Zakapturzeni chłopcy

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
ZiZU4851

Re: Zakapturzeni chłopcy

Post autor: ZiZU4851 »

Awatar użytkownika
lovekrove

Post autor: lovekrove »

Jaka mordka :D Cudo!

Wrzucaj zdjęcia na np. imageshack.us , czy fotosik.pl ;)
Sześciu szczurzych rozbójników: Muffin[*], Oskar[*], Ryjek[*], Szymon[*], Alvin[*], Melman, Zdzichu, Edek[/color]
sheila.

Post autor: sheila. »

i co tam u kruszynek ? ;>
sheila&mysia <3
ZiZU4851

Malce mają się dobrze! Są strasznie rozbrykane i nie lubią siedzieć w klatce ;- )
Wybieg mają przez większość dnia na całym pokoju.
Nie widać u nich żadnych objaw choroby :)
Stefcio(ten większy) jest stanowczo bardziej towarzyski od Kapciucha, ale obydwa nie mają już żadnych oporów przed braniem na ręce(jeszcze dwa dni temu Kapciuch po wypuszczeniu z klatki uciekał przede mną, chyba miał uprzedzenie do mojej ręki. Czemu? Bo jak wcześniej uciekały z klatki to na siłę starałem się je łapać, przez co pewnie skojarzył moją rękę z powrotem do klatki).
Chłopcy zaczęli się dominować, teraz wygrywa Stefcio (większy), chociaż przez dłuższy czas to Kapciuch był tym "na górze".
Obecnie uczę ich wszystkiego, załatwiania się do toalety, reagowania na cmokanie i prostych sztuczek 8)
Karmię ich Versele Laga Rat Nature, a od czasu do czasu robię im własny mix, który uwielbiają :D
Maluchy ogólnie są świetne i zastanawiam się nad tym żeby dołączyć do ich stadka jeszcze jednego ogonka, w ich wieku, tym razem z forum ;)
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Im więcej tym weselej i łatwiej im się będzie dogadać. Tylko poczytaj najpierw o łączeniu. Obowiązkowo musisz mieć 2gą klatkę ( moze być nawet taka zwykła mała klateczka) na kwarantannę , i transporter.
Napisz wymiary klatki, tu http://www.fancy-rats.co.uk/information ... alculator/ można sprawdzić czy pomieszczą się 3 samce. Oczywiscie klatka o danych wymiarach nie może mieć stałych półek w środku (bo ma za mało miejsca) . Klatka ze stałymi półkami to np. taka http://www.zoohandel24h.pl/klatki-dla-gryzoni-7
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
ZiZU4851

Paul_Julian pisze:Im więcej tym weselej i łatwiej im się będzie dogadać. Tylko poczytaj najpierw o łączeniu. Obowiązkowo musisz mieć 2gą klatkę ( moze być nawet taka zwykła mała klateczka) na kwarantannę , i transporter.
Napisz wymiary klatki, tu http://www.fancy-rats.co.uk/information ... alculator/ można sprawdzić czy pomieszczą się 3 samce. Oczywiscie klatka o danych wymiarach nie może mieć stałych półek w środku (bo ma za mało miejsca) . Klatka ze stałymi półkami to np. taka http://www.zoohandel24h.pl/klatki-dla-gryzoni-7
akurat z miejscem nie będzie problemu, mam ferplasta furet plus ;)
ZiZU4851

Z przykrością was powiadamiam że Kox(szczur o którym wspominałem w dziale o łączeniu) zmarł 2 dni temu... ;(
Sprawia mi to największy ból kiedy przypominam sobie że dzień wcześniej szczurasy nareszcie zaczynały się dogadywać, choćby na wybiegu...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”