Plamka, Trututu i Wałeczek Pomidorowy
Moderator: Junior Moderator
Plamka, Trututu i Wałeczek Pomidorowy
Plamka odeszła pierwsza. Szczur- piszczałka, bardzo niedotykalska, panikara, bała się tak szczurów jak i ludzi. Po kilku miesiącach u mnie, bardzo się uspokoiła- nie bała się już dłoni i człowieka. Za to strach przed szczurami pozostał. Pewnie przez behawiorystyczne eksperymenty, gdzie od małego nie była socjalizowana z innymi szczurami. Pod koniec swojego życia zaczęła nawet lubić głaskanie. Potem była już tylko diagnoza- guz przysadki. Pozwoliłam jej odejść.
Wczoraj odeszły dwie moje szczurki. Wałeczek Pomidorowy miała tylko roczek. A już pojawiły się guzy sutka i choroba serduszka. Za miesiąc miała być operowana, kiedy serduszko się unormuje, ale nie dotrwaliśmy...Znalazłam ją martwą w klatce. Zabiło ją ropne zapalenie płuc. Wczoraj dr Rzepka robiła sekcję- pobraliśmy materiał z płuc do wymazu. Może dzięki temu uda się uratować jej siostrę...
Trututu - zawsze największa, najmądrzejsza, najspokojniejsza, od samego początku alfa w stadzie, królowa. wielki żarłok. nigdy nie chorowała- pod koniec życia serduszko zaczęło źle pracować, leczyliśmy, ile tylko się dało. Schudła o połowę. Wczoraj dostała duszności, czuła się bardzo źle. Postanowiłam dać jej odejść...
Dla każdej z nich po dropsie - biegajcie z resztą stadka za TM [*][*][*]
Wczoraj odeszły dwie moje szczurki. Wałeczek Pomidorowy miała tylko roczek. A już pojawiły się guzy sutka i choroba serduszka. Za miesiąc miała być operowana, kiedy serduszko się unormuje, ale nie dotrwaliśmy...Znalazłam ją martwą w klatce. Zabiło ją ropne zapalenie płuc. Wczoraj dr Rzepka robiła sekcję- pobraliśmy materiał z płuc do wymazu. Może dzięki temu uda się uratować jej siostrę...
Trututu - zawsze największa, najmądrzejsza, najspokojniejsza, od samego początku alfa w stadzie, królowa. wielki żarłok. nigdy nie chorowała- pod koniec życia serduszko zaczęło źle pracować, leczyliśmy, ile tylko się dało. Schudła o połowę. Wczoraj dostała duszności, czuła się bardzo źle. Postanowiłam dać jej odejść...
Dla każdej z nich po dropsie - biegajcie z resztą stadka za TM [*][*][*]
zeMną:CumbobLunetaMufkaMulinaPiankaOwcaWałekIncognitoKopciuchSrebritkaIvermektynaGremlinRzepicha
zaTM:AdziaDużaFruziaBudyń4KluskiAllelekWałkiNiebieskiChoryDowódcaPomidorowyPszeniczyMlekoKoalaPlamkaTrututSkinerEspriAgutKoKoDoremiSomaliaKapadocja
zaTM:AdziaDużaFruziaBudyń4KluskiAllelekWałkiNiebieskiChoryDowódcaPomidorowyPszeniczyMlekoKoalaPlamkaTrututSkinerEspriAgutKoKoDoremiSomaliaKapadocja
-
- Kontakt:
Re: Plamka, Trututu i Wałeczek Pomidorowy
strasznie mi przykro... [*][*][*] 

bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Przykro mi... [*] 

Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Przykro.. 
[*]

[*]
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
Bardzo mi przykro
[*] dla Aniołków

[*] dla Aniołków
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin
Do zobaczenia Skarby moje...
Do zobaczenia Skarby moje...
- Paul_Julian
- Kontakt:
Lećcie chmurki ! Tam jest dużo takich wałeczków i obloczków, a kilka to przecież z tego samego domku. Nie zgubicie się.
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Przykre..
[*][*][*]
[*][*][*]
ze mną :Dexter
za TM : Max I [*],Max II [*][/i],Wielki Wojownik Sheldon, Wojownik cichy bohater Dexter[*] ;([/i]
za TM : Max I [*],Max II [*][/i],Wielki Wojownik Sheldon, Wojownik cichy bohater Dexter[*] ;([/i]
lekkiego biegania za TM ...
[*][*][*]
[*][*][*]
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
<'> Dla Wszystkich i dla każdej szczurozy z osobna... <'> ...
Ściskam mocno :*
Ściskam mocno :*
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~