Szczurki Dumbo gryzą się
Moderator: Junior Moderator
-
Szczurki Dumbo gryzą się
Kupiłem szczura dumbo był on razem z bratem i zrobilem błąd ze nie wziąłem dwoch. 2 tyg po kupnie dokupiłem tego drugiego bo myslalem ze bedzie wszystko ok, bedą spac razem itp. GRYZĄ SIE! moj błąd nie przeczytalem nic o tym i na krzywy ryj kupilem. Co zrobic? Umyłem klatke itp. Głownie sie biją o domek. Dzisiaj zauwazylem ze ten wiekszy wlazl do domku w ktorym byl ten drugi i zacząl go wiskac ale po jakims czasie tamtemu sie nie spodobalo i tak go walnął ze ten wiekszy skulił sie zaczął piszczec i był w strasznym szoku w ogole sie nieruszal i to tak wygladalo jak by ciezko oddychal z tego szoku (to bylo straszne!) teraz obydwaj spią jeden na dole a drugi na 2 piętrze co zrobic? poprostu czekac czy wykastrowac? POMOCY ;/ najwyrazniej ten ciut mniejszy nie toleruje tego co doszedl wczoraj ;/
Re: Szczurki Dumbo gryzą się
Po pierwsze: POCZYTAĆ o łączeniu >>> http://szczury.org/viewtopic.php?f=16&t=1149
Po drugie: jak już prawidłowo połączysz - dopóki nie ma krwi i obrażen: oni tylko usiłują się dogadać, nawet jeśli wygląda to paskudnie
Po drugie: jak już prawidłowo połączysz - dopóki nie ma krwi i obrażen: oni tylko usiłują się dogadać, nawet jeśli wygląda to paskudnie

Re: Szczurki Dumbo gryzą się
Najpierw szczury powinny się zapoznać na neutralnym terenie, nie można tak po prostu wrzucić obu do jednej klatki. Gdyby Tobie ktoś obcy się wpakował do domu, też nie byłbyś zachwycony
Zapoznaj je najpierw gdzieś na łóżku w innym pokoju, na którym żaden nigdy nie był albo w pustej wannie. Możesz też włożyć oba do małego transporterka, będą zbyt zestresowane żeby się bić, więc nie ma się czego obawiać. Po kilku godzinach/dniach/tygodniach (to zależy od ich zachowania) spotkań na neutralu można je włożyć do wspólnej klatki.

Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~
Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf