Rozpieszczury i Rozpłaszczury: 4+2, Frodo nas opuścił...

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Afa1811

Re: Rozpieszczury - Frodo, Czmych i Gluś

Post autor: Afa1811 »

Widzę, że się zdecydowałaś na maluszki :) Jak miło słyszeć, oby się dobrze chowały, będę trzymać kciuki :)
Awatar użytkownika
Ayumi

Post autor: Ayumi »

Czmych - fantastyczne imię ;D
ze mną: Mysh
20 aniołków po drugiej stronie tęczy: Mr Happy; Harry; Floyd; Ramzes; Mia; Baby; Lucy; Elsa vel Elly; Alex; Pandora vel Panda; Dolls; Zazu; D; Shanti; Salomea Nine vel Sally; Antehai vel Anti; Elmer vel Elmo; Salem; Oskar; Tigra [']
Awatar użytkownika
zyberka

Post autor: zyberka »

valhalla pisze:Czyli czeka mnie pierwsze w życiu łączenie 2+2... jak tylko znajdę transport z Wrocławia...
Valhalla, ja łączyłam 2+3, też pierwszy raz, z tym że moje starsze chłopy to straszne mendy i szałaputy... Całe łączenie trwało 10min! Tyle że u mnie zbiegło się to z przeprowadzką do nowego mieszkania więc nie ma co ukrywać- miałam łatwiej. Ale nowi lokatorzy całkiem zmienili usposobienie starszych szczurów i to na duży plus.
Nie martw się, na pewno będzie dobrze, skoro polubili szybko Glusia to przyjmą też inne maluchy :)
valhalla

Post autor: valhalla »

Afa1811, tak, jednak maluszki :) Dwa, żeby sobie mogły razem pobiegać i nie zamęczyły starszaków, a do tego bracia - mój mąż od dawna mnie męczył, że chce adoptować braci :)

zyberka, u mnie łączenie Glusia zbiegło się z przeprowadzką do nowej woliery - teraz nie ma co ukrywać, wolierę trzeba wyszorować przed łączeniem z zapachu Froda i Czmycha (i Glusia też...po jego śmierci jeszcze klatki nie sprzątałam) i tyle ;) Tylko, że Gluś był trochę większy (miał prawie 2 miesiące), a młode pokolenie Rozpieszczurów ma dopiero miesiąc, a trafi do mnie, jak się uda... zapewne jutro :D To będzie spora różnica w rozmiarze...

Ayumi, tylko niestety imię z wiekiem straciło aktualność, bo Czmych to gruby leniwy dziad i nie chce mu się czmychać :P

Trzymajcie kciuki, żeby transport przebiegł bez przeszkód, jutro wieczorem będę czekać na małych agutkowych (o tyle, o ile wywnioskowałam z fotek) chłopaczków :)
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
Afa1811

Post autor: Afa1811 »

valhalla, kuciukam ! ;)
Awatar użytkownika
dolby_surround

Post autor: dolby_surround »

Też kciukam. Tym bardziej po tym, co za cyrki z miałaś ostatnio ;)
Obrazek
Dolby-surrounded by rats - przygody moich dziewcząt
Awatar użytkownika
dolby_surround

Post autor: dolby_surround »

dolby_surround pisze:Też kciukam. Tym bardziej po tym, co za cyrki z miałaś ostatnio ;)
A niech Cię, przeklęta edycjo! Nie wiem co za "zet" mi się tam pojawiło ::)
Obrazek
Dolby-surrounded by rats - przygody moich dziewcząt
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

[*] Żal, że Gluś tak szybko musiał odejść, bardzo mi przykro... :(
Dobrze, że będą nowe ogonki, dla chłopaczków i dla Ciebie; wyściskaj Froda i Czmycha :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
Afera

Post autor: Afera »

A co z dzikuskiem, którego miałaś adoptować?
9 duszyczek za TM [*]
Awatar użytkownika
aneczkaa

Post autor: aneczkaa »

Aferson dwie strony wcześniej jest wyjaśnienie ;)
valhalla

Aferson pisze:A co z dzikuskiem, którego miałaś adoptować?
Dzikus wybrał wolność... jeszcze w poprzednim domu, dosłownie w ostatniej chwili. Byliśmy jakieś 30 km od Warszawy w drodze po niego (mieliśmy się spotkać w Radomiu), jak dostaliśmy telefon. O ile dobrze zrozumiałam, zwiał na zewnątrz, więc szanse na jego powrót były mizerne, ponieważ od tego czasu nie mam wieści, to sądzę, że sprawa jest już przegrana :-\
Mało o tym pisałam, bo to były ostatnie dni Glusia i pochłaniała mnie w całości opieka nad nim :(

O ile się nie mylę, jakieś 30 minut temu młode chłopaczki odjechały z Wrocławia w stronę Warszawy :)
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
Afera

Post autor: Afera »

Przepraszam, musiałam przeoczyć to info, ostatnio nie mam czasu na przesiadywanie na forum.
Przykra sprawa... jego pewnie też już nie ma... A mogłabyś podać link, z którego tematu bierzesz szczurki?
9 duszyczek za TM [*]
valhalla

Aferson pisze:Przepraszam, musiałam przeoczyć to info, ostatnio nie mam czasu na przesiadywanie na forum.
Przykra sprawa... jego pewnie też już nie ma... A mogłabyś podać link, z którego tematu bierzesz szczurki?
No niestety, jako dziki szczur ma szanse na tyle, na ile jego gatunek pozwala :(

Szczurki biorę od simmu z drugiego forum (allo) :) Są jeszcze 3 samiczki do oddania :)
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

Gratuluję doszczurzenia! :) :-* :-*
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
valhalla

Dziękuję :) Dziś doszło do doszczurzenia - do mojego stada (tzn. wkrótce do stada, jak połączę) dołączyli dwaj mali braciszkowie - Człapek i Trzpiotek :) Przyjechali z Wrocławia, mają ok. 5, 5 tygodnia, są przepięknymi agutkami (o ile się nie mylę) i strasznie psocą ;) Na razie urządziłam im starą klatkę, po połączeniu oczywiście zawitają do woliery.

Zdjęcia... będą, może nawet późnym wieczorem dziś, albo jutro rano, ale na razie mimo szczerych chęci nie udało mi się zrobić - te małe szatany nawet ułamka sekundy nie siedzą w jednym miejscu, więc jest bardzo ciężko. Pierwszy raz mam tak młode szczury u siebie :)

I muszę pochwalić, że są mega oswojone! Nie boją się człowieka. Na rękach nie chcą siedzieć długo, ale to dlatego, że ciekawość gna je dalej ;) Natomiast strach i stres są im zupełnie obce, aż jestem w szoku.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”