Czy szczura polnego można oswoić?

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

mariuszverso

Czy szczura polnego można oswoić?

Post autor: mariuszverso »

Witajcie,
Czy Szczura polnego można oswoić tak jak normalnego , domowego ? ???
Awatar użytkownika
mini

Re: Czy szczura polnego można oswoić?

Post autor: mini »

Dziki szczur nigdy nie będzie tak samo oswojony jak udomowieni przedstawiciele tego gatunku. Nawet na wpółdzikie ogony (np: matka domowa, ociec dzikus) będą przejawiać dzikie zachowania w znacznie większym stopniu niż te udomowionego.
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

Od małego tak,ale nigdy nie będzie w pełni oswojony, jeśli chodzi o dorosłego to szczerze mówiąc wątpię. Nie powinno się dzikiemu zwierzęciu odbierać wolności.
W dziale Zwierzaki --> Oddam/Sprzedam mamy wątek dzikiego szczurka, który trafi do valhalli ;)
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
valhalla

Post autor: valhalla »

Kluska123 pisze:Od małego tak,ale nigdy nie będzie w pełni oswojony, jeśli chodzi o dorosłego to szczerze mówiąc wątpię. Nie powinno się dzikiemu zwierzęciu odbierać wolności.
W dziale Zwierzaki --> Oddam/Sprzedam mamy wątek dzikiego szczurka, który trafi do valhalli ;)
Raczej nie trafi, to tak a propos dzikości i jego instynktów dzikusa... zwiał w niedzielę rano tuż przed wyjazdem, a wieści o nim nie mam - pewnie się nie znalazł.
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

Nie znalazł się? Przykro mi :(
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
valhalla

Post autor: valhalla »

Podejrzewam, że gdyby się odnalazł, to zadzwoniliby do nas.
Mi też przykro, aczkolwiek zdrowy był, więc szanse na wolności ma... no, takie odpowiednie do jego gatunku, wiadomo.
Pewnie byłoby mi z tym dużo gorzej, ale śmierć Glusia przyćmiła to zdarzenie i jakoś nie mam siły się bardzo tym smucić.
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Główne”