Nasze Śliczne Paskudy :*

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
mini

Re: Nasze Śliczne Paskudy :*

Post autor: mini »

Tfu..7! Nie umiem liczyć..
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
Maszka

Post autor: Maszka »

7? No to stadko Ci dorośleje.
Wszystkiego najlepszego i zdrówka dla Kiźki i Miźki! :-*

Ale chłopacy fajni są! A Wolly jaki skoczny :)
Awatar użytkownika
mini

Noo..Bazy, Wolly, Bójka, Bajka, Brawurka, Kizia i Mizia.

W ogóle, odpowiadam na pytanie dotyczące zapachu chłopaków - na moje? Nie ma w nim nic specjalnego, czy przeszkadzającego ;) Trzeba jednak podkreślić, że tak jak dziewczyny zostawiają kropelki to tu, to tam, tak chłopak potrafi się przejść z metr ciągle sikając. Więc jeśli o to chodzi, to leje się znacznie więcej moczu :P
Jednak, są tak cudowni, że wybaczamy ;D
->Mini pociechy<-
Awatar użytkownika
Entreen

Post autor: Entreen »

Moim chłopom znaczenie niedawno "przeszło". Chyba, że mamy miziancki nastrój (czyli kiedy są zaspani... ::) ), to po jakimś czasie błogostanu uznają, że trzeba przypomnieć, że to łapsko należy do członka stada i usiłują się - nieporadnie, bo łapki jeszcze śpią - wdrapać na dłoń i spełnić powinność. Zwykle im się to nie udaje :P
A tak to większość i tak przesiąknęła ich zapachem na tyle, ze nie odczuwają potrzeby. Czasem tylko, jak coś ich zafrapuje to spełniają męską powinność ;).
Cynamon Imbir Karmel Wanilia

Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
Awatar użytkownika
dolby_surround

Post autor: dolby_surround »

Moje baby z kolei zostawiają kropelki tylko na mnie, a na podłodze zawsze jest sucho (chyba, że sobie wmawiam). A na większe sikańsko zawsze do klatki wrócą ;)
Obrazek
Dolby-surrounded by rats - przygody moich dziewcząt
Awatar użytkownika
zocha

Post autor: zocha »

mini pisze:W ogóle, odpowiadam na pytanie dotyczące zapachu chłopaków - na moje? Nie ma w nim nic specjalnego, czy przeszkadzającego ;)
Nie wiem jak z dziewczynami bo nigdy nie miałam, ale zapach chłopaków uwielbiam ::) Wiem, wiem dziwna jestem, ale mi tam ten ich specyficzny zapach się podoba :)
A co do sikania, to już myślałam, że trafiły mi się wyjątki i nie sikają po rękach a tu wystarczyło poczekać aż trochę podrosną i się zaczęło :)
w sercu: Norman, PJ, Młody, Zenek, Adżi, Noname, Plastek, Biały

Moje kochane urwisy...
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

Co za zmiany, szok :D Chwilę człowieka nie ma,a tu takie newsy ;D
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

mini,zazdraszczam,wiesz?Bo ja chłopaków miałam przez chwilę i mięciutka się zrobiłam ;D Cudowni są!Bazyl bezproblemowy,stateczny jegomość,a Wolly skryty zawadiaka :D Czyli Bazyl szefo,a Wolly trzyma porządek ;D Wypisz wymaluj alfa i beta w stadzie!
Przekaż im tam oleśnickie głaski! ;)
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Awatar użytkownika
mini

Ale to nie jest tak, że mi ten zapach przeszkadza, absolutnie nie :) Chodzi mi raczej o różnice między pannami zostawiającymi kropeczki, a facetami, którzy sikają idąc i zostawiają w ten sposób ślad na kilkanaście cm, np: na prześcieradle :P
Fakt jest jednak taki, że zapachy chłopaków i dziewczyn są zdecydowanie inne.

Nietoperku, ojj my już dawno zmiękliśmy i już nawet się przed tym nie bronimy.. Rozpieszczani są do granic, nawet Michał, który zawsze potrafił (w przeciwieństwie do mnie :P ) trzymać się pewnych zasad i być w tym konsekwentnym, przy nich - wymięka :D

A teraz troszkę fotek; by metiss ;)
Obrazek Bajka
ObrazekObrazekObrazek Brawurka
ObrazekObrazek Doti
Obrazek Hajduczek i brzuszek Doti ;)
Obrazek Hajduczek i pyszczek Santany
ObrazekObrazek Hajduczek
Obrazek Mizia
Obrazek Kizia, Doti, Bajka i Brawurka, która..łapka ;D
->Mini pociechy<-
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

http://img845.imageshack.us/img845/5435/img5014j.th.jpg urocza rozbrajająca mordka :)
http://img39.imageshack.us/img39/3627/i ... uaw.th.jpg - Wypuść...! Patrz jaki ze mnie grzeczniusi szczurek... ;) Buziaczki; Brawurkę ucałuj ode mnie w tę łapulę! podwójnie :-* :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
zocha

Post autor: zocha »

w sercu: Norman, PJ, Młody, Zenek, Adżi, Noname, Plastek, Biały

Moje kochane urwisy...
Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Post autor: Nakasha »

Niekastrowani chłopcy pachną zupełnie inaczej niż panny, ja sama tego ich zapachu nie lubię. :P

http://imageshack.us/photo/my-images/12/img5042gv.jpg/ - jaki języczek! ;D :-*

http://imageshack.us/photo/my-images/252/img5030g.jpg/ - świetne spojrzenie :D
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek
ol.

Post autor: ol. »

a ja łaśnie lubię ich zapach, trochę kadzidlany, trochę zatęchły (? ::) ) w porównaniu z nimi dziewczyny prawie nie pachną, i ... aż szkoda :D a siusianie jest owszem imponującym wyczynem, zdaje mi się czasami, że chłopcy będąc w klatce specjalnie siusiają tak powściągliwie jak tylko mogą (minimalne kałuże w kuwecie, a w hamaczki, w przeciwieństwie do stadka, nic nie idzie), żeby po wyjściu mieć w zapasie na polewanie i polewanie ... :D
ale i tak są kochani :)

Bazyl i Wolly - przybyli, zobaczyli, zwiciężyli - bardzo się cieszę !

http://imageshack.us/photo/my-images/412/dsc0493ka.jpg/ - panterzy skok !
http://imageshack.us/photo/my-images/12/img5042gv.jpg/ - Hajduś i wszystkie uroki młodego ciałka :)
http://imageshack.us/photo/my-images/64/img5045r.jpg/ cóż to tam się wyczynia, czy to Bajka z takim impetem dopadła miski, że siostrę wysadziła w powietrze ? :D
Awatar użytkownika
mini

ol. to raczej Brawurka chciała pikowanie szybko trafić do miski, no ale.. :P Efekt sami widzimy :D

Dzisiaj Bajka sprawiła, że dorobiliśmy się z Michałem kilku siwych włosów: Znaleźliśmy ją na rurze, która przechodzi przez pokój pod samym sufitem! Dreptała sobie Paskuda, zadowolona, jakby nigdy nic, a my prawie się połamaliśmy wspinając się to na krzesło, kanapę, czy biurko aby ją ściągnąć! A później, po naszej szybkiej akcji ratunkowej, nowych siwkach na głowach i kilku palpitacjach serca? Poszła sobie, obrażona do klatki jakbyśmy jej krzywdę zrobili ::)

Mamy też problem z Paproszkiem - gryzie, ale to nie tak, że sobie łapie delikatnie ząbkami palec aby sprawdzić co to. Ona mocno gryzie, zostawiając albo lekki ślad, albo do krwi. Robi to tylko w klatce i tylko w chwilach, kiedy może szybko wyskoczyć np z rury i jeszcze szybciej się schować. Podobnie ma Santana, ale nie do tego stopnia.. Pierwszy raz spotykamy się z takim zachowaniem, aż tak broni klatki? Mi się wydaje, że to raczej wynik poczucia zagrożenia jakie czuje, kiedy robimy coś w klatce, ale dlaczego? Przecież nigdy nie zrobiono jej krzywdy.
->Mini pociechy<-
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Pewnie tak się objawia terytorialność szczurów, instynktownie myślę bronią klatki, domu - nawet zanim się zorientują, kto zacz ::)
Nasze ogonki też nigdy nie były krzywdzone, a wszelkie manewry w pobliżu domku i klatki ( mop, zmiotka itp) wywoływały błyskawiczną reakcję :D
Ale Was Bajka wystraszyła, nie zazdroszczę... Ja w takich sytuacjach najpierw z przerażeniem myślałam o wersalce, bo raz mi się zdarzyło zamknąć w niej Czarnulkę :P
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”