Felek

Miejsce dla tych, których już z nami nie ma...

Moderator: Junior Moderator

Dorota15

Felek

Post autor: Dorota15 »

:'( Dzisiaj jeden z moich dwóch szczurków- Felek- zdechł. Z drugiej strony to może było to dla niego lepiej? Bo miał :'( zapalenie :'( dróg oddechowych. Alek, jego brat został sam. Co zrobić? Kupić drugiego szczurka? Bo czy się opłaca dla szczura który ma rok i pięć miesięcy?
Felek i Alek urodzili się 22 maja 2010 roku i pochodzili z hodowli domowej. :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
treehouse

Re: Felek

Post autor: treehouse »

Bardzo mi przykro, że Felek odszedł. Co do Twojego pytania. Moja odpowiedź będzie niepopularna i zganiona, ale będzie taka: Jeśli nadal chcesz mieć szczurki nawet po śmierci Alka, to jak najbardziej weź nowe (piszę nowe, bo tutaj potrzeba wziać dwa (Alek też niedługo umrze, najpóźniej za jakieś 5-7 mcy). Biorąc dwa unikniesz smutku szczurka, który zostanie sam po Alku. Jeśli jednak nie chcesz już mieć szczurków, pozostaw Alka samego i opiekuj sie nim jeszcze lepiej niz zwykle.
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Przykro mi z powodu odejścia Felka [*]

1,5 roku u szczurka to wcale jeszcze nie starość. :) Nasza miała 2 lata i prawie 3 miesiące, kiedy straciła koleżankę - w ciągu dwóch tygodni postarzała się w samotności okropnie - ze żwawego, dynamicznego szczurka zrobiła się markotna i skapcaniała, więc prędko szukaliśmy dla niej starszej samiczki, z którą mogłaby dożyć pogodnej starości.
Nie żałujemy decyzji, bo udało się łatwo uszczęśliwić obie panie, a Martini na powrót prezentuje charakterystyczną dlań energię i ciekawość świata. :)
Twój drugi szczurek ma przed sobą jeszcze sporo życia, może i znacznie więcej niż rok (nasza pojutrze kończy 2 latka i 5 miesięcy), warto by był szczęśliwy w towarzystwie starszego kolegi albo dwóch młodszych jeśli można.
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

[*] :(
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Awatar użytkownika
Afera

Post autor: Afera »

[*]
9 duszyczek za TM [*]
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

[*] :(
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
Dorota15

Post autor: Dorota15 »

Poszukam mu dwóch młodszych, może trzech, jeśli się uda- żeby nie było tak jak teraz :'( :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Odeszły...”