Jak nauczyć szczurka siedzieć na ramieniu?
Moderator: Junior Moderator
-
Jak nauczyć szczurka siedzieć na ramieniu?
Mam szczurka małego. Nie boi się mnie nawet chyba bardzo szybko mnie polubił ale ja tylko wsadzę go do kaptura albo na ramię zaraz próbuje zejść na dół. Dlaczego? i jak go nauczyć że ramiona to dobre siedzisko?
Aneczka.w94
Re: Jak nauczyć szczurka siedzieć na ramieniu?
Większość szczurów nie lubi siedzieć na ramieniu, nie ma sensu ich do tego zmuszać
Zwłaszcza młode szczurki wolą zwiedzać, to jest o wiele ciekawsze
Mam nadzieję, że wiesz o tym, że nie można mieć jednego szczura. Trzeba mieć co najmniej dwa tej samej płci. Szczury to zwierzęta stadne, samotny szczur będzie bardzo nieszczęśliwy, zwłaszcza kiedy Ty śpisz lub jesteś w szkole.

Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~
Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Ups, przeczytałam właśnie w Twoich poprzednich postach, że już masz inne szczury 

Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~
-
No mam mam
tyle że to dla mnie dziwne. Nie nie chodzi mi o to zeby siedział tam cały czas bo moje starsze dwa rozrabiaki też za długo nie usiedzą chodzi mi o droge z klatki do 2pokoju ( tam najczęściej biegają) tamte od zawsze siedzialy na ramieniu i ''kukału'' gdzie idą a ten ćwiczy schodzenie po bludzie 

Aneczka.w94
Moje dotychczasowe szczurasy nauczyły się same ,nawet nie wiem w jaki sposób.;P
Ale myślę ,że twój ma w sobie bardzo dużo energii i najpierw niech sobie polata a potem przystąp do lekcji 'Ramię!'.
Po prostu wsadzaj go na ramię i daj mu coś do jedzenia najlepiej ziarenko słonecznika aby trochę tam posiedział
Ale myślę ,że twój ma w sobie bardzo dużo energii i najpierw niech sobie polata a potem przystąp do lekcji 'Ramię!'.
Po prostu wsadzaj go na ramię i daj mu coś do jedzenia najlepiej ziarenko słonecznika aby trochę tam posiedział

Ja piersze się troszeczkę bałam ale wystarczy wyciągnąc ręke sczurek sam wejdzie na ramię a kiedy będzie już siedział to złóz ramię