Pawłowe szczursieny

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Re: Pawłowe szczursieny

Post autor: Paul_Julian »

Dziś Mysia bardziej żwawa, juz wczoraj wieczorem bawilismy sie w berka :) Znaczy ja kajtki łaskotalem po brzuszkach, a one udawały że sie bardzo zloszczą i ganiały mi za ręką :D dziś wlazły mi na ramię i nie chcialy zejść :)

Fotki!
Tu jeszcze Kredka:
Obrazek Obrazek Obrazek
Kredkowy nos :
Obrazek

Soranek:
Obrazek

Kajtki w podrózy:
Obrazek Obrazek Obrazek

I już w domu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Flaumel

Post autor: Flaumel »

Haszczanka! :)

A potem będzie wyglądać jak nasz Jumper!

Wymiziać od nas bardzo bardzo bardzo :) (siebie też możesz :D)
Obrazek
Awatar użytkownika
Afera

Post autor: Afera »

9 duszyczek za TM [*]
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Wieczorem okazało się, ze Mysia nie chce sie dac pogłaskać. jak kładlem sie spać to wyszło na jaw, ze ma rujkę .

Nocne odgłosy ... gwałty, piski, skrzypienie Kredki, chrumkanie Sorana ...
Śpię sobie. Jakieś mięciutkie miłe coś mnie mizia i niucha mi nad uchem... Niucha ??! Budzę się , łapię Mysię, zanoszę do klatki, zamykam na kódkę <zlorzeczy>
Malwinka pod biurkiem.
Głupole jedne, Malwa pewnie sfruneła z biurka, a Mysia obeszła klatke dorosłych i wlazła mi na lózko. Malwinka ma szczescie , ze nie wlazła na casitę fukać na Kredkę i Sorana. Widocznie tylko kozaczy z daleka :D
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
ol.

Post autor: ol. »

otworzyły sobie, spryciule ? :D
nocne zwiedzanie - szczurów ulubione ;)

http://s169.photobucket.com/albums/u233 ... alwa16.jpg jak panienka z okienka, tyle że tutaj - z hamaczka, słodki widok :)
http://s169.photobucket.com/albums/u233 ... alwa19.jpg a Malwa ma takie okrągłe oczy, takie właśnie mi się najbardziej z czarnymi kapturkami kojarzą, dzięki Witowi, fajnie że ona taka śmiała i ciekawska, wesoło z nią będzie

http://s169.photobucket.com/albums/u233 ... alwa05.jpg dziurka nie za duża nie za mała, w sam raz na różowy nos - buziaka w ten nos !
http://s169.photobucket.com/albums/u233 ... alwa17.jpg a tutaj to się napracowali - i szczury i pan ;D
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Otworzyły sobie :) Bo teraz są w wiewiórkówce pyko, w której kiedyś przerobiłem drzwiczki. Wymontowałem inne, przyciąłem prety, i teraz sa jedne wysokie drzwiczki ( zlożone z dwóch). Pati przez ten wielki guz była gruba i nie dawalem rady jej wyjąć przez to mini wejście.
Pewnie sie oparły i odskoczyło. Gdyby nie to, ze łatwo o wypadek to bym chętnie spał z takim milusim cieplutkim niuchaczem :)

Malwina to będzie bęcwał co niemiara :D
A krateczkę z drutu musiałem dać, bo casitę by zeżarły całkiem.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
IHime

Post autor: IHime »

Paul_Julian pisze:Wieczorem okazało się, ze Mysia nie chce sie dac pogłaskać. jak kładlem sie spać to wyszło na jaw, ze ma rujkę .

Nocne odgłosy ... gwałty, piski, skrzypienie Kredki, chrumkanie Sorana ...
Śpię sobie. Jakieś mięciutkie miłe coś mnie mizia i niucha mi nad uchem... Niucha ??! Budzę się , łapię Mysię, zanoszę do klatki, zamykam na kódkę <zlorzeczy>
Malwinka pod biurkiem.
Głupole jedne, Malwa pewnie sfruneła z biurka, a Mysia obeszła klatke dorosłych i wlazła mi na lózko. Malwinka ma szczescie , ze nie wlazła na casitę fukać na Kredkę i Sorana. Widocznie tylko kozaczy z daleka :D
;D Co za pobudka!
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

A! Istotna rzecz. Była 5.17 , o 5.25 juz kładłem sie spac z powrotem, wstaje ok. 6.30. Więc daly mi pospać. I dostay darmową "rybkę" :D
Ale pobudka fajna, to racja :) jak nie miałem szczurów, to spałem z psem.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Awatar użytkownika
Afera

Post autor: Afera »

Dobrze, że się obudziłeś w porę, bo mogłeś mieć inne ciekawsze niespodzianki w postaci przykładowo powynoszych kartek, długopisów, chusteczek. :) Małe łobuziaki. ;)
9 duszyczek za TM [*]
Awatar użytkownika
carrie17

Post autor: carrie17 »

Widzę, że nie tylko moje urwisy zwiewają z klatki na nocne zwiedzanie ;D
po co siedzieć w klatce, jak jest tyyyle rzeczy do obadania ::)
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Jaki nosek Kredkowy fajny..! Chociaż właściwie to całość jest wielce sympatyczna, chciałoby się taką kulkę szczurkową ująć w obie dłonie i ucałować poprzez prześwit w tkaninie. :)
Sorankowy nosek przy kratkach jakby coś zwęszył... i to oczko czujne, żywo patrzące..! ;) :D
Mysia i Malwinka bardzo dobrze się widać czują, nawet szukają Twojego towarzystwa zamiast oddawać się nocnym hulankom i swawolom. :)
A zdjęcia powinny być teraz częściej, żeby jak najwięcej ich miała haszczanka, zanim zmieni wygląd... ::) Bo inaczej jej niezadługo nie poznamy! :P
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
Eve

Post autor: Eve »

Wiem coś na temat takiej pobudki :) tylko dlaczego to zawsze jest miedzi 3 a 4 nad ranem :)
Cudowne te miśki i taaaakie mądrale - hehe nocne zwiedzanie - rządzi ! :)
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133

Hamaczki dla każdej paczki :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
Awatar użytkownika
sylwiaj

Post autor: sylwiaj »

bo one chcą zdobywać swiat swiat swiat!:D swoja droga boj sie bo juz pewnie obmyslają kolejny plan;)
u Aniołków:Krecik, Muszka, Czerniak, Gadzinka, Kluska, Pralka, Cola, Parówka, Twister

ze mną: Kamikaze, Klementynka, Emilka, Gnieciuch, Kornelcia
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Na pewno!
Wczoraj zapoznali sie ze starszymi. Starszyzna olała, Mysia troszke niesmiała , Malwinka od razu przestala kozaczyc , zlaapna w dloń trzęsła ogonem i uciekala do mnie :D

Teraz futrujemy bioaronem+beta przez 2 tyg. potem 1 tydzien przerwy, a u mnie chłodno. Nie chcę, zeby sie zaziębiły ... :(
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

To my dzis króciutko.

2 dawki Biomectinu pomogły na strupki. Nareszczie ! Półtora tygodnia na Kalm aidzie - nie ma czkawki ! Wreszcie !

Apel do weterynarzy! Słuchajcie swoich pacjentów. Jak mówia , że cos jest nie tak, a mają jakąś wiedzę i mówią do rzeczy - to znaczy, ze mogą miec rację.

Jutro dzwonię do dr Rzepki i mam nadzieję, ze bedzie miec czas, zeby nas przyjąć w czwartek rano. Podejrzewam serduszko u Sorana, kalm aid pomógł tylko na czkawkę. Soran oddycha gorzej niż Kredka, az mu się cały łebek kiwa :(
No i obyśmy dobrze przezyli transport w tę i z powrotem.

Maleństwa jak to maleństwa. Odwykłem od oswajania, nie bardzo umiem to robić, zgarniam kajtki na siłę pod bluzę. Ale potem jak Malwinkę chcę dac do klatki to wraca do mnie :)
Szczursieny :
W szczurzym raju:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”