Szczurki Dumbo gryzą się

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

robson4141

Szczurki Dumbo gryzą się

Post autor: robson4141 »

Kupiłem szczura dumbo był on razem z bratem i zrobilem błąd ze nie wziąłem dwoch. 2 tyg po kupnie dokupiłem tego drugiego bo myslalem ze bedzie wszystko ok, bedą spac razem itp. GRYZĄ SIE! moj błąd nie przeczytalem nic o tym i na krzywy ryj kupilem. Co zrobic? Umyłem klatke itp. Głownie sie biją o domek. Dzisiaj zauwazylem ze ten wiekszy wlazl do domku w ktorym byl ten drugi i zacząl go wiskac ale po jakims czasie tamtemu sie nie spodobalo i tak go walnął ze ten wiekszy skulił sie zaczął piszczec i był w strasznym szoku w ogole sie nieruszal i to tak wygladalo jak by ciezko oddychal z tego szoku (to bylo straszne!) teraz obydwaj spią jeden na dole a drugi na 2 piętrze co zrobic? poprostu czekac czy wykastrowac? POMOCY ;/ najwyrazniej ten ciut mniejszy nie toleruje tego co doszedl wczoraj ;/
Flaumel

Re: Szczurki Dumbo gryzą się

Post autor: Flaumel »

Po pierwsze: POCZYTAĆ o łączeniu >>> http://szczury.org/viewtopic.php?f=16&t=1149

Po drugie: jak już prawidłowo połączysz - dopóki nie ma krwi i obrażen: oni tylko usiłują się dogadać, nawet jeśli wygląda to paskudnie :)
Obrazek
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Re: Szczurki Dumbo gryzą się

Post autor: smeg »

Najpierw szczury powinny się zapoznać na neutralnym terenie, nie można tak po prostu wrzucić obu do jednej klatki. Gdyby Tobie ktoś obcy się wpakował do domu, też nie byłbyś zachwycony :P Zapoznaj je najpierw gdzieś na łóżku w innym pokoju, na którym żaden nigdy nie był albo w pustej wannie. Możesz też włożyć oba do małego transporterka, będą zbyt zestresowane żeby się bić, więc nie ma się czego obawiać. Po kilku godzinach/dniach/tygodniach (to zależy od ich zachowania) spotkań na neutralu można je włożyć do wspólnej klatki.
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Główne”