości i jego instynktów dzikusa... zwiał w niedzielę rano tuż przed wyjazdem, a wieści o nim nie mam - pewnie się nie znalazł.Kluska123 pisze:Od małego tak,ale nigdy nie będzie w pełni oswojony, jeśli chodzi o dorosłego to szczerze mówiąc wątpię. Nie powinno się dzikiemu zwierzęciu odbierać wolności.
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Nie znalazł się? Przykro mi 
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin
Podejrzewam, że gdyby się odnalazł, to zadzwoniliby do nas.
Mi też przykro, aczkolwiek zdrowy był, więc szanse na wolności ma... no, takie odpowiednie do jego gatunku, wiadomo.
Pewnie byłoby mi z tym dużo gorzej, ale śmierć Glusia przyćmiła to zdarzenie i jakoś nie mam siły się bardzo tym smucić.
Mi też przykro, aczkolwiek zdrowy był, więc szanse na wolności ma... no, takie odpowiednie do jego gatunku, wiadomo.
Pewnie byłoby mi z tym dużo gorzej, ale śmierć Glusia przyćmiła to zdarzenie i jakoś nie mam siły się bardzo tym smucić.
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...