Rozpieszczury i Rozpłaszczury: 4+2, Frodo nas opuścił...

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
mini

Re: Rozpieszczury - Frodo, Czmych, Człapek i Trzpiotek

Post autor: mini »

Szczypawki :D Uwielbiam to: podejdzie, szczypko chwyci, stwierdzi, że nie smakołyk ale spróbuje jeszcze raz dla pewności, a później już tylko zabawa :D
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Wycałować proszę sumiennie rozpieszczury ode mnie i moich panienek! :) :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
dolby_surround

Post autor: dolby_surround »

Gratuluję diety-cud i jej efektów u Czmycha :D Dopiero teraz uświadomiłam sobie jaki on musi być tłusty z taką wagą ;)

A co się tyczy łapania za paluchy, to takie podgryzanie jest dość urocze na moje. Podziwiam wtedy tę szczurzą delikatność, z jaką łapią palec w zęby. Prócz Hopsy, ona to mnie zawsze do krwi dziabnie. Jeszcze nigdy nie zużywałam takiej ilości plastrów ::)
Obrazek
Dolby-surrounded by rats - przygody moich dziewcząt
valhalla

Post autor: valhalla »

dolby_surround pisze:Gratuluję diety-cud i jej efektów u Czmycha :D Dopiero teraz uświadomiłam sobie jaki on musi być tłusty z taką wagą ;)
No, jest to najgrubszy mój szczur obecnie. Taka słodka klucha do miziania ;) Z jego i Froda wagą muszę uważać, bo oni są leniwi - agutki i tak spalają kalorie w gonitwach i bójkach ;)
dolby_surround pisze:A co się tyczy łapania za paluchy, to takie podgryzanie jest dość urocze na moje. Podziwiam wtedy tę szczurzą delikatność, z jaką łapią palec w zęby. Prócz Hopsy, ona to mnie zawsze do krwi dziabnie. Jeszcze nigdy nie zużywałam takiej ilości plastrów ::)
Ja na szczęście tylko raz zostałam ugryziona do krwi, ale to przez Czmycha, który wyczuł że kroiłam wędlinę wcześniej :D Aguty tylko podszczypują, co jest absolutnie urocze, słodkie i obecnie mi już w ogóle nie przeszkadza ;)
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Mnie jeden ze szczurasów potraktował kiedyś zębem, kiedy zaatakował ścierkę obok swojego domu, ale krwi to tam nie było, tylko kropka na palcu :D Potem jak się zestarzały, to czasem zamiast capnąć jedzonko, trafiały obok na palca :P
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
valhalla

Atak na ścierkę i błędne wymierzenie dziaba w palec to z kolei mój mąż kiedyś przeżył - odtąd nie przeciera półek, kiedy szczury są w klatce ;)

Dziś obcinaliśmy agutkom pazurki, strasznie się wyrywały (jak to dzieci wychowywane bezstresowo - niczego nie można nakazać ani zabronić ;) ), ale z dropsa w nagrodę na koniec każdy był zadowolony :) Może jak dorosną, to się trochę uspokoją, bo na razie to nadal diabełki z mordkami niewiniątek.

Dowiedziałam się też, że Gluś nie jest już sam za Tęczowym Mostem :( Jeden z jego braci dołączył dziś do niego... Taki maluszek... 4,5 miesiąca i guz... nie rozumiem tego :(
Ech, tęsknię za czarnym wypłoszkiem... pustki po nim żaden szczur nie zapełni.
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
madziastan
Numer GG: 8345513
Kontakt:

Post autor: madziastan »

Ojejku... tak mi przykro że brat Glusia umarł :( chciałabym się dowiedzieć który?
Może kiedyś...
Za TM: Mamusia, Córeczka, Robin, Miodynka, Majtki, Milky, Elenka, Lucynka, Mary, Szarik, Gryzia,Jamajka, Shelter, Mała (Gifa), Henio, Kropuś
valhalla

madziastan pisze:Ojejku... tak mi przykro że brat Glusia umarł :( chciałabym się dowiedzieć który?
Bubel, ten biały :( Na drugim forum była o tym mowa. Strasznie mi smutno i nie mogę uwierzyć, że już drugi malec z tego cudownego miotu nie żyje :( Wszystkie miały dobrą opiekę weterynaryjną, po prostu widać obciążone genetycznie były... Biedne maluszki...

A z weselszych rzeczy...
Kurczę, coś dawno nie dawałam fotek moich chłopaków. Muszę jutro jakąś sesję im strzelić, bo aguty rosną w oczach :)
Awatar użytkownika
Afa1811

Post autor: Afa1811 »

[*] dla braciszka Glusia

valhalla pisze:Kurczę, coś dawno nie dawałam fotek moich chłopaków. Muszę jutro jakąś sesję im strzelić, bo aguty rosną w oczach :)
popieram i czekam na zdjęcia! >:D
Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Post autor: Nakasha »

Tak tak, dawaj foty swoich grubasków i agoutków diabełków! ;D ;D
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek
endorfina.

Post autor: endorfina. »

Jak tam braciszkowie? :D
Nie buzują im hormony?
Bo moi się ostatnio pogryźli .. jeden poniósł straty na ogonie ;P
RaggaMuffin <3
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

Czekamy na zdjęcia! Przesyłam mnóstwo buziaków dla Ciebie i ogoniastych :-* :-*
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
valhalla

endorfina. pisze:Jak tam braciszkowie? :D
Nie buzują im hormony?
Bo moi się ostatnio pogryźli .. jeden poniósł straty na ogonie ;P
Ułaaa... nieźle :P Moi tłuką się non stop, ale to są nadal takie dziecięce przepychanki, nic groźnego. Ani razu zębów nie widziałam.
Może to kwestia stada? Twoi są sami i sami się rządzą. U mnie alfą jest starszy szczur, spokojny, który tonuje wszystkie te zapędy i podejrzewam, że to on tak uspokaja i pozytywnie oddziałuje na młodych :)

Frodo mnie wczoraj wzruszył :) Wsadziłam palec do klatki, żeby sobie mogły popodgryzać, a Frodo wziął łapką mój palec i położył na swoim łebku i jeszcze tak przeciągnął się pod nim, jakby domagał się miziania :D

Wczoraj dokonaliśmy małej modernizacji klatki... powodem był Trzpiotek, któremu 3 razy już zdarzyło się wsadzić ogonek w szczelinę między półką a kratami i zablokować go w tym miejscu. Wrzask (nie pisk, tylko wrzask) był straszny, myślałam, że go któryś szczur gryzie, a to tylko przerażony Trzpiot ogon sobie zaklinował. Nic mu się nie stało, ale nie chcieliśmy ryzykować i podparliśmy półkę w jednym miejscu, więc szczelina została zlikwidowana i ogony są już bezpieczne :)

Trochę fotek ;)

ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
zyberka

Post autor: zyberka »

http://imageshack.us/photo/my-images/715/015lxc.jpg/ w pierwszej chwili pomyślałam że on się tak na czyimś ogonie zębami zawiesił :P
http://imageshack.us/photo/my-images/692/003psb.jpg/ szczurzy desant ;D
http://imageshack.us/photo/my-images/257/001pus.jpg/ kocham to zdjęcie ;)
valhalla pisze:Frodo wziął łapką mój palec i położył na swoim łebku i jeszcze tak przeciągnął się pod nim, jakby domagał się miziania :D
O rety... ja to chyba nigdy się takiego gestu nie doczekam, moje smrody to potrafią mi tylko pokazać "zobacz jaki jestem głodny, daj mi jeść, daj!" :P
valhalla

Bo Frodo to szczur wyjątkowy :) Potrafi pokazać człowiekowi, czego chce, tak jak kiedyś z pestką słonecznika.
Ale miłe gesty ze strony szczurów zdarzają się nawet po długim czasie, więc nie trać nadziei :) Mi Czmyś dał pierwszego buziaka dopiero w sierpniu, a wcześniej nigdy nie był całuśny ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”