Nakashowe ogoniaste

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
IHime

Re: Nakashowe ogoniaste

Post autor: IHime »

Nietoperrr... pisze:noovaa,zazdroszczę normalnie... ::)
Bo ja bym tak czasem,patrząc na te wszystkie piękne,miskowate szczury(szczególnie Merlinka... ::) ),chciałabym się tak czasem położyć na podłodze u Nakashy,żeby mnie to całe futrooo oblazło... ;D ::)
I wlazło w nogawki, podskubywało rzęsy, sprawdzało co masz w buzi i uszach... Ale jednak piękne marzenie. ;D
ol.

Post autor: ol. »

IHime pisze:
Nietoperrr... pisze:noovaa,zazdroszczę normalnie... ::)
Bo ja bym tak czasem,patrząc na te wszystkie piękne,miskowate szczury(szczególnie Merlinka... ::) ),chciałabym się tak czasem położyć na podłodze u Nakashy,żeby mnie to całe futrooo oblazło... ;D ::)
I wlazło w nogawki, podskubywało rzęsy, sprawdzało co masz w buzi i uszach... Ale jednak piękne marzenie. ;D
piękne ^-^

;D
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

I każdy teraz czytając to uśmiecha się sam do siebie...No nie?? ;D
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Awatar użytkownika
manianera

Post autor: manianera »

Nietoperrr... pisze:I każdy teraz czytając to uśmiecha się sam do siebie...No nie?? ;D
Dokładnie! Do siebie i do tej wizji przecudnej!
Widzę Twoją gwiazdę, ale podążam za swoją. [B. Hellinger]
Słodziaki
Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Post autor: Nakasha »

Dziękuję za życzenia i miłe słowa. ;)

Nietoperrr...
, nie jestem hodowcą od 9 miesięcy, ale rozumiem, że niektóre osoby może to "onieśmielać". Chociaż wolałabym, żeby mnie oceniać po jakości postów na forum, a nie po organizacjach, do których należę. ;)

Obłażące szczury są fajne, każdy robi coś innego, jeden skubie ucho, inny czesze włosy, inny przytula się do brzucha, inny wylizuje dłoń i podgryza paznokcie, inne ganiają się w nogach. ;) Duże stado daje dużo radości, ale mycie klatek co 4 dni jest trochę męczące. ;)

Wczoraj zmarł Laputek... Leoś z Merchowego Pola. Brał enrofloksacynę i furosemid, bo gruchał i miał duszności, nie było poprawy, więc w sobotę dostał dodatkowo doksycyklinę.

I odszedł... rano żył, o 16:30 gdy znowu do nich zajrzałam, już go nie było. :( :( :( Był jeszcze młody, nie powinien tak szybko odchodzić. Obrazek Sekcja wykazała, że miał obrzęk płuc, płyn ropny w płucach, z powodu tego płynu płucka były niepowietrzne. :( Nie wiadomo dlaczego antybiotyki nie podziałały tak dobrze i szybko jak trzeba. :( :( Czuję się po prostu bezsilna....

Co to za paskudna czarna seria... ObrazekObrazekObrazek ja chcę z powrotem mojego błękitka... :(

Przepraszam Cię, Izabelo, zrobiłam co mogłam ale on i tak zmarł. :( :( :(

Dziękuję cioci Believe_86, że do nas wpadła, trochę mnie podtrzymała na duchu...
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek
Awatar użytkownika
Licho

Post autor: Licho »

Dużo ciepłych myśli ślemy w waszą stronę.

Miejsce niebieskich obłoczków jest niestety na niebie..........
[']
Obrazek
Awatar użytkownika
manianera

Post autor: manianera »

:( Gdzie im się tak spieszy, biedactwom...?
[*] dla Laputka
Widzę Twoją gwiazdę, ale podążam za swoją. [B. Hellinger]
Słodziaki
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

Przykro mi z powodu niebieskiego aniołka...[*]
Jak się ma takie duże stado,to trzeba być silnym,żeby nie zwariować z rozpaczy,jak co chwilę któryś z ogonków odchodzi...
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Awatar użytkownika
noovaa
Numer GG: 8639358

Post autor: noovaa »

:( ciągle odchodzą ... czemu tego nie można jakoś zatrzymać :/ .... Przykro mi :(
Obrazek
Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
IHime

Post autor: IHime »

[*] Dla Laputka.

Dopiero co mieliśmy w stadku podobną infekcję, niestety równie tragiczną, więc wiem, jak się człowiek czuje bezsilny. Trzymaj się Nakasha, zaaplikuj sobie okłady ze szczurów (pomagają na wszystko, szczególnie na nowe ubrania). :-*
Blanny

Post autor: Blanny »

Biedny Laputek. :( Dokąd to tak śpieszno, dokąd? :( Mam nadzieję, że dobiegł po Tęczy tam gdzie tak bardzo mu się śpieszyło.. Trzymajcie się cieplutko.

IHime, ja dodam, że szczególnie polecam okłady z huskich (już wybielonych) na czarne ubrania. Dobry efekt. Lepszy niż kot.
<3 Paulie <3 Jimi <3 Nero <3 Dante <3 Fabio <3 Nessie <3 Zero <3
Moje koszmary <3
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

:'( [*] strasznie mi przykro
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Szkoda Azarela i Laputka... przykro mi ... [*][*] :(
Linie życzymy wszystkiego najszczurszego i trzymamy kciuki, żeby nadal się dzielnie trzymała i dożyła sędziwego wieku wzdrowiu i dobrej kondycji! :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Post autor: Nakasha »

Dzięki....

Tak, gdy ma się duże stado, trzeba często się żegnać... jest więcej chorób, więcej operacji, śmierci... ale i więcej radości. ;)

A co u nas....

Kiwi ładnie się goi, za to Lemmiś... leciała mu ropa spod szwów. :( Wczoraj musiałam usunąć część szwów i czyścić ropę. :( A codziennie od zabiegu dostawał zastrzyki z baytrilem. :( Lemmiś ma poza tym szmery w płuckach, dostał dodatkowo steryd, furosemid i synulox... kciuki się przydadzą...

Sadii wyrosło coś koło cewki moczowej. Nie wiadomo co. Jutro umawiamy się na zabieg...

Z bardziej pogodnych wieści - jak niektórzy z Was wiedzą, jesteśmy DT dla kotków z fundacji Kotkowo. Ostatnio przyjechały do nas 3 słodkie kociaki. I... jeden z nich już z nami zostanie. :) Mieliśmy adoptować Crasha z hodowli, ale zmarł po kastracji... adoptowaliśmy Amalę, ale miała FIP i zmarła... może z Inari się uda. ;) Inarka jest u nas od 3 tygodni i jak na razie jest ok. To cudowna, mrucząca przytulanka. :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
:)
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

Śliczna kotka :)
Przypomina mi moją śp. Filipinkę, którą przygarnęłam z ulicy :)
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”