pisałam na forum tylko w jednym wątku (pytania dotyczące punktów adopcyjnych).
Piszę oczywiście w sprawie adopcji szczurki. Otóż mam już jedną, czteromiesięczną samiczkę. Trafiła do mnie w połowie listopada, już się zaaklimatyzowała. Niestety przeszła przez zapalenie górnych dróg oddechowych, kichała, prychała, dostawała antybiotyki. Na szczęście po chorobie już śladu nie ma, dr Bielecki z SGGW spisał się dobrze

Chciałabym żeby moja szczura miała towarzyszkę. Początkowo decyzja była taka, aby koleżankę 'dobrać' po wakacjach, kiedy będzie czas na oswajanie, nie będzie żadnych wyjazdów itd. Dziś jednak zmieniłam zdanie, widząc jak moja dzikuska zaadaptowała moją dłoń jako innego szczura (mycie całej dłoni, układanie się przy niej do snu etc etc). (więcej o mojej szczurze powinno być za chwilę w dziale 'podaj łapę' ^_^ )
Adopcji chciałabym dokonać w okolicach końca lutego (muszę sprawić szczurom inną klatkę, już jedno zapytanie wysłałam na forum..., podbudować finanse itd.).
Nowa towarzyszka powinna mieć wtedy jakieś 4-5 tygodni (czyli jeszcze się nie urodziła?!

Jeśli ktoś planuje na ten czas narodziny lub mu się 'przez przypadek'

Aha. Wiem, że to nie sklep i nie mogę sobie wybierać określonego szczurka, ale chciałabym aby nowa szczura była umaszczenia husky lub kapturek ze znaczeniami czarnymi lub szarymi. Zwyklak (nie dumbo, goły, or so on...). Mogę nawet dopłacić za takie umaszczenia. Zakochałam się w huskych siwuskach

Pozdrawiam i życzę wesołych Świąt wszystkim!
Sadir