Jak nauczyć szczurka siedzieć na ramieniu?

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

Aneczka.w94

Jak nauczyć szczurka siedzieć na ramieniu?

Post autor: Aneczka.w94 »

Mam szczurka małego. Nie boi się mnie nawet chyba bardzo szybko mnie polubił ale ja tylko wsadzę go do kaptura albo na ramię zaraz próbuje zejść na dół. Dlaczego? i jak go nauczyć że ramiona to dobre siedzisko?
Aneczka.w94
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Re: Jak nauczyć szczurka siedzieć na ramieniu?

Post autor: smeg »

Większość szczurów nie lubi siedzieć na ramieniu, nie ma sensu ich do tego zmuszać ;) Zwłaszcza młode szczurki wolą zwiedzać, to jest o wiele ciekawsze ;D Mam nadzieję, że wiesz o tym, że nie można mieć jednego szczura. Trzeba mieć co najmniej dwa tej samej płci. Szczury to zwierzęta stadne, samotny szczur będzie bardzo nieszczęśliwy, zwłaszcza kiedy Ty śpisz lub jesteś w szkole.
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Post autor: smeg »

Ups, przeczytałam właśnie w Twoich poprzednich postach, że już masz inne szczury ;)
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Aneczka.w94

Post autor: Aneczka.w94 »

No mam mam :) tyle że to dla mnie dziwne. Nie nie chodzi mi o to zeby siedział tam cały czas bo moje starsze dwa rozrabiaki też za długo nie usiedzą chodzi mi o droge z klatki do 2pokoju ( tam najczęściej biegają) tamte od zawsze siedzialy na ramieniu i ''kukału'' gdzie idą a ten ćwiczy schodzenie po bludzie :)
Aneczka.w94
baja0799

Post autor: baja0799 »

Moje dotychczasowe szczurasy nauczyły się same ,nawet nie wiem w jaki sposób.;P
Ale myślę ,że twój ma w sobie bardzo dużo energii i najpierw niech sobie polata a potem przystąp do lekcji 'Ramię!'.
Po prostu wsadzaj go na ramię i daj mu coś do jedzenia najlepiej ziarenko słonecznika aby trochę tam posiedział ;)
Awatar użytkownika
Koko_Mila
Kontakt:

Post autor: Koko_Mila »

Ja piersze się troszeczkę bałam ale wystarczy wyciągnąc ręke sczurek sam wejdzie na ramię a kiedy będzie już siedział to złóz ramię :)
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Główne”