[LODZ] przygarne samice

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

cz0pek

[LODZ] przygarne samice

Post autor: cz0pek »

j.w.

mialem juz szczury ( 2 samice ) chociaz bardzo dawno :( klatka w piwnicy stoi i sie kurzy to jesli znalazla by sie jakas sliczna samiczka z Lodzi chetnie ja przygarne :) wszelki kontakt na pw ewentualnie jesli ktos bardzo chce podam tel :>

ps. czerwone oczy odpadaja ze wzgledu na paniczny strach mojej mamci :D
Awatar użytkownika
noovaa
Numer GG: 8639358

Re: [LODZ] przygarne samice

Post autor: noovaa »

sliczna samiczka
Chyba samiczki ? :>

Szczury są stadne i muszą być minimum 2.
Obrazek
Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
cz0pek

chyba nie :) narazie chce jedna.... niech sie przyzwyczai do mnie i rodziny i na odwrot gwarantuje ze sie nie bedzie nudzila docelowo beda 2/3 ale w malych odstepach czasu :)
Awatar użytkownika
noovaa

To nie jest dobre rozwiązanie ...

Nie dobre dla szczura.
Obrazek
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Post autor: smeg »

Nie zajmiesz się nią w nocy, kiedy będzie najbardziej potrzebowała towarzystwa ani w ciągu dnia, kiedy będziesz w szkole/pracy. Nie będziesz siedzieć z nią w klatce, przytulać się cały czas i iskać. Drugi szczur jest niezbędny od samego początku ;) Zwłaszcza że 2 szczury dużo szybciej się oswajają - są odważniejsze, mając towarzysza u boku :)
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
cz0pek

akurat w nocy to bede mial dla niej duuuuzo czasu :D
pracuje nad projektami od 17-19 do 3 czasem 5 w nocy wiec mala bedzie mogla biegac miedzy tektura korzystac ze wszelkich makiet i innych [ciach] rzeczy czy patrzec jak ja cos wycinam tudziez sklejam wiec nie bedzie sie nudzila a kiedy mnie nie ma w domu ZAWSZE jest ktos kto sie nia zajmie - babcia lub siostra.

Wiem ze to nie jest idealne rozwiazanie ale moje "stado" nie przyjmie od razu 2 czy 3 nowych czlonkow i nie zmienie ustalen "rady plemienia". mieszkajac z innymi musze czasem uszanowac ich zdanie
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Post autor: smeg »

A jaką masz pewność, że zgodzą się na drugą szczurzycę po jakimś czasie? Co zrobisz, jeśli w ogóle się nie zgodzą? Dla mnie ciężkie jest patrzenie na szczurka oddzielonego od innych na kilka dni np. z powodu choroby, nie wyobrażam sobie robić tego dla własnego kaprysu i to przez bliżej nieokreślony okres czasu.
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
dusiaczek
Kontakt:

Post autor: dusiaczek »

Dwie się szybciej oswoją, jedna będzie popędzać druga, a także nie będa tak wystraszone razem jakby miały być w pojedynkę. No i nikt nie odda Ci jednej do adopcji, bo szczury MUSZĄ być razem, zawsze, czlowiek nijak nie zastąpi drugiego szczura, nawet jakby 24/7 siedział z nim w klatce. Poczytaj o stadnosći, albo chociaż jej definicję.
~"zapomnialem ze ziarno tez ma uczucia i rodzine.."

~80% Twoich problemów rozwiąże Google i opcja "Szukaj" na odpowiednim forum, na pozostałe 20% wystarczy wódka.
cz0pek

dla własnego kaprysu
to nie jest moj kaprys tylko moich starszych i nie zmienie tego przykro mi

jesli mimo wszystko znajdzie sie mloda szczurzyca ktora bede mogl przygarnac prosze o info :)

z gory dzieki
pozdro&pocwicz
Awatar użytkownika
noovaa

Tutaj nikt nie wyda szczurka, żeby był sam. Każdy ma świadomość, że osamotnienie szczura, to dla niego wielka krzywda.
Obrazek
cz0pek

dobra nie bede polemizowal bo napewno masz racje nie mniej jednak jesli ktos jest tak bezduszny i okrutny aby wydac szczurzyce do kochajacego domu prosze o pw :>
Awatar użytkownika
carrie17

Post autor: carrie17 »

cz0pek, z mojej strony mogę Ci powiedzieć, że możesz mieć problemy z późniejszym łączeniem ;) bo nie wszystkie szczurki uwielbiają się od pierwszego spotkania, musiałbyś mieć drugą klatkę i wiele cierpliwości. Szczurze charaktery są złożone i problemy z łączeniem mogą wystąpić nawet u młodziaków. Biorąc od razu dwa miałbyś z tym spokój, a i oswajanie byłoby o wiele łatwiejsze - mniej odważne szczury biorą przykład ze swoich kumpli. Poza tym samotny szczurek zwyczajnie się nudzi, nawet jeśli Ci się wydaje, że poświęcasz mu 'tyyyle uwagi' - nie ma go kto przytulić, porządnie umyć.. Zastanów się nad tym.
dusiaczek
Kontakt:

Post autor: dusiaczek »

noovaa pisze:Tutaj nikt nie wyda szczurka, żeby był sam. Każdy ma świadomość, że osamotnienie szczura, to dla niego wielka krzywda.
~"zapomnialem ze ziarno tez ma uczucia i rodzine.."

~80% Twoich problemów rozwiąże Google i opcja "Szukaj" na odpowiednim forum, na pozostałe 20% wystarczy wódka.
Awatar użytkownika
carrie17

Post autor: carrie17 »

Dusiaczek - miejmy nadzieję, że nikt, jednak za wszystkich użytkowników forum nie odpowiadamy.. Miejmy jednak nadzieję, że do cz0pka dotrą pewne informacje i pojmie, że źle chce zrobić.
nubijka

Post autor: nubijka »

Bardzo dziękuję czOpku za pomoc w wyciąganiu szczurka od terrarysty ;) mam nadzieję, że wszystko się uda.
A swoją drogą- nie rozumiem niektórych wypowiedzi...przecież czOpek napisał, że chce mieć 2/3 w niedużych odstępach czasu...po co ta "nagonka"...ech...
moje kochane łapki: Mała Bliźniaczka, Dzikuska, Zuzik, Mysza- AZYLANT, Danio, Łapka, Agatka i Karolcia, Fela, Romuś i pso-lwy
za TM Krówka, Ratatusia, Duża Bliźniaczka,Golasek z DT :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”