Rozpieszczury i Rozpłaszczury: 4+2, Frodo nas opuścił...

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
mini

Re: Rozpieszczury - Frodo, Czmych, Człapek i Trzpiotek

Post autor: mini »

Też pomyślałam o jakimś podeście, czy pochylni z łóżka na podłogę :) To da im poczucie, że w razie czego mogą spokojnie i bezpiecznie uciec na łóżko, oraz skłoni ich do zaspokojenia ciekawości, bo będą mogli zatrzymywać się w połowie drogi, obadać sprawę i cofnąć się jeśli uznają, że coś im nie gra lub jeśli uznają, że jest ok, dać swobodę w zejściu. Szczury potrzebują takiego komfortu wyboru. Do tego na podłodze można zorganizować im jakieś miejsca gdzie będą się mogli chować podczas pierwszych wycieczek, jeśli się na nie zdecydoują. Tu przydają się kartony, pojemniki z dzurkami, czy też otwarty transporter.
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Wszystkiego najszczurszego dla Froda oraz Czmycha z okazji roczku, a dla maluszków - z okazji tych dwóch miesięcy! :-* :-* :-* Fajnie, że impreza się udała, czekamy na filmik i foteczki :D
U nas też kiedyś poduchy umożliwiające szybki i łatwy powrót na łóżko załatwiły sprawę i podłoga cieszyła dzięki się nim dużym wzięciem
Głaski dla ogonów :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Post autor: Nakasha »

Wszystkiego najlepszego! :D :D

Co do schodzenia i wchodzenia na łóżko - może dać im pufę, lub ułożyć poduszki, aby tworzyły zejście?
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek
valhalla

Post autor: valhalla »

Trochę to trwało, bo mój mąż się nie może ogarnąć ze zmontowaniem filmu, więc na to musimy jeszcze trochę poczekać :( Mam za to trochę fotek z urodzin i nie tylko ;)

Frodo i Czmych mają rok, Człapek i Trzpiotek w niedzielę skończyli 2 miesiące :) Wszystkie szczurki, małe i duże, rosną zdrowo, Czmyś jak zwykle zbyt zdrowo ;) Ale pozwoliłam im zaszaleć w urodziny.

Śpiochy - przytulaki ;) Trzpiotek kocha swoich starszych kolegów i robi wszystko, by się do nich przytulić.
ObrazekObrazek

Agutki i Frodo - trzy śpiące mordeczki kochane...
ObrazekObrazek

"Upiekłam torta" ;) Szklanka mąki, jedno jajko (ale z podwójnym żółtkiem), odrobina masła (tak na oko...) i garść słonecznika. "Krem" to gerberek, ozdoby są z marchewki i groszków ptysiowych.
ObrazekObrazek

Konsumpcja tortu rozpoczęta! Najbardziej oddany sprawie był jak zwykle Czmyś, ale Frodo i agutki nie pogardzili przysmakiem...
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Jubilaci wycofali się w bezpieczne miejsce z porwanymi z tortu groszkami... podczas gdy Trzpiotek zaszedł wysoko i dał całuska ;)
ObrazekObrazek

Czmyś przyszedł po swoją porcję pieszczot. Niedługo jednak był sam, bo chwilę później jeden z agutków przyszedł po to samo ;)
ObrazekObrazek

Żarcie okazało się być na wynos - z czego skorzystali wszyscy... uwielbiam zdjęcie agutków - jeden je, a drugi już wychyla się z hamaczka i patrzy, jakby tu podebrać bratu... typowe między nimi ;)
ObrazekObrazekObrazek

Dziękujemy za życzenia :) A z poduchami spróbuję. Teraz mi się pomyślało, że w niedzielę u znajomych nie bały się, bo miały tam na podłodze otwarty transporterek. Połaziły, weszły do niego, znów wyszły... może to im dawało poczucie bezpieczeństwa?
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
Gadom
Kontakt:

Post autor: Gadom »

Tort genialny ;) I spóźnione życzenia dla chłopaków ;) A co do transporterka to zapewne, jednak jest to miejsce które znają i maja możliwość spokojnie z niego ocenianie czy warto wyjść czy nie itp:P
ze mną :Dexter
za TM : Max I [*],Max II [*][/i],Wielki Wojownik Sheldon, Wojownik cichy bohater Dexter[*] ;([/i]
Awatar użytkownika
Afera

Post autor: Afera »

9 duszyczek za TM [*]
Awatar użytkownika
altaj89

Post autor: altaj89 »

Spóźnione życzenia i mizianko dla słodziaków :-* :-* A torcik genialny, moje pannice też mają niebawem urodzinki więc zgonie pomysł :D
ze mną: Fifka, Stokrotka, Jagoda, Szarusia
za TM: Dżuma, Trufla, Krówka, Kleo, Cyrylka
Obrazek
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Widać, że torcik ogonom podpasował i impreza się udała! :D :)
Obrazek
uwaga na rekina, zaraz zaatakuje! ;D ;)

Obrazek
Chciałabym taką fototapetę... :)
Te zdjęcia miziaków kapitalne :)

edit (Dulci): poprawiłam rozmiar zdjęć :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
dolby_surround

Post autor: dolby_surround »

Pomysł i wykonanie tortu - genialne! Sama wymyśliłaś przepis czy znalazłaś? Bo kusi mnie teraz też im takie coś przygotować, ale może się jeszcze zasłonisz prawami autorskimi i każesz adminom zablokować moje konto xD
Obrazek
Dolby-surrounded by rats - przygody moich dziewcząt
Awatar użytkownika
dolby_surround

Post autor: dolby_surround »

miało być "moim" a nie "im"
valhalla

Przepis na tort był moją radosną twórczością ;) I praw autorskich nie zamierzam chronić, niech szczury całego świata jedzą na zdrowie! :D
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
Afa1811

Post autor: Afa1811 »

spóźnione życzenia urodzinowe dla chłopców :-*

genialny pomysł na tort :D

a w tym zdjęciu się zakochałam taki zduszony mały augutek : http://imageshack.us/photo/my-images/560/002edb.jpg/ i ten wielki Czmyś :D
valhalla

Mało ostatnio na forach piszę, bo nie mam czasu robić fotek - u szczurów dobrze wszystko, maluchy dalej się tłuką, a Frodo z Czmychem to nadal ostoja spokoju, chyba że Człapek dosiada Czmysia, wtedy jest pełen oburzenia wrzask (a zdarzyło się ostatnio ;) ).

Frodo jest najmądrzejszy, Czmych najlepiej reaguje na swoje imię (nawet, gdy głęboko śpi i usłyszy swoje imię, to uszka od razu drgną), a agutkowi bracia są najbardziej śmiałymi i ciekawskimi szczurami, z jakimi udało mi się kiedykolwiek zetknąć. Nie powinnam o nich dłużej mówić "maluchy", bo dziś poważyłam całe stado po miesiącu diety (tzn. diety dla Froda i Czmysia, agutki ani myślą na dietę przechodzić, i dobrze) :)

Człapek - 356g (+134g)
Trzpiotek - 368g (+134g)
Idą łeb w łeb, bo urosły tyle samo, ale Trzpiot ma nadal przewagę 12g nad bratem :D Są bardzo długie, ale szczuplutkie jak zawsze. Coś czuję, że to będą spore szczury i to nie w znaczeniu "grube"...

Frodo - 568g (+8g)
Tu niewielkie przyrost, niestety, ale z drugiej strony, on nie miał takich kłopotów z wagą, a poza tym 8g to niewiele.

Czmych - 608g (-18g!)
Dieta odniosła sukces :D Czmych zrzucił nieco tłuszczyku. Nadal mamy trochę do zrobienia, ale przynajmniej widać, że jeśli nie je tuczących rzeczy, to chudnie (bałam się, że będzie nadrabiał w ilości suchej karmy i tak czy siak utyje).
Awatar użytkownika
mini

Post autor: mini »

A mnie taka dziwaczna myśl naszła, a nawet pytanie - Czy Czmych, Czmychem będzie kiedy schudnie? ;D
Całe szczęście waga nie ma nic wspólnego z charakterem i obawy nie ma :D
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
valhalla

Hehe, no już przyzwyczailiśmy się, że Czmych to synonim lenistwa i otyłości ;) A tymczasem imię wzięło się właśnie z czasów, kiedy był szczupłym szczurem, lubiącym ucieczki ;) Wątpię, by jego charakter się zmienił po tej diecie, bo nadal ubytek wagi to zasługa nieopychania się kaszami i gerberami, a nie ćwiczeń ;)

A ja już się nie boję pchać paluchów przez kraty - przyzwyczaiłam się do powitań ząbkami w wykonaniu agutków i teraz nawet często się bawię z nimi, a one oczywiście czują się w pełni uprawnione, bestie małe, żeby mnie zębami łapać :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”