Kochani stan na froncie wygląda tak że nowe panienki są słabo cywilizowane. Przede mną i przed Glutaminian ciężka praca nastała. Laski nie potrafią jeść z miski, korzystać z kuwety i niszczą hamaki w tempie trzeciej prędkości kosmicznej. Destruktory okropne. Są całkiem przestępne do człowieka ale elementy kultury mają na bardzo niskim poziomie. Chyba nawet Gluta miała dziś dość koleżanek, które nigdy nie śpią

Są już razem w klatce i jakoś Glutaminian stara się egzystować bezproblemowo ale te tajfuny dają Jej w kość i to widać. Jak dla mnie Glutaminian jest mistrzynią cierpliwości, tylko raz się w .. ła jak zaczęły terrorystki skubać podusię - najpierw nastąpił atak masą a potem ewakuacja podusi do bunkra. W bunkrze też dochodzi do sprzeczek ale bardziej z powodu iż te małe destrukty nie śpią w ogóle w dzień a Glutaminian lubi się czasem zdrzemnąć. A jak tu oko zmrużyć jak po tobie biegają małe skubańce.. Gluta dziś "wyprowadziła" za futro Bukę. Buka jest alfą i już kilka razy Glutka leżała na pleckach ale widać miarka się przebrała

Chmurka wydawała się bardzo wielkim przytulaskiem, ale tylko pierwsze kilka dni - widocznie myślała że przy całym tym zamieszaniu trafi Jej się awans społeczny i zaczęła być dewastatorem .. Trochę się kłócimy; to znaczy ja staram sie wprowadzić zasady a Ona jak na razie ma mnie w poważaniu, więc czasem leży na pleckach, co jak wiadomo nie podoba się Chmurce. A ja myślałam że wszystkie ogony wiedzą że NIE WOLNO to nie wolno a kuweta jest po to żeby było czysto

Muszę przyznać że nawet Glutaminian - anarchista w swoich najbardziej adhd- czasach, nie była aż tak mało cywilizowana jak przyjechała. Ale z drugiej strony co się dziwić jak dziewczyny mieszkały w klatce na chomika i nawet nie miały miski .. smutne to ale prawdziwe. Będziem pracować nad wychowaniem, tylko szkoda mi tych hamaczków Zimolkowych , Glutaminian też jakby trochę smutna bo nagle porządek stał się bardzo ważny. Mam wrażenie że przejęła kilka nawyków Zimy i zachowuje się podobnie... A najpewniej tęskni za spokojem w " domu"
Strasznie męcząca ta " młodzież" nie przychodzą nawet na Ooobiiiaaadeeek - no nie wiem co to za wychowanie

Pozdrawiam
E.