co się dzisiaj ze mną dzieje

Moderator: Junior Moderator

Marts, odpocznij troszkę, bo zapominasz o czymś już w każdym poście

Dziękuje Wam za pomoc i cierpliwość
 Dziękuje Wam za pomoc i cierpliwość  jestem nowy i czasami ciężko znaleźć to co jest potrzebne nawet jak jest na wierzchu
 jestem nowy i czasami ciężko znaleźć to co jest potrzebne nawet jak jest na wierzchu  jeszcze raz dziękuje !
 jeszcze raz dziękuje ! Szczury to zwierzęta stadne i nie mogą żyć samotnie.
 Szczury to zwierzęta stadne i nie mogą żyć samotnie. One trafiły do mnie po roku mieszkania z kimś innym, myślę więc, że ze 'świeżakami' może być łatwiej.
 One trafiły do mnie po roku mieszkania z kimś innym, myślę więc, że ze 'świeżakami' może być łatwiej. 
 2 MŁODZIUTKIE SAMICZKI
						2 MŁODZIUTKIE SAMICZKI

Jeśli na łóżku nie zwracają na siebie uwagi, spróbuj trochę ograniczyć im przestrzeń, wypuścić je np. w pustej wannie wyłożonej jakąś szmatką (bo np. moje szczury strasznie się boją gładkich powierzchni
 Jeśli na łóżku nie zwracają na siebie uwagi, spróbuj trochę ograniczyć im przestrzeń, wypuścić je np. w pustej wannie wyłożonej jakąś szmatką (bo np. moje szczury strasznie się boją gładkich powierzchni  ), wtedy będą niejako "zmuszone" do jakiegoś kontaktu ze sobą
), wtedy będą niejako "zmuszone" do jakiegoś kontaktu ze sobą  Młodziutkie samiczki raczej nie zrobią sobie krzywdy. Nie rozdzielaj ich, jeśli będą się biły, piszczały w niebogłosy, a rwane futro będzie fruwało. To normalne, szczurki muszą ustalić hierarchię między sobą, a krzywda im się nie dzieje, mimo że wygląda to dość strasznie. Szczurki należy rozdzielić dopiero wtedy, gdy któraś zostanie zraniona do krwi, ale nie sądzę, żeby tak się stało w przypadku dwóch młodziaków
 Młodziutkie samiczki raczej nie zrobią sobie krzywdy. Nie rozdzielaj ich, jeśli będą się biły, piszczały w niebogłosy, a rwane futro będzie fruwało. To normalne, szczurki muszą ustalić hierarchię między sobą, a krzywda im się nie dzieje, mimo że wygląda to dość strasznie. Szczurki należy rozdzielić dopiero wtedy, gdy któraś zostanie zraniona do krwi, ale nie sądzę, żeby tak się stało w przypadku dwóch młodziaków 
 Większość szczurów nie przepada też za głaskaniem, chyba że mają wyjątkowo miziasty charakter albo są akurat zaspane i uda się je wtedy chwilę pogłaskać w klatce. Wolą biegać i zwiedzać, bo co jest ciekawego w siedzeniu na rękach
 Większość szczurów nie przepada też za głaskaniem, chyba że mają wyjątkowo miziasty charakter albo są akurat zaspane i uda się je wtedy chwilę pogłaskać w klatce. Wolą biegać i zwiedzać, bo co jest ciekawego w siedzeniu na rękach  Możesz próbować ją przekupować smakołykami (odpowiednimi dla szczurów) i np. cmokać przy tym albo wymawiać jej imię, żeby nauczyć ją reagowania i przybiegania do Ciebie. Moje szczury biegną jak tylko usłyszą szelest opakowania z gryzoniowymi dropsami
 Możesz próbować ją przekupować smakołykami (odpowiednimi dla szczurów) i np. cmokać przy tym albo wymawiać jej imię, żeby nauczyć ją reagowania i przybiegania do Ciebie. Moje szczury biegną jak tylko usłyszą szelest opakowania z gryzoniowymi dropsami