moja Mafia

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
sylwiaj

Re: moja Mafia

Post autor: sylwiaj »

ona byla dzisiaj u takigo specjalisty jutro tez idziemy na zastrzyk (steryd) a zamiast poprawy widze pogorszenie i to znaczne bo rano uzywała łapek do jedzenia i biegała po wybiegu a teraz to flaczek- zero kontroli nad ciałkiem przypomina mi ten stan szczura który nie wybudził sie dobrze z narkozy...
u Aniołków:Krecik, Muszka, Czerniak, Gadzinka, Kluska, Pralka, Cola, Parówka, Twister

ze mną: Kamikaze, Klementynka, Emilka, Gnieciuch, Kornelcia
Awatar użytkownika
Nathan

Post autor: Nathan »

Sylwia, rozumiem, Twoje obawy są w pełni uzasadnione, gdyż się po prostu martwisz.
To mi wygląda na efekt silnie działających leków, które osłabiają organizmy szczurków.
A przecież podobno szczurcia dostaje antybiotyki, a te potrafią osłabić nawet człowieka, co dopiero szczurka.

Pozdrawiam,
N.
Ze mną: Marysia, Bolek oraz Pysiek.
Cypisku z Niuniuś, na zawsze zostaniecie w naszej pamięci! Buziaki, Skarbunie, śpijcie spokojnie. [*] [/b]
Awatar użytkownika
sylwiaj

jak jej stan sie ne poprawi to ja usypiam nie moge patrzec jak cierpi.... i te raczki zacisniete w piąstki...
u Aniołków:Krecik, Muszka, Czerniak, Gadzinka, Kluska, Pralka, Cola, Parówka, Twister

Awatar użytkownika
Nathan

Och, Sylwia... to naprawdę przykry temat.
Trzymam za Twoją laleczkę kciuki. :-\

Pozdrawiam serdecznie,
Nathan
Cypisku z Niuniuś, na zawsze zostaniecie w naszej pamięci! Buziaki, Skarbunie, śpijcie spokojnie. [*] [/b]
Awatar użytkownika
sylwiaj

matko mam wrazenie ze ona odchodzi z każdą sekundą jest coraz gorzej terz doszło nerwowe tarcie ząbkami, przed chwilką sie wodą zachłysnęła nie jest w stanie zetrzec kropelek z yska;/ czy to jest mozliwe ze sie pogarsza mimo interwencji lekarza zwłaszcza po sterydzie i lucrinie i to jeszcze w takim tępie? Pomocy!

Awatar użytkownika
Nathan

Czy lekarz uprzedzał Cię w temacie działań ubocznych, jakie mogą wystąpić w wyniku kuracji?
Awatar użytkownika
Entreen

Post autor: Entreen »

Nathan. To głównie właściciel musi podjąć decyzje. Podjąć decyzję, czy zwierzę się męczy. Wet może się zgodzić lub nie i dobrze jest rozważyć jego opinię, ale...

Wypowiem się w tym przykrym temacie jako prawie-wet. Sylwia, jeszcze kilka postów temu uważałam, że póki Czerniak jest w stanie funkcjonować bez wyraźnego cierpienia, należy jej na to pozwolić. Ale czytając ostatnie Twoje kilka postów zobaczyłam obraz szczura nie mogącego jeść, pić, poruszać się. Myślę, że sama wiesz, co powinnaś zrobić...
Straszliwie Ci współczuję i trzymaj się.

(w tym wypadku wydaje mi się też, że tarcie ząbkami oznacza ból...)
Cynamon Imbir Karmel Wanilia

Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
Awatar użytkownika
Nathan

Entreen pisze:Nathan. To głównie właściciel musi podjąć decyzje. Podjąć decyzję, czy zwierzę się męczy. Wet może się zgodzić lub nie i dobrze jest rozważyć jego opinię, ale...
Oj, Entreen, oczywiście, że Sylwia powinna zdecydować, co dalej, ale zauważ, że ludziom czasami (w wyniku emocji) brakuje zdrowego rozsądku i potrzebują rady.
Ty jako przyszły wet powinieneś/powinnaś o tym pamiętać.
Nie będę tu generalizował jakości usług wetów, gdyż osobiście znam sytuacje, kiedy to po zastrzykach u weta, zwierzęta po prostu zdychały.
To mi przypomina dokładnie w/w sytuacje.
Ale to temat z innej bajki.

Ja nie widzę szczurka Sylwii na oczy, więc stąd pomyślałem, aby skonsultowała temat z wetem, najlepiej zaufanym.
W tej sytuacji mogę jedynie służyć radą.

Pozdrawiam
N.
Awatar użytkownika
sylwiaj

nathan spojrz na nia i powiedz ze brakuje mi zdrowego rozsadku...
z kazda chwila jes coraz gorzej juz nawet z pełzaniem sa problemy bo sie przewraca

http://youtu.be/0Tl8nPUYa9c

Awatar użytkownika
Nathan

Czerniak wygląda mi na dość osłabioną szczurcię w wyniku działania medykamentów, ale uważam, że jak najszybciej powinnaś wybrać się z nią do "zaufanego" weterynarza.
Nie ma sprawy, Sylwuniu, jeśli Funia ma Ci się kojarzyć również z tą całą sytuacją, to możesz również mi ją zwrócić.
Trudno i przede wszystkim szkoda, że tak wyszło. :(

Pozdrawiam serdecznie,
Nathan
Awatar użytkownika
sylwiaj

Nathan bez obrazy ale chodze do jednego z najbardziej polecanych wetów na forum. osłabienie osłabieniem ale to sa objawy neurologiczne - po sterydach jest odwrotnie szczury z paskudztwami czuja sie lepiej na krótko ale czują a mój szczur umiera z sekundy na sekunde gaśnie! Czyli najprawdopodobniej druga diagnoza jest trafna tj obrzek mózgu

Awatar użytkownika
sylwiaj

doszły drgawki.... krótkie ale był atak... co sie dzieje?

Awatar użytkownika
Nathan

Sylwia, nie ma powodów, by się na Ciebie obrażać.
Sprawy stanu zdrowia nie są tak jednoznaczne, jak Ci się wydaje.
Jedno zwierzę na leki reaguje tak, drugie inaczej i tego nie da się ustalić na zasadzie "na pewno zadziała".
Wyniki przedawkowań też są obecnie powszechne.
Jeśli Ci ulży, proszę bardzo - wal śmiało, że choroba Twojego szczurka jest moją winą, i przyjmę to do wiadomości.
Temat się zrobił bardzo niezręczny i dość nieprzyjemny.

Pozdrawiam,
Nathan
Awatar użytkownika
sylwiaj

Nathan ja nie mówie ze to Twoja wina ani tez Rozalii ja twierdze ze to jest wina nieszczesliwego upadku do którego sie Rozalia przyczyniła, lekarzem nie jestem, ale byłam juz u 2-ch i zdania sa podobne

Awatar użytkownika
Nathan

Sylwia, czego Ty oczekujesz ode mnie?
Chcesz, abym Ci wskazał, co powinnaś zrobić w tej sytuacji?
Przede wszystkim uspokój się, bo nie zamierzam iść dalej w kierunku nieprzyjemnej polemiki.
Wiem, że przeżywasz, bo masz powód do tego.
Ale jeśli korzystasz już z usług różnych weterynarzy, to wyciągnij właściwe wnioski i (jeśli im ufasz) działaj, jak Ci podpowiedzą.
Ubolewam, że zrobiło się tak nieprzyjemnie.
Jednocześnie rozumiem, bo emocje zwyczajnie biorą górę. :(

Pozdrawiam,
N.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”