moja Mafia

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Nathan

Re: moja Mafia

Post autor: Nathan »

Tu tu już nie kombinuj. :P
To nie wiesz, że zwierzęta mają różne charaktery, podobnie zresztą jak dzieje się wśród ludzi?
Możesz nie wiem jak chuchać, a i tak robią, przez jakiś czas, swoje i już.
Proszę się przede wszystkim najpierw uspokoić i pomyśleć rozsądnie.
Ja też miałem całkiem niedawno podobny problem z ich mamusią, co nie oznacza, że odprowadziłem ją do zoologa. :P

Pozdrawiam,
N.
Ze mną: Marysia, Bolek oraz Pysiek.
Cypisku z Niuniuś, na zawsze zostaniecie w naszej pamięci! Buziaki, Skarbunie, śpijcie spokojnie. [*] [/b]
Awatar użytkownika
sylwiaj

Post autor: sylwiaj »

ejj Nathan ale ja jej do zoologa nie oddaje tylko jak bedzie dalej sie na nich wyzywala to lapie lobuza i na noc do osobnej klatki... ogony sa inteligentne i zaloze sie ze ona juz bedzie wiedziala o co mi chodzi
u Aniołków:Krecik, Muszka, Czerniak, Gadzinka, Kluska, Pralka, Cola, Parówka, Twister

ze mną: Kamikaze, Klementynka, Emilka, Gnieciuch, Kornelcia
Flaumel

Post autor: Flaumel »

Zeby nie bylo: pobronie sylwii :) Na przykład Nietoperrr agresora też oddzielała na noc na 'karniaka' a ja za gryzienie pakowałam na godzinkę do transporterka :)

A próbowałaś je wszystkie razem wpakować do transportera i pospacerować porządnie ;D?
Obrazek
Awatar użytkownika
sylwiaj

matko! masz racje!
sama o tym niedawno pisałam a teraz az wstyd:) w poniedziałek przegonie je po warszawie... tak ze jak wrocimy to beda spały wtulone w siebie >:D
u Aniołków:Krecik, Muszka, Czerniak, Gadzinka, Kluska, Pralka, Cola, Parówka, Twister

Awatar użytkownika
Nathan

Sylwia, owszem, można w trudnych sytuacjach przenieść "agresywną" szczurkę do klatki - ale nie do transportera.
I najlepiej, gdyby w tej klatce znalazłaby się także Funia, z którą Rozalia wychowywała się od małego.
Jeśli szczurki się nie lubią, wprowadzasz im częstsze wybiegi, by się poznawały metodą "na dystans".
Żadnych karniaków.
Ja dziś przez trzy godziny w domu szukałem 1 szczurka, którego w końcu znalazłem w samym wnętrzu sofy. ;D
Ale nie znalazłem powodu by umieszczać go w karcerze. ;)
Cypisku z Niuniuś, na zawsze zostaniecie w naszej pamięci! Buziaki, Skarbunie, śpijcie spokojnie. [*] [/b]
Awatar użytkownika
emi2410
Kontakt:

Post autor: emi2410 »

Oj tam, oj tam. ;) Karniak czasem jest potrzebny. U mnie zadziałało na agresywną z początku Bunię. :)
Bezszczurowo - Werter w nowym domku
W sercu: 17 szczurzych duszyczek [*][/b][/size]
Awatar użytkownika
Nathan

emi2410 pisze:Oj tam, oj tam. ;) Karniak czasem jest potrzebny. U mnie zadziałało na agresywną z początku Bunię. :)
Jasne, :P
Awatar użytkownika
sylwiaj

Przed chwilką pochowałam Gadzinkę...
Niestety nie miałam okazji sie z nią porzegnac - jak do domu dotarłam aniołki zdąrzyły ją zabrać:( Odeszła bardzo nagle wdzięczyła się do mojej mamy, jadła bananka i wracając do norki coś się stało - rozjechały jej sie nóżki i poprostu odeszła.

Pochowaliśmy ją z narzeczonym w pięknym miejscu - na torze treningowym Warszawskiego toru wyścigów konnych pomiędzy dwoma brzózkami.

Awatar użytkownika
Nathan

Oj, przestań, Sylwia, naprawdę???
Przecież to była taka śliczna perełka! :(
Doprawdy nie mogę uwierzyć, że to wszystko stało się aż tak nagle. :(
Awatar użytkownika
Nathan

Buziaczki dla Perełeczki. :-*
Awatar użytkownika
sylwiaj

też nie moge w to uwierzyć i jestem na siebie strasznie zła że nie było mnie w domu jak to sie stało:( Ciesze się natomiast ze umarła całowicie naturalnie a nie z wyieńczenia czy jakiegoś chorubska. Jednak nawet mimo to ze nie cierpiała to łza w oku sie kręci na sama myśl o poczciwej babci:(

Awatar użytkownika
Nathan

Ona była sliczna i pamiętaj, że to to Ona przypominała mi najbardziej Rozalię.
Stokrotne buziaczki dla Gadzinki. :-*
Awatar użytkownika
emi2410
Kontakt:

Post autor: emi2410 »

Strasznie mi przykro... :'( [*] Na drogę dla Gadzinki.
A dziś wieczorem akurat o niej myślałam... Współczuję. Ale najważniejsze jest to, że była szczęśliwym szczurkiem, odeszła u Ciebie, w kochającym domu i nie cierpiała.
Bezszczurowo - Werter w nowym domku
W sercu: 17 szczurzych duszyczek [*][/b][/size]
Awatar użytkownika
rainbowbox88
Kontakt:

Post autor: rainbowbox88 »

Najważniejsze, to że nie cierpiała długo i miała kochający domek... na pewno była jednym z najszczęśliwszych szczurów na świecie :)
Nasze kochane kulcie: http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33994

Ze mną: Strażnik & Kleksik
Za TM: Franklin, Kacper, Rumcajs , Skipper i Harry
Awatar użytkownika
kari

Post autor: kari »

Tak mi przykro... :(
Szkoda, że Gadzinki już tutaj nie ma... Jednak oby każdy szczurek mógł mieć tak wspaniałe życie w kochającym domku jak Ona.
A Ty się nie smuć, teraz Gadzinka znów jest młoda i hasa sobie w Krainie Wielkich Dropsów. Poza tym masz pozostałe ogonki do kochania :)

PS: Najnowsze maluchy cudowne.
PS2: ostrzegałam, że Rozalka to mała diablica ;)
Ze mną: Zorka (psiak wieloowocowy)
Za Tęczowym Mostkiem: Mysia, Kruszynka, Czarna, Ruda, Wiórka, Kredka, Śnieżka, Agatka [*][/b]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”