Padaczka, proszę o szybką pomoc !!

Wszystko inne, czego nie można zakwalifikować do żadnego z podanych działów. Na przykład: kilka objawów, dotyczących ogółu zachowań chorobowych, czy niewydolność kilku organów, obejmujących zarówno wewnętrzne, jak i zewnętrzne.
To jest dobry dział, jeśli nie wiesz gdzie możesz umieścić swój post - by najlepiej pasował.

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
LalaAla

Re: Padaczka, proszę o szybką pomoc !!

Post autor: LalaAla »

A przepraszam jakim cudem masz już roztwór? Zrobienie roztworu trwa minimum dwa dni a Luminal zaczyna działać po około 10 dniach. Nie wierzę w to co piszesz ale to już Twoja sprawa.
Prezes95

Post autor: Prezes95 »

Wszystko do wytłumaczenia ; ) Nie chciałem już mieszać na forum. Roztwór mam do odbioru po weekendzie, a na razie sam "zrobiłem" taką mieszaninę, dr Kraft zalecił roztwór 0,02mg na 100ml, to wyszło po przeliczeniu w aptece- 1 tabletka na 75ml. Samemu można to zrobić, różnica jest taka, że ten roztwór własnej roboty szybko sie psuje, jest jakby to powiedzieć "jednorazowy", a roztwór zrobiony w aptece może służyć długi czas, ale działanie te same. Nie wiem czy to jakaś anomalia, ale szczurek jest dużo zdrowszy, ataki są rzadkością i zachowuje sie normalnie, a dla mnie tylko to sie liczy. Po tygodniu czy 10 dniach stosowania luminalu liczę na to, że liczba ataków zmniejszy się do kilku na miesiąc, na razie jest to kilka na dzień, a nie tak jak wcześniej 1 do 2 ataków na godzinę.
Nie martwcie się takimi szczegółami, o postępach w leczeniu bedę pisał na bieżąco.
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

No i wszystko jasne :)
Jakby coś sie dzialo - nie wahaj sie zadzwonić do dr Kreffta, tylko przypomnij sprawę, bo łatwiej zapamięta Twojego szczura niż właściciela :D szczególn\e jak sam nada szczurowi przezwisko.

Dobrze, że szczurek od razu zareagował, najwyrażniej lek dobrze trafiony.
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
Licho

Post autor: Licho »

Pamiętaj jednak, że przy robieniu roztworów bardzo istotny jest rodzaj rozpuszczalnika, gdyż substancje czynne są mocno reaktywne i mogą stworzyć związki toksyczne. Najczęściej stosowanym rozpuszczalnikiem jest sól fizjologiczna.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne / ogół objawów”